hirdetés

BlitzWolf BW-CB1 turmixgép teszt

Will it blend?

teszt
BlitzWolf BW-CB1 turmixgép teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-02-03

A Blitzwolf a konyhai eszközeinek egy külön alkategóriát hozott létre BlitzHome néven, annyira nyomul a különböző főzéshez köthető eszközök piacán. Sütőkben és fritőzökben kifejezetten erős a cég, de a különböző turmixgépeket sem hanyagolták el. A kételemű sorozat olcsóbb darabja a BW-CB1, ami kifejezetten nagy űrtartalmával és brutálisan erős, 1500 W-os motorjával gyakorlatilag mindent leaprít, amit beletesztek, kezdve a jégtől a zöldségeken át a keményebb magvakig. 20 400 Ft-ot kérnek érte a BGHUCJ64  kóddal, cseh raktárból, ingyenes szállítás mellett, és többletköltségekre nem kell számítanotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A leaprított matériát nyilvánvalóan le kell takarni valamivel, ezért ehhez kaptok egy fedőt, ennek közepén van egy lyuk, ami szintén letakarható egy záróelemmel. Ezt azért alakították ki rajta, mert adnak egy „letömő eszközt” a csomagban, amivel a nagyobb darab zöldségeket vagy gyümölcsöket lehet lenyomni, ha esetleg valamiért nem darálná le a BW-CB1. Mondanom sem kell, hogy nem használtam, ugyanis az 1500 W-os motor olyan erős, hogy mindent pillanatok alatt szétaprít. Itt merült fel bennem először két kérdés, hogy egyáltalán szükség van-e 1500 wattra ahhoz, hogy az ételt felszecskázzuk. Az egyik legdurvább cuccot, a jeget is olyan gyorsan porhóvá aprította, hogy nem győztem csodálkozni rajta, csak sajnos iszonyatosan hangosan teszi, gyakorlatilag nem lehet mellette beszélgetni, annyira brutálisan ordít. Megmértem, mekkora zajjal jár a működése, és hát a 78,6 dB nem éppen a csendesség szinonimája, szerencsére gyorsan dolgozik a gép, így ezt nem kell sokáig elszenvednetek. A másik a vezérlés, amit egyébként elég jól kitaláltak. Van egy kis kijelző, ami mutatja az eltelt időt, ez kézzel is beállítható, de a mellette elhelyezett tekerőkapcsoló forgatásával is automatikusan változik.

Hogyan kell ezt elképzelni? Vannak előredefiniált programok, például jég, smoothie, sorbet, csonthéjas magvak, krémlevesek, amelyekhez a gyártó teljesítményt és darálási időt is rendelt.

A jobb oldalon ugyanezeket beállíthatjuk egy 1-től 10-ig tartó skálán, illetve a fel le nyilakkal, az előbbi az erőt, utóbbi az időtartamot szabályozza. Azt például nem értem, hogy a krémleveshez valót miért kell 3 percig aprítani, a főtt zellert és a répát nagyjából 15 másodperc alatt péppé darálta, de biztosan vannak olyan ellenállóbb növények, amelyeknek több idő kell. A smoothie-val és a jéggel is végzett ugyanennyi idő alatt, szóval a teljesítményre nem lehet panasz. Alul van 4 további gomb, amik a ki- és bekapcsolásért, illetve az elindításért és a megállításért felelnek, illetve további 2 db, „pulse” néven. Ez a két mód lassabban és gyorsabban forgatja a pengét, és nem kell hozzá az időzítőt sem használnotok, tulajdonképpen ezek szolgálnak az „ételek helyreigazítására”.

Érdemes forgatni a leírást, mert azért elég sok „limitáció” kiderül belőle.

Az egyik, hogy a megfelelő teljesítmény érdekében nem illik 1,5 liternél jobban megtölteni a kiöntőt, hiába 2 liter az űrtartalma. A másik, hogy 60 foknál nem lehet melegebb folyadékokat beleönteni, mert fellágyul a szilikon fedő, ami logikusnak hangzik, csak az a baj, hogy a krémleves úgy készül, hogy meg kell először főzni a nyers zöldséget, leaprítani, majd belekeverni azokat a hozzávalókat, amire még szükség van. Viszont, ha főzés után leveszitek a fazekat a tűzhelyről, akkor a benne lévő folyadék biztosan nem 60 fokos lesz, szóval várakoznotok kell(ene), amit nem érzek annyira életszerűnek.

