hirdetés

Xiaomi Deerma hordozható vízforraló teszt

Kempingkirály

teszt
Xiaomi Deerma hordozható vízforraló teszt 1
írta: Don Kartács
2019-11-21

A Deerma hordozható vízforralóját azért választottam be a tesztpalettára, mert mindig az jön ki a kérdőívekből, hogy újdonságokra vágytok. Tudtommal még senki nem tesztelt ilyesmit Magyarországon, és aki túrázik, nyaral, annak simán elkelhet egy ilyen szerkezet. Egy mozdulattal a felére csukható össze a kütyü, érintőpanelen vezérelhető, levehető a fogantyúja, sőt még főzhettek is benne. Az innovatív ketyeréért 13 700 Ft-ot kérnek, a szokásos EU Pritority Line szállítást ne felejtsétek el.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 8

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A dobozban van egy US szabványú kábel, de mivel nem integrálták a szerkezetbe, így ezt könnyedén kicserélhetitek EU-sra, nem kell vele mókolni, kb. 500 Ft, ha nem lenne a pincében vagy három mindenkinek. Adnak hozzá egy hordtasit is, ami nem elvetemült ötlet egy hordozható eszköz esetében. A leíráson viszont felhúztam magam, ez elejére ráírták angolul, hogy leírás, kinyitod, erre tele van csirkelábakkal, hát köszönöm szépen. Ugyanez a terméken, ott a felirat, hogy „collapsibel electric kettle”, de az érintőképernyő gombjain szintén kínai jelek.

A szerencse az, hogy nem egy alagútfúró gép bonyolultságú dolog a Deerma vízforralója, de azért egy nyamvadt angol leírás lehetne hozzá. Aztán elkapott az ihlet és beugrott, hogy tuti más néven is forgalmazzák ugyanezt a hardvert, és tényleg, ecHome néven is kapható, koppra ugyanezzel a technikával. Fellapoztam a leírást, megnéztem a műszaki paramétereket, mind egyezik, meg vagyunk mentve, elérhető az összes adat angolul.

Ami a méreteket illeti, összecsukva alacsonyabb, mint 10 cm, kinyitva kb. 20 centiméter, ami nem éri el a hagyományos vízforralók magasságát. Igaz, az űrtartalma sem, 600 ml, vagyis durván 2 bögre tea vagy Smack tészta, meg vagy 6-8 adag kávéra elegendő lé lesz benne. Minden kiálló dolog levehető, kábel, fogantyú, és mindez bele is fér a kis hordozózsákba, szóval tényleg mobilissá tehető a kütyü.

Deerma hordozható vízforraló – Remekül működik a gyakorlatban

Vicces, de nem hittem benne, hogy a Deerma hordozható vízforraló ilyen frankó lesz a gyakorlatban. Tényleg praktikus, hogy össze tudom csukni, és nem éktelenkedik a konyhaasztalon, nagyon egyszerű elmosni, és van egy hatalmas előnye, ami először nem jutott eszembe: mivel az oldala hőálló szilikon, lehet benne közvetlenül teát főzni, nem fogja be a fémet, maximum az alsó részen, ott ugyanis rozsdamentes acél. Ráadásul a szilikont a vízkő sem fogja, szóval egészen jó a helyzet, tisztogatási szempontból.

A kínaiak egyébként mindent megesznek, ami mozog, meg azt is, ami nem. Be is ugrott, hogy tuti, hogy ebben is főzőcskéznek, és tényleg, mindenféle leveseket, meg hasonlókat lehet a sajtófotókon látni. Én a Smack-ig jutottam vele, de a dolog működik, viszont gyanítom, hogy a megvásárlók nagyobb része csak a három az egyben kávét önti majd nyakon a benne lévő forró vízzel.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

