hirdetés

BlitzHome BH-IM2 jégkockakészítő teszt

Nemcsak a rövid csúszik tőle jobban

teszt
BlitzHome BH-IM2 jégkockakészítő teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-03-19

A BlitzHome az BH-IM2-vel végre egy olyan termékkel rukkolt elő, amit a következő fél évben, mikor picit jobbra fordul az idő, folyamatosan lehet használni. Meglepően gyorsan, kb. 10 perc alatt készít kétpohárnyi töményre elégséges jeget, pofonegyszerű működtetni, és nem is olyan vészes az ára, ha azt vesszük, hogy egy nagyobb társaság akár évekig is használhatja. Az érte kért pénzmennyiség szerintem reális, a BGHU1884  kuponkóddal 37 000 Ft-ot kell a kasszánál hagynotok, ezért cserébe cseh raktárból, ingyenes szállítással küldik, és ha kipróbáljátok, rá fogtok jönni, mennyire jópofa ez a cucc.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A belsejében van egy jégkanál meg egy tartótálca, ahová a használat során bepotyog a „fagyi”,

alatta pedig egy üreg, ide kell a folyadékot önteni. Az elején a felvillanó piktogramok viszonylag egyszerűen értelmezhetőek, néha kifogy belőle a víz, akkor meg kell tölteni, vagy tele lesz a jégtartó, akkor azokat ki kell venni, és hasonló bonyolultságú problémákra számíthattok, vagyis tényleg nem ördöngősség a használata. De hogyan működik egy ilyen berendezés, és miért nincs benne nagyon hideg? A trükk ott van, hogy nem a konyhai kisgép belseje hűl le, hanem az a 2×5 darab rúd, amit elsőre alig vettem észre a felső részben. Erre emeli fel egy tartó a vizet, ami a hőkülönbség hatására kifagy a fémfelületen. Miután ez megtörtént, a rudakban lévő fűtőszál rámelegít a végekre, ettől a jégdarabok egy pillanatra megolvadnak és leesnek, majd egy lapát a jeget kitolja a tartóba, és már kész is a művelet.

Ha belenéztek a jégtartó üregbe, akkor az alján láthattok két lyukat, az egyiken keresztül szívja fel a motor a vizet a jégkészítő rudakhoz, a másikon pedig le lehet engedni a felesleges folyadékot. Van öntisztító módja is, ehhez fel kell tölteni a vízzel, hosszan nyomni a ki- és bekapcsoló gombot, majd a berendezés megforgatja a folyadékot, a végén pedig a dugó kihúzásával az egész kifolyatható. Ezen és a jégkészítésen kívül mást nem is tud, ezt viszont prímán.

A puding próbája az evés, nézzük a gyakorlatot. A gyártó 7-15 percet ír egy adag jég legyártására, ami elméletben 10 darabot jelent – gyakorlatban viszont sokszor nem mindegyik marad egyben vagy nem fagy jól ki -, ez nekem 9-10 perc alatt összejött, igaz a kinti 12 fok miatt nem kívántam rá a koktélozásra, még ebben a 23 fokos szobahőmérsékletben sem. Nyilván nyáron, a nagyobb melegben a jéggyártási procedúra is tovább tartana, de ez azért elég gyors, bárhogyan is nézem. Hagytam egy órát melózni, ennyi idő alatt annyi jeget gyártott le, hogy nem tudtam vele mit kezdeni, így betettem a hűtőbe, bár állítólag olyan jó a hőzárása a BlitzHome BH-IM2-nek, hogy akár 18 órán át is fagyott halmazállapotban tartaná a vizet.

Vonjuk le a fentiekből a konklúziót. Egy pohár rövidhez kell kb. 3-4 darab jég, különben nagyon vizes lenne a whiskey – ami mellé egyébként nem mindig javasolják a jeget -, szóval nagyon nem tömném tele a poharam. Egy kör 10 darab „jégkocka”, a haverok háromfelé szétdobják, akkor 10 perc 3, egy óra pedig 18 pohár. Ez nem kevés, de egy buliban sem mindenki rövidezik vagy koktélozik, mert akkor rátok rohad a sör meg a bor, abba meg úgysem illik a jég, szóval szerintem elég sok embert ki tud szolgálni a BH-IM2. Plusz a partira való készülődési idő alatt is lehet gyártani a jeget, de ha csak egyedül akartok lazulni a telken, ott is lesz egy szabad órácska, amikor annyit elkészít a gép, hogy az kb. elfogyaszthatatlan. Koktélokba viszont több kell, egy Cuba Librébe vagy egy Mojitóba simán mehet dupla annyi jég is mint a whiskey-be, az üdítőitalokról már nem is beszélve, szóval nem baj, ha gyorsan készíti a berendezés az adagokat.

Összegzés

Bevallom, hogy nekem bejött a BH-IM2, szépen teszi a dolgát, nagyon egyszerű kezelni, és meglepően sok jeget elkészít rövid idő alatt. Van öntisztító módja, amit én egyszer kipróbáltam, tudja, de szerintem sokkal egyszerűbb kitörölni egy ruhával a belsejét. Nem igazán tudok belekötni, hasznos nyári konyhai kiegészítő, ami szerintem nemcsak nagyobb társaságoknak jó, hanem akár a családnak is készíthettek vele alkoholos és nem alkoholos italokat. A minőségén még lehetne dolgozni, de így sem rossz, szóval megértem, hogy miért kérnek érte a BGHU1884  kuponkóddal 37 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot. A terméket cseh raktárból küldik, ingyenes szállítással karöltve.

Pro

 • Nagyon egyszerű használat
 • Viszonylag gyorsan készít jeget
 • Egész jól tartja a hideget
 • Folyamatos üzemben is mehet, mire megisszátok az italt, kész a következő adag jég
 • Teljesen reális ár

Kontra

 • Az anyaghasználaton látszik, hogy ez nem egy prémium termék

hirdetés