hirdetés

Ultenic K20 dupla kosaras fritőz teszt

Konyhai hiánypótló

teszt
Ultenic K20 dupla kosaras fritőz teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-14

Van egy két igen jó fritőz a piacon, korábban a BlitzHome BH-AF2-t magasztaltam a tesztjében az egekig. Ezeknek volt egy közös problémájuk: átlagos űrtartalom, és egyszerre egyetlen ételt lehetett elkészíteni bennük. Ezt oldotta meg az Ultenic zseniálisan egy érintőpaneles, dupla kosaras, 8 literes forrólevegős sütővel. A BG1ab09b  kuponnal 39 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Korábban előnyként hoztam fel a fritőzök kapcsán, hogy kicsik, hát ez nem annyira mondható el az Ultenic termékéről.

Ehhez nyilván érdemben hozzájárul a belső méret növekedése is, ez ugyanis egy dupla sütőteres, 2×4 literes kosarakkal rendelkező masina. A külcsín olyan tipikus konyhai kisgépes, sem nem szép, se nem csúnya, az anyaghasználat nem rossz, például jobb, mint a Chefree AFW01 esetében. A panelje borzasztóan tükröződik kikapcsolt állapotban és az ujjlenyomatokat is gyűjti, de amint áram alá helyezitek az egész értelmet nyer, és végülis így már kiadja a kinézet is.

A fronton a két sütőkosarat kihúzva szilikonos, hőtűrő belső tárul fel, zsiradékfelfogó ráccsal.

Ezt a kialakítást két okból szeretem: a folyadékok szépen lefolynak a rács alá, és így később könnyű onnan azt kiönteni, illetve szétszedhető és mosogatógépben elmosható az egész, így nagyon egyszerű a takarítása. Aki egyébként azt gondolná, hogy a forró levegős fritőzökhöz nulla zsiradék kell, az csalatkozni fog, mert valamennyi olajat/zsírt érdemes használni például a húsokhoz, hogy azok ne száradjanak ki teljesen, de legalább nem tocsognak benne az ételek és hasonlók. Elég csak a felületükre kenni egy picit, de egyébként az elősütött szalmakrumplin van is annyi zsiradék, hogy az elég legyen neki.

A sütési hőfokot 80 és 200 Celsius-fok között lehet variálni, és összesen 8 liternyi étel fér bele, amihez 2850 W teljesítmény társul.

Vagyis nemcsak méretben, hanem kakaóban is az űrtartalom növekedés után ment a gyártó. Az érintőpanelről minden egyszerűen beállítható, eléggé adja magát az egész, de ha nem, segít a leírás. Vannak előredefiniált profilok is – összesen hat -, például halra, csirkére, sütire vagy éppen sült krumplira, illetve lehet a bal és a jobb oldali sütőteret külön is üzemeltetni. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyszerre két ételt is készíthettek, vagyis a hús mellé mehet a köret is, nem kell két kört futni az elkészítéshez. Mint minden forrólevegős sütő, ez is keringeti a levegőt, így egyenletesebben sülnek át az ételek a hagyományos fűtőszálas megoldásokhoz képest. Van pre-heat, vagyis előmelegítő funkciója is, ez a felfele mutató nyilakat tartalmazó ikon.

Az Ultenic K20-hoz van egy Ultenic nevű applikáció is, amiben 100+ receptet találtok,

de szerintem az internet korában ez nem egy különösebben fontos fícsör. És ennyi, másra nem jó, szóval én nem használtam. Miket lehet vele sütni? Nagyjából bármit, de képes szárítani, süteményeket sütni, illetve tud zöldségeket is párolni, de készíthettek aszalt gyümölcsöket is, ezekre is van 6 különböző működési mód. A két sütőtérnek természetesen egymástól független hőmérséklet vezérlése van, vagyis párhuzamosan bármelyik két mód aktiválható. Valójában csak a fantáziátok és a tudásotok szab határt annak, mi hozható ki belőle.

Egyik kedvenc funkcióm a „sync finish”, ami nem más, mint a két sütőtér szinkronizálása.

Ilyenkor az Ultenic K20 arra törekszik, hogy a két ételkészítési művelet egyszerre érjen véget, így sem a főétel, sem a köret nem fog kihűlni, mire a másik elkészül. Ezt úgy oldja meg, hogy a rövidebb sütési idejű étel programjának elindítását késlelteti. A másik az időzítés. 12 órára előre be lehet állítani, mikor kezdje meg az ételek elkészítését. Ez azért hasznos, mert ha előkészítitek az ételt, de a vendégek mondjuk késnek, akkor el lehet tolni időben a sütés/főzést, és ezt a K20 automatikusan lemenedzseli.

Forrás: Banggood

Gyakorlati tapasztalat, hogy ez is gyorsan süt, a csirkemell 20, az édesburgonya 18 perc alatt elkészül 200 fokon.

Tehát feleannyi idő, mint egy serpenyőben, és nem kell mellette állnotok, és kevergetni, nem fröcsög az olaj, sípol, ha kész a sütés stb., és igazából csak az első 5 percben kell vele foglalkozni, amíg beteszitek a cuccot, és elindítjátok az Ultenic K20-at. Vagyis, ha hetente egyszer csináltok csak húsételt, akkor is évi 50×35 percet nyertek vele, vagyis több mint 1 napot, én már csak ezért is megvenném.

Minimálisan szárít, de egyébként, ha a megfelelő fűszerkeveréket használjátok, akkor nagyon ízletesek az elkészült ételek. Sajnos a sütőterek formája nem ideális, viszonylag magas az oldalfaluk, de keskenyek. Például húst normálisan csak egy rétegben lehet beléjük rakni – vagy össze-vissza forgatjátok -, de krumpliból mehet több is. Ha alacsonyabb lenne az oldalfala és méretesebb a konténer, akkor viszont irdatlan nagy lenne a konyhai kisgép, szóval ez még így is elég jó megoldás.

Összegzés

Hiánypótló és nagyon egyszerűen használható, nem túlbonyolított termék lett az Ultenic K20. Minőségben és anyaghasználatban példát vehetne mondjuk a Xiaomiról, de igazi hibája nincsen. Az appban lévő receptek hasznosak, de azért nagyon különlegesnek nem nevezném őket, ellentétben a dupla sütőtérrel, amiért ezt az egész terméket érdemes megvenni. Remek, hogy egyszerre készülhet a köret és a hús, és hogy a sütés elkezdését időzíteni, a befejeztét pedig szinkronizálni lehet. Jó nagy a belső méret, 8 literben simán elfér 3-4 adag étel körettel együtt, de a legjobb az, milyen gyorsan süt.

A BG1ab09b kuponnal 39 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte EU raktárból, ingyenes szállítás mellett. Mivel kevés a konkurense a piacon, ezért aki kedveli az ilyen konyhai megoldásokat és a kevés vagy nulla zsiradékkal főzést, illetve oda is figyel az egészségére, annak az Ultenic K20 remek választás.

Pro

 • Dupla sütőtér 2×4 literrel
 • Egyszerű tisztíthatóság
 • Szinkronizálja a sütést a berendezés a két sütőtér között
 • Időzíthető
 • Nagyon egyszerű használni

Kontra

 • A minőségen még tudnék javítani, de hát ezért kerül ennyibe a cucc
 • Nincs értelmes app, ebből a szempontból megtévesztők a sajtófotók

hirdetés