hirdetés

NEWTRAL MagicH-BP ergonomikus szék teszt

Segít, ha fáj a derekad

teszt
NEWTRAL MagicH-BP ergonomikus szék teszt 1

Forrás: Geekmaxi

Don Kartács
írta: Don Kartács
2024-03-21

Nagy barátja vagyok mindenféle ergonomikus cuccnak, ami segíti a munkámat, és védi az egészségemet. Ebbe a vonalba tökéletesen beilleszthető a NEWTRAL MagicH-BP szék, ami egy sokrétűen állítható, a derekat egy mechanikával megtámasztó ülőalkalmatosság. Ha fáj a hátatok, akkor ez a ti széketek lesz, és a szokásos gerinckímélő megoldásokhoz képest nem is kérik el érte a világ összes pénzét. 86 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért elvihető az Yq8qVE9g  kuponnal EU raktárból, a szállítás összege nagyjából 300 Ft.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Nem könnyű az eligazodás ugye? Azt pedig pláne nem egyszerű kibogarászni, hogy az egyes modellek között milyen különbségek vannak, de azért megpróbáltam megfejteni a megfejthetetlent, amiben a cég weboldala nem sokat segített. A sima MagicH-BP és BPro között az alábbi különbségeket fedeztem fel:

 • A Pro nyaktámasza állítható előre-hátra is, és ellentart a fejnek
 • A Pro lába alumínium, a sima MagicH-BP sajátja vas
 • A Pro 51, míg a sima MagicH-BP 30 fokban dönthető fejtámlával rendelkezik
 • a Pro fejtámlája ellentart
 • A fejtámla a Pro esetében 15, a sima esetében 13 cm magasságig húzható ki
 • egy-két további apróság, például milyen mélyre lehet engedni az ülőlapot

Mire idáig eljutottam a tesztben, annyi okosságot olvastam a sajtóanyagban a NEWTRAL MagicH-BP ergonomikus székről, hogy úgy éreztem, minimum űrtechnológiának kell megbújnia a dobozban. Szétborítottam a tartalmát és előkerült egy csomó alkatrész, a leírás, egy szett szépen feljelölt csavar, egy fehér kesztyű, hogy ne koszoljátok össze a mancsotokat szerelés közben, és egy leírás, hogy tudjátok, mit kell csinálni. Nem túl bonyolult az összeszerelés, kétféle imbuszkulcs segítségével kell csavarokat a helyükre tekerni.

Ami a minőséget illeti, olyan nagyon nem hidaltam le tőle.

Aki látott már prémium széket, az tudja, hogy elég széles a skála, ami nagyjából a lefordított műanyag kukától, mint ülőalkalmatosságtól indul, és a nappa bőrrel áthúzott prémiumfotelig tart.

hirdetés

Ezen a szubjektív skálán sajnos nem a juhbőrhöz van közelebb a NEWTRAL MagicH-BP minősége, ugyanis néhány, nehezen látható részen kifejezetten spórolósra vették a figurát.

A hegesztések nem a legszebbek, és például a csavarok alá is elkelt volna egy-egy alátét. Tudom, hogy talpas csavar alá nem teszünk ilyesmit, de akkorák a furatok, hogy majdnem beleszakad a csavar feje, gondolom az tűrési szórást nem sikerült eltalálni a gyárban. A látható helyen lévő anyagok egyébként rendben vannak, az ülőlap kényelmes, de a huzat a semmi extra kategória, míg a háttámla lélegző mesh, ami melegebb időben kifejezetten előnyös lesz. A kinézet eléggé bágyasztó, sötét szürke/fekete minden, igaz a székek ritkán nyernek formatervezési díjat, és itt a kényelem sokkal fontosabb, mint a külcsín. A görgői az olcsóbb műanyag megoldások, pedig egy kis gumírozást el tudtam volna viselni rajtuk, szerencsére így sem karcolják a padlót.

Forrás: Geekmaxi

Ami az állíthatóságot illeti, az pazar,

ebben nagy király a NEWTRAL MagicH-BP. Szinte mindene tekerhető, forgatható, dönthető vagy állítható. Az alábbiakkal mókolhattok:

 • van kihúzható lábtámasz
 • a karfa magassága állítható, illetve előre-hátra tolható és oldalra is forgatható
 • a fejtámla több fokozatban kihúzható vagy besüllyeszthető
 • előre-hátra tolható az ülőlap
 • dönthető a háttámla
 • állítható 3 pozícióban a deréktámasz helyzete
 • állítható a deréktámasz ellentartási ereje
 • állítható 34-48 cm között a szék magassága

Ez kellően sok lehetőség ahhoz, hogy mindenki megtalálja az ideális beállítást, ráadásul a szék 300 fontig terhelhető, ami nagyjából 136 kilogrammot jelent. Lenne azért pár gondolatom, ami árnyalja a fenti beállíthatóságot, az ugyanis nem annyira mesés, mint ahogy elsőre tűnik.

