hirdetés

Enchen Blackstone 3 Pro körkéses borotva teszt

Olcsó modell, felfejlesztve

teszt
Enchen Blackstone 3 Pro körkéses borotva teszt 1
írta: Don Kartács
2021-07-21

Az Enchen Warrior után kíváncsian vártam, hogy a hasonló alapokra épülő Blackstone 3 Pro miben fog eltérni a kisebbik modelltől. Először is, kapott egy normálisabb dizájnt és egy hasznos kijelzőt, ami mutatja a töltöttséget, van pajeszvágója, sokkal hosszabb az üzemideje, míg a korábbi termék pozitív tulajdonságait – pl. Type-C töltés és pajeszvágó – átmentette. 6100 Ft-ot kérnek érte a BGHU0752 kuponnal, az áfa- és vámmentes szállítás pedig ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

9.2

 • megbízhatóság:8.5
 • design és anyagminőség:8.5
 • felszereltség, funkciók:9.5
 • ergonómia:9.5
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Eleinte azt gondoltam, hogy ez egy szuper ujjlenyomat-gyűjtő felület lesz,

de valamivel bevonták, és emiatt egyáltalán nem látszanak rajta a kosz- és zsírfoltok. A hátoldal már sokkal inkább pőre műanyag, de egyrészt ezt senki nem fogja nézegetni, másrészt pedig funkcionális szempontból ez is teljesen megfelelő. Itt “lakik” a pajeszvágó, amivel az oldalt lenővő hajszálaitokat tudjátok trimmelni. A fronton összesen két gombot találhattok, egyikkel a körkéses fejet lehet eltávolítani, ami pucolásnál jön jól. Sajnos itt is műanyag tengelyeket találhattok a Warriorhoz hasonlóan, szóval kíváncsian várom, hogy mondjuk 3 év múlva ezek milyen állapotban lesznek, de akkor maximum veszek egy másikat újabb 6000 Ft-ért, hiszen ez havi 167 Ft költség, ami jóval olcsóbb még az eldobható borotvánál is.

A legújabb funkció viszont, ami nekem nagyon bejött, az a beépített kijelző,

ami a bekapcsolás után mutatja a töltöttséget, százalékos formában. Ez két dolog miatt is jó, egyrészt a borotválkozás után látjátok, hogy a következő belefér-e majd, és ha nem, akkor feldughatjátok a töltőre. A másik pedig az, hogy lehet látni, hogy egy borotválkozás mennyi százalékkal csökkenti a töltöttséget. A gyári adat szerint 150 percet bír egy feltöltéssel – a Warrior csak 90-et -, ez utóbbi 90 percig tart. Tételezzük fel, hogy 2-3 naponta borotválkoztok 5 percig, legalábbis nekem nem szokott ennél tovább tartani a szeánsz. Ez 30 alkalom, vagyis 60-90 napig nem kell tölteni, ami azért eléggé jó. De ha ti naponta akarjátok használni, akkor is havi egyszer kell ezt megtenni.

Ami a vágási technológiát illeti, az megegyezik a Warrior 3-ével, 3 db körkés forog, amik flexibilisen lekövetik az arcotokat, ezt hívják 3D technológiának. A kések rozsdamentes acélból készültek, de ez teljesen általános a borotvák körében. Természetesen a fejek el is távolíthatók, sőt pótfej is kapható a Blackstone 3 Próhoz, 3000 Ft-ba kerül az BGHU0754 kuponnal, szóval ha el is kopna, akkor is cserélhetitek. A berendezés gyakorlatilg vízálló, teljesíti az IPX7 szabványt, hiszen nyilván valahogy el kell mosni a fejet. Ami még feltűnt, hogy a Blackstone 3 Pro mintha csendesebb lenne, mint a kistesója, és már az sem volt hangos. Meglepve tapasztaltam, hogy 67 dB-t ad meg rá a gyártó, ami robotporszívós érték, így gyorsan meg is mértem, igaz-e. Nagyon nem, 55 decibelnél nem is tudtam többet mérni, szóval itt valamit benéztek a fiúk szerencsére felfele, mert ennél sokkal csendesebb a borotva.

Parázs vita szokott kialakulni a Facebookon,

hogy ezek az eszközök jók, nem jók, vagy éppen konkrétan semmire sem jók, csak a Braun, és így tovább. Nos, nekem van egy Braun szakállvágóm is, azzal szoktam borostásra vágni az arcszőrzetemet, és minőségben nem sokkal jobb, mint a Blackstone 3 Pro, csak éppen 4-5x annyiba került. Nyilván egy szakállvágó vágási képességeit nem lehet egy körkéses borotvához hasonlítani, hiszen teljesen máshogy működnek. A másik probléma az, hogy nem mindenkinek az arcszőrzete ugyanolyan erős. Az enyém nagyjából közepes, nem ez a fiatal munkásbajusz, de nem is vagyok egy barber shop reklámarca, extrém erős szakállal.

Természetesen az sem mindegy, milyen hosszú borostát – és nem szakállt – akartok vele levágni. Egy bizonyos szint fölött egyszerűen alkalmatlan a szőrzet eltávolítására, amit a Warrior cikkben a saját arcomon is demonstráltam, némi kínszenvedés után. Szóval egy 2-3 naposat még levisz, az ennél hosszabb esetében viszont már brutálisan húzni kezd, de ez egy teljesen általános jelenség az összes borotva esetében. Vagyis, ez a termék is csak azoknak lesz jó, akik viszonylag sűrűn borotválkoznak, nekik viszont tökéletes. Teljesen sallangmentesen letoltam vele a borostámat, nem húzott, szépen vágott, de az biztos, hogy ezt mondjuk 7 nap után már nem próbáltam volna meg. Tehát ez is csak egy célszerszám, ne akarjatok tőle többet elvárni, mint amire tervezték.

Összegzés

A Blackstone 3 Pro gyakorlatilag feleslegessé teszi a Warrior modellt, hiszen összesen 1000 Ft a különbség a két termék között, és az előbbi sokkal jobb. USB-n tölthető, kijelzi százalékosan a töltöttséget, hosszú az üzemideje, csendes, és hát nevetségesen olcsó. Egy hibát viszont ne kövessetek el, ne legyenek túlzott elvárásaitok a vágási hosszúsággal szemben. Vagyis, a borostát leviszi, ha nem túl hosszú, de ha ennél hosszabb, akkor bizony húzni fogja.

De nem is erre való a Blackstone 3 Pro, az alapfeladatát pedig teljesíti, így a 6100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot maximálisan megéri, ezt az összeget a BGHU0752 kuponnal fogjátok elérni. A Bangood Express áfa- és vámmentes szállítása pedig ingyenes.

Pro

 • Jó minőség, kellemes dizájn
 • Hosszú üzemidő
 • Pajeszvágó funkció
 • Százalékos töltöttségkijelzés
 • Nagyon olcsó

Kontra

 • Egy bizonyos hossz fölött elkezd húzni

hirdetés