hirdetés

Alfawise RTB200 fogkefe teszt

Néha a lottó is összejön

teszt
Alfawise RTB200 fogkefe teszt 1
írta: Don Kartács
2019-09-01

Nem vagyok nagy barátja az Alfawise termékeknek, eddigi tapasztalataim inkább negatívak voltak, nem véletlenül adtam a cég soundbarjáról szóló cikknek a Szarfawise nevet. Néha azonban belenyúlnak a tutiba, az RTB200 pont ilyen. Remek fogkefe kétféle fejjel, három móddal, nagyon egyszerű kezelhetőséggel, indukciós töltéssel és fájdalomküszöb alatti 7700 Ft-os árral.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8

Népítélet

5.2

 • megbízhatóság:5
 • design és anyagminőség:5
 • felszereltség, funkciók:5.5
 • ergonómia:5
 • ár/érték arány:5.5
Véleményt írok

A kezelés olyan egyértelmű, hogy el sem olvastam a leírást, 3 gomb, pofonegyszerű működtetés, nincs mit eltéveszteni rajta. A fronton láthatjuk a töltöttséget is, és ezt nagyon okosan az Alfawise üzemórában határozta meg.

Na, nem azért, mert a VFTS Lada motorokhoz akarják hasonlítani, hanem sokkal pragmatikusabb okokból: az akku 240 percig bírja, ezt kell osztogatnunk a 2 perces fogmosások számával. Ha napi kétszer végezzük a tevékenységet, akkor ez 60 napot jelent, bár a sajtóanyag csak 30-at állít. Ez tiszteletet parancsoló időtáv, nem mondom, hogy Top 3-ba kerül vele az RTB200, de nem is nevezném kevésnek, így a nyaralás alatt otthon hagyhatjuk a töltőt.

Felhívnám a figyelmet arra, hogy a rezgőmotor végén lévő fém tengely jó eséllyel kompatibilis lesz a többi fogkefe-gyártó kellékanyagaival. A Lenovo Lemei sörtéivel kipróbáltam, tökéletesen illeszkedtek rá, tehát az utánpótlással nagy baj nem lehet. A kütyü gyakorlatilag vízálló, amit a talpán elhelyezett IPX7 jelölés is igazol, csúnya is lenne, ha a száron lefolyó nyál és fogkrémfolyam képes lenne vele végezni. Érdekes módon a talpra a töltési időt is ráírták, 3,5 óra, ez a leglényegtelenebb adat, ami kapcsolatos lehet egy fogkefével.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Alfawise RTB200: jó vele fogat mosni

Az a jó az Alfawise RTB200 fogkefében, hogy már elsőre sem irritált a használata. A szenzitív, a normál és a fehérítő funkciók tényleg eltérnek egymástól, nemcsak úgy rángatja össze-vissza a fejet a szerkezet, és nem is olyan idegesítő beállítani, mint a Xiaomi Oclean X-et.

A „sensitive” mód már-már túl enyhe, a „whitening” pont jó, aki pedig hisz a fogfehérítésben és a hasonló „mágiákban”, az próbálkozhat a fehérítés mód hosszabb használatával. A kezelésnél semmi sem egyszerűbb, rövid nyomás módváltás, hosszú nyomás kikapcsolás.

Mivel két eltérő fejet is kaptok, így valójában hatféle módot variálhattok, csak az utóbbi háromhoz sörtét kell váltanotok. Természetesen ez a fogkefe is képes időzítésre, 2 perc egy etap, amit félperces szegmensekre bont szét, vagyis egy pillanatra megáll, így jelzi, hogy oldalt kell váltanotok. Sajnos mivel nem applikáció alapú a vezérlés, ezért nem tudtok rajta módosítani, marad a 120 másodperces rezgés.

A fogmosási hatékonysága megszégyeníti mind a hagyományos, mind a körmozgást végző eszközöket, egyszerűen „jobb szájízzel” hagyjuk abba a mosást.

Szerintem nincs is értelme a régebbi típusokat megvenni, a 48 000 rezgés percenként magáért beszél, ennek ellenére a kezet sem rázza a kelleténél jobban. Mondom ezt úgy, hogy már évek óta elektromos fogkefét használok, van összehasonlítási alapom más termékekkel is.

Összegzés

A dolog egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, nem nagyon van, ami elromoljon, a fejet nagyon egyszerű cserélni, a tengely fém, így nem fog elkopni, a három működési mód pedig tökéletesen elég. Az üzemidő durván 1 hónap a gyártó állítása szerint napi 2 fogmosással, és még túl sok pénzt sem kell kiadnunk az Alfawise RTB200 fogkeféért.

7700 Ft nem különösebben jelentős pénzmennyiség – főleg hogy ez vámolás alatti összeg -, ennél olcsóbban már csak a műanyag tengelyes megoldásokat vihetitek haza, aminek a kinyuvadási hajlama azért nagyobb, mint a fém variánsoké. A dolgot rátok bízom, de egyikkel sem jártok rosszul.

Pro

 • Két különböző fej
 • Nagyon egyszerű kezelés
 • Indukciós töltő
 • Hosszú üzemidő

Kontra

 • Nulla beállítási lehetőség
 • Nem prémium minőség

hirdetés