Először is, a lábtámaszt használva leginkább csak pihenni lehet, dolgozni nem igazán.

A majdnem fekvő pozícióhoz jól jönne a feljebb is említett kereszttartó, amire fel lehet tenni egy notebookot, de ezt nem adják a csomag részeként, hanem külön meg kell vásárolni. A másik a karfa, ami nekem nem volt igazán kényelmes. Egyrészt nem lehet egy adott poziban fixálni, tehát volt, mikor véletlenül oldalra kifordítottam, ráadásul a magassága is csak 3 fokozatban állítható. Nagy szerencse, hogy az ACGAM ET225 egy elektromosan állítható asztal, így tudtam az asztallapot igazítani a karfához.

Amiben nagy király a NEWTRAL MagicH-BP ergonomikus szék, az a deréktámasz.

Nem véletlen, hogy a sajtóanyagot erre hegyezték ki, ez a része elég jól működik. Nincsen egyébként másról szó, mint egy fokozatmentesen, tekerővel állítható rugós ellentámaszról, ami befele tolja a gerincet deréktájékon, ahogyan azt a hagyományos deréktámasztó párnák is teszik. Itt annyi a trükk, hogy a rugós ellenállás miatt ez mozgás közben is ellentart, nem tud elcsúszni, és a magassága is állítható.

Egyetlen gondom volt vele, nekem nem fejtett ki elég nagy ellenerőt maximum fokozaton sem. Mozgás közben ad némi súrlódó, nem különösebben zavaró hangot, de hogy a két végállás között miért kell 20-at! forgatni a beállítótárcsát, azt fel nem foghatom, azt hittem soha nem érek a dolog végére.

Az illesztési hézagok itt sem sikerültek éppen szépre, kicsit eláll a borítás, ennél jobb minőséget vártam volna el.

Egy dolog viszont biztos: kevésbé fájt a hátam ebben a székben, mint a sajátomban, ami eléggé sok pénzt megér.

Forrás: Geekmaxi

Egy gondolat a végére: az IKEA-s Marcus szék szerintem egy kisebb tudású, de jobb minőségű ülőalkalmatosság, viszont sokkal kevésbé állítgatható, mint a NEWTRAL MagicH-BP. Ha dobtok rá egy utólagos deréktámaszt – én így tettem -, akkor pedig árban is nagyjából ugyanannyiba kerül a két szék. Vagyis, ha a beállíthatóság, illetve a mechanikus deréktámasz – többek között ettől nem fáj a hát – a fontos, ami tulajdonképpen az egész dolog lényege, akkor nem rossz választás a MagicH-BP. Különösen, ha megnézitek, mennyibe kerülnek az alternatívák. Az egyik hasonló konkurens az Autonomous Egrochair Pro, ami 159 000 forint, játszik még az Emagra X5 széria – 200 000 körül -, de például az Alzán a „gerinckímélő irodai székek” téma 144 000 forinttól indul, és valahol félmillió körül végződik.

Ennek tükrében a NEWTRAL MagicH-BP egy kifejezetten olcsó és használható alternatíva.

Összegzés

A NEWTRAL MagicH-BP ergonomikus szék egy egészen vállalható, de azért közel sem hibamentes alternatívája a sokkal drágább konkurenseknek. Helyenként az anyaghasználata lehetne jobb, szerencsére ezek jellemzően azok a részek, amik nincsenek szem előtt. Nekem a karfája annyira nem jött be, de az ülőlapja és a háttámlája kényelmes, a gerinctámasz pedig tényleg enyhíti a hátfájdalmakat, ez pedig egy elég fontos dolog, amiért sokan hajlandók fizetni.

Pedig nem is kell egy vagyont kicsengetni rá, 86 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte az Yq8qVE9g kuponnal EU raktárból, a szállítás összege nagyjából 300 Ft. Ebben a kategóriában ez nem egy vészes összeg, mikor simán repkednek a 200-300 000-ek a komolyabb darabokért.

Pro

 • Brutálisan sokrétű állíthatóság
 • A konkurensekhez képest olcsó
 • A gerinctámasz tényleg jó
 • Kényelmes

Kontra

 • A lábtámasz, egy jól kinéző, de nem túl hasznos extra
 • Minőségre lehetne jobb
 • A karfát elég könnyű véletlenül oldalra kilökni

hirdetés