hirdetés

Fluffee szenzoros kisállat itatókút teszt

Te is ebből akarsz majd inni

teszt
Fluffee szenzoros kisállat itatókút teszt 1

Forrás: Geekbuying

Raven96
írta: Raven96
2024-04-20

Dobpergést kérek, hiszen megérkezett az első állatos kütyü a RendeljKínait tesztasztalára, amit már izgatottan vártunk és ez nem más, mint a Fluffee szenzoros kisállat itatókútja, ami macskáknak és kistestű kutyáknak ajánlott. Kapacitása két liter, dizájnja különleges, átlátszó és elég hetente egyszer feltölteni vízzel, hogy házi kedvenced még akkor is frisset ihasson, ha elutazol. Nemcsak a nyári melegben, hanem egyébként is kötelező termék, így most az NNNFLUPETWF  kuponkóddal megéri rendelni belőle Geekbuyingról, 10 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, ingyenes szállítással.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

10

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első
Fluffee szenzoros kisállat itatókút teszt 2

Forrás: Geekbuying

Mielőtt még régebben beruháztam egy itatókútra, örökös probléma volt itthon, hogy a macskák folyamatosan olyan helyekről ittak, ahonnan nem szabadott nekik. Valahogy mindig észrevették, ha a WC ülőke nem lett lehajtva és már ott is teremtek tapicskolni és inni, nem mellesleg egy pohár vizet nem lehetett elöl hagyni sehol, mert fix, hogy abba is belenyúlkáltak, beleittak.

A Fluffee szenzoros kisállat itatókútját direkt úgy tervezték, hogy hasonlítson egy csaptelephez, hiszen egy hajlított csőből folyik a víz, de enélkül is használhatod egy másik módon. A gyártó részéről ez egy okos gondolat volt, mert felkelti a kisállatok figyelmét, mivel sok macska szeret a csapból inni, még akkor is, ha az már el van zárva és nem is csöpög. Egyszerre vicces és idegesítő, ahogy csak a vízköves fém nyalogatásával imitálják az ivást. A testtartásuknak is jót tesz, hogy nem kell annyira mélyre lehajolniuk inni, mintha csak a földön lenne nekik egy tál víz. Egyébként számos olyan magasított etetőtál is létezik már, ami direkt ergonomikus és ehhez az itatóhoz hasonlóan javítja a tartásukat, tehát ez nem egy új keletű dolog.

A Fluffee szenzoros kisállat itatókút egy egészen kicsi dobozban érkezik és ennek az oldalán egy fotó demonstrálja, hogyan kellene ezt használnia egy macskának.

Kicsomagolásnál meglepődve láttam, hogy van itt minden, mint a búcsúban, hiszen nem csak egy kiegészítővel érkezik.

Az itatókúthoz tartozik egy USB kábel hálózati adapterrel együtt, amit egyenesen a 220-ba dugtam, de mivel USB-s, akár még a laptopodról is táplálhatod, bár kétlem, hogy bárki is így használná. Ezen felül két használati utasítás érkezik és egy csomag szűrő, ami az alábbiakból tevődik össze: a pamuttal szőtt, rácsos rész felfogja a szőrt és a hajszálakat, az aktív szénréteg eltávolítja a kellemetlen szagokat és a klóros ízt, míg a legalsó gyantaréteg a víz lágyításáért felel. Ezt elég nagyjából egy-két havonta cserélni, de sok mindentől függ és úgyis látod majd rajta, ha már nem az igazi. Geekbuyingon 8 darabos csomagban érhető el, amire szintén szereztünk neked kupont.

A legjobb részt hagytam a végére. Találsz a dobozban egy virág alakú érzékelőt is, amit az itatókúttal kell összekötni és valahova a közelébe felragasztani vagy felakasztani. A gyártó még arra is gondolt, hogy egy ragasztható- és egy tapadókorongot mellékeljen. A szenzor hatótávolsága három méter és ez segít az itatónak abban, hogy energiatakarékos módon működjön, de erről később lesz bővebben szó.

hirdetés

Fluffee szenzoros kisállat itatókút teszt – Csendes és önálló

A Fluffee szenzoros kisállat itatókút tesztje során szerencsére volt viszonyítási alapom, hiszen körülbelül két évvel ezelőtt ruháztam be egy hasonló kütyüre, méghozzá a TESLA okos háziállat itatójára. Alapvetően elégedett vagyok vele és a két csobogó között sok hasonlóság fedezhető fel, de eltérés még annál is több, dizájn és működés terén egyaránt, ezért hamar egyértelművé vált számomra, hogy a jelenlegi tesztalany a nyerő modell.

Fontos eltérés, hogy a Fluffee itatója nem minősül okoskütyünek, applikáció nem tartozik hozzá, de nem is baj, mert szerintem a TESLA márkájúhoz is teljesen felesleges. Értem, hogy 2024-et írunk és tök buli azért csatlakozni a WiFi-re meg applikációval kínlódni, hogy telefonról is ki-be kapcsolhassam az itatót, amin szintén van erre egy gomb, szóval ne fájjon már lehajolni ennyiért senkinek. A másik óriási különbség az a dizájnban nyilvánul meg.

A Fluffee itatókútja teljesen átlátszó, ami egyfelől állati menő, mert futurisztikus kinézetet kölcsönöz neki, másfelől pedig hasznos, mivel látod, mikor kell bele pótolni a vizet.