Úgyhogy én kipróbáltam, hogy beleöntöm a melegebb folyadékot, nézzük mi lesz.

A szilikon fedő kitágult és a kupak melletti lyukakon a nagy teljesítmény kicsapta az anyagot, szóval tényleg ne tegyetek ilyet. A dolog ellentéte a jégdarálás, ami szerencsére nem jár ilyen korlátozásokkal. Még egy dolgot megemlítenék, ez pedig a bal oldali funkciók utolsója, az öntisztítás. Elvileg ehhez 1 liternyi langyos víz és 1-2 csepp zsíroldó szükséges, és ez elmossa a kancsót. Gyakorlatilag egész jó a hatása, de azért nem tökéletes, pl. maradhatnak ételmaradékok a szilikonfedő réseiben, szóval tulajdonképpen azért csak muszáj kipucolni a részegységet.

Ami nem tetszett, hogy a szilikon fedél teljesen lezárja a kancsót, így nem lehet belőle kiönteni az anyagot, csak ha levesszük azt.

Értem, hogy különben kifröcskölne az anyag darálás közben, de ezt egy egyszerű „ajtóval” meg lehetne oldani. Ami nagyon látványos, az a gép ereje, mindent nagyon gyorsan összeaprít, és sokkal krémesebb elegyet képez, mint például egy botmixer. Ez az olyan szálas ételeknél fog jól jönni, mint a spárga, amit egy kézi mixerrel nem lehet normálisan ledarálni. Smoothie készítésre vannak ennél jobb megoldások, például a Xiaomi Ocooker, ami közvetlenül a kulacsba aprítja a gyümölcsöket, és így mosogatni sem kell, míg meg nem isszuk a nedűt, viszont annak kicsi az űrtartalma, így minden kulacsba külön bele kell tenni a gyümölcsöket, a mézet és a tejet is.

A BlitzWolf BW-CB1 célközönségét a nagycsaládosokban látom, akik tényleg akarnak egyszerre 1,5-2 liternyi cuccot aprítani,

hiszen egy 500 ml űrtartalmú mixerrel 3-4 embernek sorbetet vagy smoothie-t készíteni elég nagy macera. Ebben az esetben a hangját is meg tudom neki bocsájtani, mert 15 másodpercig azért ezt ki lehet bírni, utána pedig 4 ember fog örülni a végeredménynek. Ha viszont kicsi a konyhád, egyedülálló vagy, esetleg csak ketten vagytok, akkor overkill egy ekkora és ilyen erős berendezés. Van egy testvérmodellje is, a BW-CB2, ami majdnem ugyanez picit drágábban, csak éppen van rajta egy vákuumos tető, ami miatt a leaprított ételek tovább megőrzik a frissességüket és a vitamintartalmukat, ugyanis nem kezdenek el oxidálódni. Szerintem a hangból is lefog valamennyit a fedele, mert a CB1 turmixgépnek pont ez az egyik hibája.

Összegzés

Nagy varázslat nincs a BlitzWolf BW-CB1 kapcsán, ez egy tisztességesen megcsinált, nagy űrtartalmú turmixgép, ami nem lesz mindenkinek jó. Két bajom volt vele, egyik, hogy nagyon hangos, de ez nyilván az 1500 W velejárója. A másik, hogy nem lehet direktben 60 foknál melegebb folyadékokat beleönteni – pl. a megfőzött zöldségeket -, ami tulajdonképpen érthető, hiszen ellágyítja a szilikon zárókupakot. Cserébe jó a minősége, nagyon gyorsan aprít, nagy az űrtartalma, és itthon nem is nagyon lehet kapni 1500 W-os, legalább 1,5 literes kiöntővel szállított termékeket, az árak valahol 30 000 Ft-tól indulnak és a csillagos égig tartanak.

A BGHUCJ64  kuponkóddal 20 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte, itthon ennyiért semmi nincs, a hasonló termékek körülbelül 50%-kal drágábbak. Cseh raktárból küldik, ingyenes szállítás mellett, így ha te pont ilyen terméket keresel, akkor már viheted is haza a konyhai kisgépet.

Pro

 • Masszív darab, időtállónak néz ki
 • Nagy teljesítmény
 • Nagy űrtartalom
 • Olcsó
 • Elmossa magát

Kontra

 • Hangos
 • Vannak limitációi (pl. forró krémleves alapanyagokat nem lehet beleönteni, a 2 literből effektíven 1,5 litert lehet csak használni)

hirdetés