hirdetés

HiBREW H2B kávéfőző teszt

A kávéfőzés sokoldalú komornyikja

teszt
HiBREW H2B kávéfőző teszt 1

Forrás: Banggood.com

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-08-05

Régóta szerettem volna már HiBREW termékeket tesztelni, ugyanis az itthon nem annyira ismert márka az univerzális kávéfőzőiről lett híres a Távol-Keleten. Specialitása, hogy bár első látásra ez egy kapszulás kávégép, valójában mindenféle adapterekkel lekezeli szinte az összes formátumot, de lehet bele hagyományos őrölt kávét – letömős – fogadó tartót is tenni, sőt, kávépárnával is működik. 42 000 Ft-ot kérnek érte a BGHU2381  kuponkóddal, cseh raktárból érkezik, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 6
 • ár/érték arány: 8

8.2

Népítélet

9.4

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Jár továbbá a gép mellé egy kanál, aminek a nyelével le lehet tömni a kávéport – ez az ún. tamper -, illetve a leírás és még néhány kiegészítő. Volt továbbá egy számomra ismeretlen hengeres tárgy is a csomagban, amiről a leírás sem ad bővebb tájékoztatást. Egy érdekességet viszont észrevettem, hogy a leírás arab és kínai nyelvű részében is ott van a tárgy, míg az európai nyelveknél nincs. A videós tesztekben sem tűnik fel sehol, tehát ez valami közel-, illetve távol-keleti kultúrához kapcsolódó dolog lehet. A fentiek miatt állítja a cég, hogy ez egy 5 az 1-ben modell, aminek nagy előnye a variancia, a hátránya viszont az, hogy emiatt nem nyújt annyira masszív benyomást a kávéfőző. Az anyaghasználat alapvetően jó, szép ez a fém színű lyukasztó kar is, de ha szemből ráfogok és megnyomom a testet, akkor bizony ropog a burkolat, ami nem annyira erősíti a minőségbe vetett hitet. A többi részével nincs bajom, de azért ebben a 40 000 Ft-os ársávban vannak már bőven fém felületekkel tarkított modellek, nem is kell ehhez messzire menni, ilyen például a BlitzHome BH-CM1503 is.

A felső részen egy roppant egyszerű kezelőpanel található, három gombbal.

A szilikon felület alatt színes LED-ek helyezkednek el, amik az állapotokat mutatják, a zöld a kávé mennyiségét mutatja, a piros azt, hogy a folyadék forró lesz, a kék pedig a hideget jelenti, ez a jegeskávé készítését segíti, értelemszerűen hideg vízzel. A gombok alatti ezüstszínű karral lehet kilyukasztani a kávékapszulákat, a hátsó tartályba pedig a lefőzéshez használt víz kerül, szerencsés esetben valamilyen ásványianyag csökkentett folyadék, min a Norda ásványvize. Egyetlen trükk van, amit meg kell szoknotok, a kávé hosszának beállítása. A legalacsonyabb egyes fokozat az eszpresszó mennyisége, a kettes a lungo vagyis a hosszúkávé, de az ötödik már egy americano, a maximális 7. meg egy fél liternyi hosszú kávé. Nem tudom, ezt ki fogja használni, de aki szeretne nagyon lágy kávét főzni rettenetes mennyiségben, annak adott a lehetőség.

A HiBREW H2B működési kultúrája nagyon nem tetszett.

Először is elég hangos, ami még nem lenne olyan nagy baj, de úgy rezeg, mint a szexipari játékok. Három bögrével is próbáltam, de egyszerűen nem mertem otthagyni a kávéfőzés alatt, mert folyamatosan kirezgette a kifolyó alól a poharakat. Ez szerintem elég nagy ergonómiai hiba, és nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyet a gyárban ne vettek volna észre, szóval egyedi problémára gyanakszom. Persze alá lehet tenni valamit, hogy a vibráció csillapodjon, de hát na, a jó nem ilyen. Az sem megoldás, hogy kiveszitek a csepegtető tálcát, mert akkor is marad egy kis sziget, ami kinyúlik a gépből, és ez átviszi a rezgéseket. A tálca kivételének egyébként az értelme az, hogy a magasabb poharak csak így férnek a gép alá, például a jegeskávéhoz használt, hosszított 3 decis.

Próbáltam a H2B-t Nespresso és Frei töltetekkel is,

amik gyakorlatilag ugyanazt a szabványt jelentik, illetve a hagyományos letömős őrölt kávés megoldást is. Ez utóbbi esetében csak egyetlen adagot tud lefőzni, hiszen csak egy kifolyója van, nem úgy, mint a hasonszőrű gépeknek, igaz, 2 adag őrölt kávét sem lehet beletenni. Az adapteres megoldás miatt a kiürült kávékapszulákat nem gyűjti a masina, minden kávé után ki kell dobni az elhasznált tölteteket. A gyártó azt állítja, hogy a víz hőmérsékletét 92 fokon tartja, ami már eléggé meleg, de még nem ég meg tőle a kávé. Ezt szinte biztos valami integrált thermo blokkos rendszer állítja elő, amibe egy szivattyúval szívják fel a vizet.

Forrás: Bangood.com

A nyomásra 15 bart határoz meg a gyártó.

Aki olvasta a BW-CMM5-ről szóló tesztemet, az tudja, hogy az ideális bar értéket nem is annyira egyszerű eltalálni, szóval örültem, hogy nem nekem kell ezzel vacakolni. Az ideális nyomás és hőmérséklet szavatolja, hogy a megfelelő aromák kioldódjanak és finom legyen a kávé, illetve képződjön némi krém, azaz crema. Ezt teljesítette is a HiBREW H2B, és tényleg finom kávét főzött, de ebben az esetben ezt inkább betudom a mindenféle aromával felütött kapszulás megoldásnak. Az őrölt kávét pedig mindenki tetszés szerint ízesítheti, többféle édesítőszert is használhat vagy akár tejszínt is önthet hozzá.

Gőzölni viszont nem tud, így a cappuccino hívők másfelé keresgéljenek.

Összegzés

Csak részben voltam elégedett a végtermékkel, és azt sem értem, mitől ér a HiBREW H2B megoldása többet, mint bármelyik Nespresso vagy Krupp termék, ami majdnem tök ugyanezt tudja. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a cserélhető adapteres megoldás hasznos, bár nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek passzióból csak úgy nem variálnak a kapszulák típusaival, vagy váltanak őrölt kávéra, hanem egy jól megszokott metódushoz ragaszkodnak. A működési kultúrán lenne még mit csiszolni, borzalmasan remeg az egész, de mivel mások ezzel a gonddal nem találkoztak, így egyedi hibára gyanakszom. A vezérlése viszont remek, a kávé mennyiségét is jól lehet szabályozni és az elkészült nedű íze is finom.

Egy picit rétegterméknek érzem ezt a cuccot, és azért az ára sem annyira versenyképes, mint szeretném, főleg, hogy itthon mindenféle bundle keretein belül egy Nespresso alapgép mellé mindig adnak 10-20 darab kapszulát is. 42 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).ot kérnek a HiBREW H2B-ért a BGHU2381  kuponnal, a gép cseh raktárból érkezik, a szállítás pedig ingyenes.

Pro

 • 5 az 1-ben kávégép, kezel számtalan kapszulát, E.S.E kávépárnát és őrölt kávéval is működik
 • Finom kávét főz
 • Kis helyen is elfér
 • A vezérlése nagyon jó

Kontra

 • A nálam lévő készülék nagyon rezgett
 • A burkolat ropog
 • Nincs használt kapszula tartója
 • Lehetne olcsóbb

hirdetés