hirdetés

Tessan multifunkcionális elosztók tesztje

Sok dolgot kiváltanak

teszt
Tessan multifunkcionális elosztók tesztje 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-05-02

Alapvetően szeretek hasznos cuccokat tesztelni, amik megoldanak mindennapi problémákat. A kombinált elosztók ilyenek, és a Tessan érdekkörébe kapásból tartozik vagy fél tucat, amiből hármat próbáltam ki. Egyszerű szerkezetek, rengeteg dugaljjal és USB-A csatlakozóval, sőt, az egyik egy tényleges hosszabbítóként is használható. Az árazásuk kuponnal 6500 és 7500 Ft között mozog kiszereléstől függően, az áfát pedig a Banggood fizeti a termékek után.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az alábbi termékeket vettem górcső alá:

 1. Tessan TS-301 6-az-1-ben átalakító: 7500 Ft
 2. Tessan TS-301 6-az-1-ben elosztó: 7500 Ft
 3. Tessan TS-323 6-az-1-ben átalakító: 7400 Ft (nem érkezett meg a teszt ideje alatt, de mellékeltem a cikkben)
 4. Tessan TS-325 6-az-1-ben átalakító: 6500 Ft

Az első kettő között csak annyi a különbség, hogy az egyik ténylegesen egy hosszabbító, van rajta egy 1,5 méteres kábel, ami pont arra jó, hogy feltegyétek egy alacsonyabb szekrényre, de akinek erre nincs igénye, az veheti az átalakítót is. A Tessan termékeket relatíve hasonló logika mentén alkották meg. Mégis vannak apró különbségek köztük, és mivel ebből egyik a teljesítménytűrés, ezért csináltam egy táblázatot rá, hogy könnyebben átláthatók legyen az adatok.

Forrás: RendeljKínait

Amit kiemelnék, hogy a Tessan „kockát” – a TS-301-es – egy kapcsolóval látták el, ami hasznos, amikor huzamosabb ideig elmentek otthonról, és áramtalanítani akarjátok a mögöttes eszközöket. Egy bajom van velük, hogy eléggé kiáll a TS-301 a falból, és még bele is takar a mellette lévő konnektorokba. Persze egyet még így is megéri feláldozni, hiszen kaptok helyette másik kettőt, és még 3 USB portot is. Érdekes, hogy itt valamiért nem 2,4-et, hanem 3 A-t adnak le 5 V-on az USB kimenetek, szóval ha tölteni akartok, akkor ez a legjobb megoldás a Tessan eszközei közül.

A másik érdekesség, hogy a TS-325-nek nem kör, hanem rombusz alakú dugalj helyei vannak,

tehát ide leginkább kisebb berendezések tépegységeit, töltőket és hasonlókat lehet rácsatlakoztatni, szerintem ezért is képes alacsonyabb teljesítményt elviselni. Tipikus hálószobai átalakító, fel lehet rá aggatni éjszakára a telefonokat és a fülhallgatókat.

Tessan multifunkcionális elosztók tesztje 29 TS-301/TS-323/TS-325

Forrás: Banggood

Ehhez képest a 3 kerek dugalj hellyel szerelt TS-323-ról állítja azt a cég, hogy ez idális a hálószobába, de el nem tudom képzelni, mi fogyaszt ott 3600 W-ot, vagy ha úgy jobban tetszik, 13 ampert. Ennek inkább a konyhában látom a helyét, ahol van mikro, turmixgép, vízmelegítő és hasonló, magas energiaigényű eszközök. Szerintem a TS-323 kialakítása az ideális, ugyanis a T alakú elosztó felső szárára került a dugalj, így nem takarja be az egymás mellett elhelyezkedő konnektorokat, nagyon okos megoldás, és ezen 3 db USB port is helyet kapott, ami manapság meglehetősen fontos.

Egy dolgot azért hiányolok minden Tessan termékből, ez pedig a normális gyorstöltés.

Ez a 12-15 W, amit az USB portok tudnak, ma már nem sok mindenre elég, már az alsó-közép kategóriában is 18-33 wattos gyorstöltéseket kapnak a telefonok, igaz, az éjszaka meg elég hosszú ahhoz, hogy ezzel a teljesítménnyel is maximumra töltődjenek. Tudom, hogy ez egy olyan technológia, ami megnöveli az árat, és akkor nem lehetne ennyiért adni a Tessan cuccait, de csinálhattak volna egy olyan szériát, ami egy kicsit drágább, cserébe támogatja a népszerűbb QC szabványokat is. A konkurensek közül a Blitzwolf a BW-PC szériája például ismeri ezt a vívmányt, sőt, eszközeik Type-C porttal is rendelkeznek, igaz, ott az árcédulán is vastagabban fogott a ceruza, erről egy korábbi tesztben írtam, érdemes elolvasni. Ha pedig a hagyományos, hosszú zsineges, kapcsolós, USB portokkal megtámogatott elosztókra vágytok, akkor az LDINO márkánál érdemes nézelődnötök.

Összegzés

Tetszettek a Tessan termékei, mert elég okosan, a mindennapi használatra tökéletesen alkamas formában alakították ki őket. Ami nem tetszett, hogy egyik USB-A portjuk sem tud gyorstöltést – Type-C meg nincs is – és a vállalat nem is gyárt ilyesmivel szerelt cuccokat. Kár érte, de akinek csak egy jó földelt átalakítóra van szüksége, az nagyot nem fog csalódni bennük, ráadásul olcsóbbak is, mint a modernebb elektronikával szerelt megoldások. Személy szerint a TS-325-öt venném magamnak a hálószobába, Norbi kollégámnak a TS-323 jön be az eltolt kialakítás miatt, de egy TS-301-et is el tudok képzelni a komódon, diszkréten a TV-m mögé elrejtve.

A Tessan TS-301 két variánsáért a BGHU2031  és a BGHU2032  kóddal kb. 7500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, a TS-323-ért a BGHU2030   kóddal 7400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, míg a TS-325-ért a BGHU2029  kóddal 6500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, és ebben már benne van a szállítás költsége. A Banggod minden szállítása esetében fizeti az áfát, így többletköltségre nem kell számítanotok.

Pro

 • Elég jó minőség
 • Remek kialakítás, van amelyik nem is takar bele a mellette lévő konnektorokba
 • Reális ár
 • Sok USB port

Kontra

 • Nem támogatják a gyorstöltési szabványokat
 • Nincs rajtuk Type-C port

hirdetés