És akkor jöjjön a használatot megkönnyítő „black magic”, amihez nincs szükség kecskevérre, csak egy angol képernyőképre, amin látszanak angolul a feliratok. Szerencsére nincs elbonyolítva a dolog, a jobb oldali a ki- és bekapcsoló gomb, illetve a forral, a főz és a melegít üzemmódok között lehet vele váltani. A bal oldalival állíthatjátok a hőmérsékletet 40-90 fok között, amennyiben nem forralni akartok. A hőmérsékletet valós időben is megjeleníti – van egy hőgomba az alján -, ráadásul egészen jól tartja a hőt, órákon keresztül meleg marad benne minden. Ennyi a kezelés, szerintem ennél sokkal egyszerűbbet nem lehetett volna kitalálni.

Azért a hőálló szilikon palásttal kapcsolatban voltak ellenérzéseim, így megnéztem, pontosan milyen anyag ez, mielőtt hörgő kisdedek fognak lefordulni a székről a mérgező tejbegríz miatt. Minden forrás egyöntetűen azt állítja, hogy „food grade” matériát használtak, amit a német LFGB és egyéb EU-s reguláknak megfelelően teszteltek, sőt a vízforralót bébi cuccok fertőtlenítéséhez is ajánlják.  Ami még feltűnt, hogy nemcsak az európai, hanem az amerikai piacon is terítik a terméket, ugyanis 110 és 240 volt között is működőképes a forraló.

Bár gondolat még a használhatóságról és a felhasználásról. A Deerma annyiban lőtt egy hangyányi öngólt, hogy 220-as tápra van szükség a forraló működtetéséhez. Ilyen meg általában a hotelszobában vagy a szálláson van, de ott jó eséllyel vízmelegítő is. Tapasztalataim szerint ezt a szlovák szállásadók szokták elspórolni, míg az osztrákok például nem. Az ultimate felhasználás viszont a sátras kemping. Ott ugyanis van áram, és ha az ember bedobna reggel egy jó kávét az esti dorbézolás után, akkor a Deerma vízforralója egyből akcióra kész.

A főzőcskézést viszont nem ajánlom, összedobtam benne egy Smack levest, és eléggé körülményes a dolog. Egyrészt a kiöntőnyíláson át a folyadékokon kívül nagyon más nem fog átjutni, másrészt meg utána pucolni kell a cuccot. De nem ez a leggázabb, hanem az, hogy valahogy oldalra ki kellene önteni belőle a levest és a tésztát, ami nem fog menni. Marad a kanalazás, így viszont nincs értelme beletenni a levest, sokkal egyszerűbb a forró vízzel nyakon önteni egy tányérban.

Egy dologra viszont nem jöttem rá, hogy a fogantyún megnyomható, kiugró piros rész mire való. Ha valaki megfejtette, kommentelje be az FB oldalunkra.

Összegzés

Okos ötlet volt megalkotni a Deerma összecsukható vízforralóját. Van benne innováció, picire elpakolható, és aki tea- vagy kávéfüggő – esetleg legurítana egy gyors levest vagy tésztát – az értékelni fogja, ha ott van nála. Az egy másik kérdés, hogy az emberek hány százaléka kerül olyan helyzetbe, ahol erre szüksége van.

Azért, mert nem voltak képesek kiírni a készülékre, sem a leírásba angolul, hogy mi mit csinál, repült a mínusz pont, ezt leszámítva – na meg az 500 Ft-os EU kábelt – nagy hátránya nincsen, de azért űrtartalomban a hagyományos darabok simán megverik. Igaz azokat nem tudjátok egy 9 centiméteres hengerré összecsukni. A 13 700 Ft-os ár picit magas, de egy Tízesért azt mondom, simán jöhet a lakásba.

Pro

 • Kis helyen elfér
 • Jópofa funkciók
 • Szétszedhető részek
 • 110-240 V-os környezetben is működik

Kontra

 • Ha 10 000 Ft-nál drágább, akkor túlárazott
 • Kicsi az űrtartalma

hirdetés