hirdetés

Chefree AFW01 fritőz teszt

Nem túl különleges, de teszi, amit kell

teszt
Chefree AFW01 fritőz teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-13

A Chefree AFW01 egy viszonylag nagy űrtartalmú fritőz, ami egyszerűen takarítható, nem túl drága, és a vezérlése is nagyon következetes. Persze konkurensek szép számmal akadnak a piacon, így van kivel birkóznia a Chefree termékének. Általában ebben a low budget szegmensben az ár a legfontosabb tényező, és az AFW01 minden, csak nem túlárazott. 28 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a BG29AUG20238  kóddal, EU raktárból, ingyenes szállítással. Lássuk, elég-e ez az üdvösséghez!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A fronton itt is van egy érintőpanel, ami az egyszerű tisztítás záloga,

egy mozdulattal letörölhető róla a kosz. Valójában szinte mindegyik ezzel a megoldással dolgozik, csak elvétve futok bele tekerőgombos darabokba, mert egyrészt modernebb a tapipad, másrészt mások is rájöttek, hogy elég rossz levakarni a zsíros dzsuvát egy recés tekerőről. Aki esetleg híján lenne a recept tippeknek, az nézegetheti a papírhalmazt, amit a Chefree ad a terméke mellé, de a titkos tipp ebben az évszázadban már az internet használata.

A használat nagyon egyszerű, miután áramot kapott az AFW01, feléled az érintőpanel, és kis piktogramok jelennek meg. A gyengébbek kedvéért szinte mindegyik mellé oda is írták, mi mit csinál, körülötte pedig felirat nélkül a vezérlőgombok vannak. De ne az étkeket ábrázoló jeleket nyomjátok, az csak a működési módot jelzi, helyette van egy négyzeteket tartalmazó gomb, ami ezek között lapozgat. Egy három éves is megérti majd a jelecskéket, például a hőmérő fel/le a sütési hőfokot, az óra fel/le pedig az időtartamot állítja. És persze van a kikapcs-bekapcs, az elindítás/megállítás és a hasonló bonyolultságú dolgok, de ezek között senki nem fog elveszni.

Forrás: Banggood

A  sütőtér 5 literes.

Ez amolyan se nem kicsi, se nem nagy, leginkább sztenderdnek mondható méret. Az elején ott van a már említett ablak, amin keresztül minden nyomon követhető, elméletileg. Gyakorlatilag viszont a lámpa belül elég kevés fényt ad, plusz ott van középen a fogantyú is, szóval sokkal inkább olyan érzésem volt, mintha egy fa tüzelésű kályha rostélyán akarnék bekukkantani: nem igazán látszik a lényeg. Semmiképpen nincs olyan fényár, mint a sajtóanyagban, de így is több mint a semmi. Igaz én inkább kinyitottam az étel ellenőrzéséhez, biztos, ami biztos, de így is hasznosabb, mintha nem lenne.

Tapasztalataim szerint kb. 4 adagnyi étel fér el egy ekkora bödönben, viszont a húst és a köretet külön kell sütni. Tehát tulajdonképpen két kört kell ez ügyben futnotok, ezért jobb például a duplakosaras Ultenic K20, ami ezt a problémát megoldja. Előnye viszont, hogy a szokásosnál is kisebb helyen elfér, a 28,7×22,7×32,8 centiméteres konyhai berendezésnél láttam már nagyobbakat.

Milyen módokban működhet? Süthet húsokat és köreteket, süteményt, grillezhet steaket, készíthet pirítóst, újramelegíthet ételeket, illetve kiolvaszthat fagyott dolgokat, bár erre az utóbbi kettőre szerintem sokkal egyszerűbb a mikrót használni. Mint ahogy toast készítésre is, mert eléggé lassan készülnek a pirítósok és ki is szárítja őket a Chefree. A többi a gyakorlatban is viszonylag jól működik, ahogy a képeken láthatjátok, megvan hozzá a kellő teljesítmény, 1500 W formájában. A sütési hőfokot 80 és 200 Celsius-fok között tudjátok állítani, a maximum sütésidő pedig 60 perc lehet. Ez azért tud limitáció lenni, például egy átlagos sütő jóval magasabb hőfokon is tud sütni és időben sincsenek ilyen korlátok, mint a Chefree kapcsán, persze ezt is be lehet kapcsolni egymás után többször, semmi nem tiltja.

Két dolog viszont biztos: gyorsan süt és közben eléggé melegszik. Előbbi esetben a fasírt, ami 1 óra alatt sül meg a hagyományos sütőnkben, már 45 perc után kérgesre égett a Chefree AFW01-ben. Vagyis kb. feleannyi idő is elég lett volna neki, amit úgy is megközelíthetek, hogy kétszer gyorsabb a fritőz, mint a sütő. A másik, hogy az AFW01 iszonyatosan melegszik. Olyan forró volt a burkolata 60 perc után, hogy alig tudtam arrébb rakni. Ez önmagában persze nem jelent semmit, de azért tartanék némi távolságot a környező dolgoktól. Azt is figyelembe kell venni, hogy tapasztalataim szerint jobban szárít, mint a sima sütés, például a fagyasztott hal eléggé „porhanyós” lesz benne, ezért is kell rövidebbre szabni a sütési időket.

Összegzés

Kicsit azt éreztem, hogy semmi extrát nem tud a Chafree AFW01 felmutatni, egy teljesen átlagos air fryer, ami nem sok területen tud felülkerekedni a konkurencián. A BlitzHome BH-AF2 jobb minőségű és szebb is, az Ultenic K20 duplakosaras, ezzel szemben a Chefree csak azt tudja felmutatni, hogy viszonylag kicsi, és hogy van egy átlátszó ablak a sütőtér előtt, ahol lehet az étel sülését figyelni. De lehet, hogy valakinek pont ezek a legfontosabbak, szóval mindenki megtalálja a piacon lévő felhozatalban a megfelelőt.

A Chefree AFW01–ért 28 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BG29AUG20238  kóddal, EU raktárból, ingyenes szállítással.

Pro

 • Jópofa a kémlelőnyílás (de nem olyan hasznos, mint gondoltam)
 • Nem különösebben drága
 • Teszi, amit kell
 • Adnak hozzá egy toast tálcát
 • Filigrán, kevés helyet foglal

Kontra

 • Merőben átlagos
 • A burkolatok minősége hagy némi kívánni valót maga után

hirdetés