hirdetés

DR. BEI S7 elektromos fogkefe teszt

Profi a doki

teszt
DR. BEI S7 elektromos fogkefe teszt 1
írta: Don Kartács
2020-10-03

Újabb csúcstermék került elénk, a kiváló DR. BEI S7 fogkefe személyében. Mindent tud, amit egy ilyen terméknek kell, rányomás elleni védelem, hosszú üzemidő, hordtok és pótfejek, kímélő az öt különböző mód között, spéci anyagok, vagyis fullos a repertoár. A fogkeféért 21 000 Ft-ot kérnek, lássuk, megéri-e az árát.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Az alapcsomag része két fogkefe fej és az indukciós töltő is, ami egy fánkforma, közepén egy lyukkal. Ebbe kell beleállítanotok a nyelet, ha tölteni akarjátok, a folyamatról viszont semmilyen visszajelzést nem ad vissza az eszköz. A fejekre a cég a 4D kifejezést használja, ami a szokásos bullshitnek tűnt, mi lehet a 4. dimenzió, az idő? Nagyon sokáig rezeg a térben? Nyilván nem erre utal, hanem az extrém flexibilitásra, amit egy rosszabb pillanatomban, egy indokolatlanul erős fejcserével sikerült is demonstrálnom. Azt hittem eltörik, de csak meghajlott, majd újra felvette az eredeti alakját. Kiváló, végül is az a lényeg, hogy védje a fogunkat nem?

Az üzemidőt 60 napban adják meg, amire szerintem minden esély meg is van a 2000 mAh-s akkumulátorral. Ez nem hiszem, hogy kamu, a napi használatú Lenovo Lemei fogkefém is több, mint 90 napig bírja töltés nélkül, ebben a műfajban nagyon jók a kínaiak. Természetesen, mint minden szájápolási termék, ez is IPX7 szabvánnyal rendelkezik, gyakorlatilag vízálló, simán elmoshatjátok a csap alatt. Van még némi blabla a nyomatékról és a rezgésszámról – 230 gf.cm és 40 000-es frekvencia -, de ebből a lényeg, hogy az alapos tisztításhoz elég gyorsan mozog, és nem rezeg túlzottan idegesítően vagy hangosan, kellemes a használat.

 

DR. BEI S7 – Okosan kitalált használat

A fogkefe egyik nagy újdonsága, a fokozatmentes állítás. Ez elsőre kicsit félreérthető lehet, de mindjárt elmagyarázom, mi benne a pláne. Alapesetben, ha megnyomjátok a vezérlőgombot, az 5 mód között váltogat a fogkefe: tisztítás, gyengéd, érzékeny, fehérítő, masszázs. Minden működési opciót tovább finomíthattok, ha az adott állapotban lenyomva tartjátok a gombot, ilyenkor a legerősebb fokozattól elindul a leggyengébb fokozat felé majd vissza.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Itt nyer értelmet a LED, hiszen színváltozással jelzi, éppen melyik erősségnél tartotok, nagyon jópofa és vizuálisan is könnyen értelmezhető, bevallom, ez a része nagyon tetszett az eszköznek. Ahogyan a tisztítási képességei is, főleg, hogy kizárólag a szenzitív módot vagyok képes elviselni. Viszont minden mód valóban más, nem csak kamuból írtak rá 5 különböző lehetőséget. Bár a fehérítő lehetőség valós használhatóságát nem tudom megerősíteni, hiszen nem használtam hónapokig, de el tudom képzelni, hogy tényleg csinál is valamit.

Szintén nagyon hasznos a „firefly lamp” az alján, ami arra figyelmeztet, hogy ha túlzottan erősen nyomjátok a fogatokra a kefét. Ilyenkor a DR. BEI S7 automatikusan visszavesz a teljesítményből. A dolognak egy szépséghibája van, hogy ha túlzottan alul fogjátok a szárat, akkor eltakarjátok a fényjelzést, szóval mindenképpen szokást és odafigyelést igényel a dolog, de ha ezt megteszitek, akkor remekül működik.

Ami a tisztítási képességeit illeti, azt is méltatnom kell. Remekül eltávolítja a lepedéket, tisztára polírozva a fogfelületet. Kényelmes, kellemes, nem irritáló, nem vérzett tőle az ínyem, és sokkal hatékonyabb, mintha egy hagyományossal csinálnám. Nyilván, 40 000 rezgést kézzel lehetetlen lenne reprodukálni, és egy fogászati kezelés önmagában annyiba kerül, mint maga a DR. BEI S7 fogkefe.

Azt viszont hozzá kell tennem, hogy nem minden mód lesz jó mindenkinek. Vannak olyanok, amiket elég fura használni, olyan a rezgésszáma, mintha egy szirénát tartanátok a szátokban. Nem különösebben irritáló, de minimum érdekesnek mondanám. Persze pont azért van ennyi, hogy mindenki megtalálja a saját maga számára megfelelőt.

 

Egy gondolatot még idefűznék, még pedig az applikáció alapú beállíthatóság hiányát. Az általam használt Lenovo Lemei ezt tudja, de sosem használom. Ezzel nem arra akarok kilyukadni, hogy fölösleges, hanem sokkal inkább arra, hogy bár van létjogosultsága, sokkal kisebb a szerepe, mint azt gondoljátok. Egyszer-kétszer érdekes, de utána többet a kutya nem használja. Ellenben az olyan paraméterek, mint a jó minőség, a kiváló tisztítási képesség, az egyszerű kezelhetőség, minden nap érvényesülnek. Ezek számítanak igazán, a fancy app alapú cuccok pedig nem.

Összegzés

Szkeptikus voltam a Doki tudását illetően, de egy jó orvoshoz méltóan abszolválta az egészségügyi feladatot. Jól tisztít, okosan kitalálták a kezelését, sokféleképpen személyre szabható, ami egy kifejezetten fontos tulajdonság, lévén mindenkinek egyediek a fogai. A minőség nagyon rendben van, és bár nekem a kinézet nem különösebben jön be, de sok fürdőszobába illeni fog. A LED kicsit bazári, de használat közben nagyon jól visszajelzi a történéseket, a túl erősen lenyomott sörteriasztás pedig pont az, amiért tényleg érdemes fizetni. Hiszen fogzománcból nem lesz még egy, érdemes azt kímélnetek.

Hogy megér-e 21 000 Ft-ot, az egy másik kérdés, biztos vagyok benne, hogy nem mindenkinek. De aki jár fogorvoshoz, az tudja, hogy egy tömés 15-20 000 Ft, ehhez arányosítva nem is olyan vészes az a húszas.

Pro

 • Kiváló minőség
 • Zománcvédő funkció
 • Számtalan beállítási lehetőség
 • Hordtok
 • Egyértelmű és egyszerű kezelés

Kontra

 • Drága
 • A dizájn nekem nem jön be, de ez szubjektív

hirdetés