Más itatókutak esetében ezt általában akkor veszi észre a gazdi, amikor már alig csobog egy kicsit és az nem túl jó. Ez a kialakítás hosszú távon is hasznos, hiszen még időben elcsípheted, ha koszosodni kezd vagy vízköves lesz, viszont egyik esetben sem szabad tisztítószerrel nekiesni, maximum csak egy kis szappanos vízzel és kézzel. Egyébként élelmiszeriparban használt műanyagból készült, ami nem jelent veszélyt a házi kedvencekre.

A harmadik különbözet a működésében rejlik. Általában a legtöbb itatót csak megtöltöd vízzel, bedugod a 220-ba és látástól vakulásig, folyamatosan forgatja a vizet, amíg az el nem fogy belőle és újra nem töltöd, majd kezdi elölről. A Fluffee verziója különleges, mert

mindig csak akkor kezdi el folyatni a vizet, amikor a házi kedvenced a közelébe ér.

Ebben van segítségére a korábban említett, virág alakú érzékelő. Először nagy hévvel felragasztottam az egyik komód ajtajára, ami előtt akarva-akaratlanul is elsétálnak a macskáim naponta legalább százszor, hiszen közel van a hálószoba ajtajához, de rájöttem, hogy rossz ötlet volt. A szenzor tényleg tartja a gyártó által ígért, 3 méteres érzékelési távolságot és természetesen nemcsak a háziállatokkal működik, hanem az emberekkel is, így újra kellett gondolnom az egészet. Következőre egy félreeső helyet választottam a szenzornak és az itatókútnak egyaránt, ahol tényleg csak a háziállatok járnak. Így már tökéletesen működött a dolog.

Miután a macskád vagy a kutyád otthagyja az itatókutat, az nagyjából még 15 másodpercig csobog, aztán abbahagyja, tehát nem egy folyamatosan folyó csapot kell elképzelni. Egyébként, ha ez a csaptelephez hasonló verzió nem jön be, akkor még mindig van egy másik mód, ahogyan használhatod. A hajlított cső nélkül a víz csak simán felbugyog a kút felső kis tálcájába, mint egy kis forrás, viszont ebben az esetben jobban le kell hajolnia kisállatodnak, de sok itatókút alapból csak így működik.

Mindegy, melyik verziót választod, hiszen az itatókút zajkibocsátása 40 dB alatti, nagyon csendes, így nem szükséges a konyhába vagy a nappaliba száműznöd, ahhoz egyébként is túl jól néz ki. Egészen nyugodtan tarthatod a hálószobádban, nem zavar majd alvás közben, mivel alig hallani belőle bármit. A kütyü további érdekessége, hogy a felső kis tálcájában még áramszünet esetén is marad egy kis folyadék. A gyártó ezt 4 oz-nek írja, ami átszámítva nagyjából 120 milliliter. Nem sok, de a semminél több.

A teszt során mindhárom macskám máshogyan reagált a Fluffee szenzoros kisállat itatókútjára. Az idősebb kandúromat csak a teszttermék kicsomagolása érdekelte, utána abszolút hidegen hagyta őt, amikor elsétált a szenzor mellett és beindult a csobogó. Egyszer-kétszer ugyan beleivott, de a másik variáns sem nagy kedvence, ő inkább a régimódi tálkás verziót preferálja vagy a kerti tó vizét. A nőstény macskám eleinte frászt kapott, amikor beindult a csobogó, utána sokáig csak nézegette közelről, de később ugyanannyit használta, mint a másik modellt. A fekete kandúrom viszont imádta a Fluffe termékét és ez sokkal érdekesebb volt neki, mint az itthon lévő, másik márkájú modell. A csaptelephez hasonló kialakítás miatt jóval szórakoztatóbb volt neki ebből inni és pancsolni benne, így tényleg elmondható, hogy ez valamilyen szinten motiválja őt arra, hogy többször odamenjen inni.

Összegzés

A teszt után is ugyanazt vallom, amit előtte: szőrös kis négylábú házi kedvencek mellé kötelező legalább egy itatókút. Előny, ha nemcsak unalmasan csobog belőle a víz, hanem kicsit különlegesebb, csaptelephez hasonló módon, mert akkor még a játékkal is összeköthetik, így többet fognak belőle inni. Az itthoni piacot tekintve ezek az itatók jóval magasabb áron kaphatók, mint a tesztalanyunk és ahogyan korábban írtam, azok nem ilyen tudással rendelkeznek. Ha meglepnéd szőrös gyermekedet egy Fluffee szenzoros itatókúttal, akkor használd az NNNFLUPETWF  kuponkódot, így 10 300 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért juthatsz hozzá Geekbuyingon, ráadásul ingyenes szállítással. Ha külön csak a szűrőre lenne szükséged, akkor 8 darabos kiszerelésben tudod megrendelni szintén Geekbuyingról, az NNN8PCWF  kuponkóddal, most 5200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, szintén költségmentes szállítással.

Pro

 • Szenzoros és energiatakarékos, így nem forgatja feleslegesen a vizet
 • Akár egy hétig is kibírja vízpótlás nélkül
 • Ergonomikus kialakítású, javítja a házi kedvencek testtartását
 • Hasznos és menő, átlátszó dizájn
 • Számos kiegészítővel érkezik

Kontra

 • Semmi

hirdetés