hirdetés

AGSIVO elektromos ételhordó doboz teszt

Úton-útfélen, egyszerűen bárhol

teszt
AGSIVO elektromos ételhordó doboz teszt 1

Forrás: Banggood

Raven96
írta: Raven96
2024-04-12

Érdekes terméket fújt a szél a tesztasztalunkra, méghozzá az AGSIVO elektromos ételhordó dobozát. Újabb kínai kütyü, ami első hallásra értelmetlennek tűnhet, de sokkal több meglepetést tartogat egy dobozhoz képest, mint azt gondolnád. Ideális választás azoknak, akik a munkahelyükön nem tudják bármikor megmelegíteni az ebédjüket vagy akik egész nap úton vannak és az autójuk egyben az irodájuk is. Számos kiegészítővel érkezik és a BGc70195  kuponkóddal most 11 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért rendelhető Banggoodról, ebben pedig a szállítás költsége is szerepel.

A rendeljkínait szerint

  • megbízhatóság: 8
  • design és anyagminőség: 9
  • felszereltség, funkciók: 9
  • ergonómia: 10
  • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első
AGSIVO elektromos ételhordó doboz teszt 2

Forrás: Banggood

Vonatkoztassunk el attól egy kicsit, hogy természetesen nem csak babfőzeléket és gulyáslevest csomagol magának minden magyar a munkába vagy iskolába. Nyilván vannak olyan alternatívák is, amik se nem folynak, se nem körülményesek és mikrózásra sincs szükségük, sőt, talán még dobozra se, például egy-két szendvics esetében. Ennek fényében jogos a kérdés, hogy akkor minek egy ilyen, elektromos verzió 11 000 forintért, amikor egy hagyományos, műanyag ételtároló talán még 1500 forint sincs? Jobb minőségű, üvegből készült változatot is kapni már 3000 forintig bezárólag, így ehhez képest a 11 000 forint igencsak masszív összeg, de ezt nem is azoknak találták ki, akiknek adott a dobozolt ebéd megmelegítése és tálalása. Nincs erre lehetőség például egy építkezés kellős közepén vagy kamionban levezetve több száz kilométert, illetve olyan munkakörnél, ahol gyakorlatilag az autód az irodád. Középiskolás emlékeim alapján a suliban sem volt gyors melegítési lehetőség, hiszen a sok diákot nagyjából 2 mikró szolgálta ki az egész intézmény területén és folyamatosan hosszú sor állt előttük a menzásoktól függetlenül is. Arról nem beszélve, hogy egy késő délutánig, akár estig elhúzódó edzés vagy szakkör után már nem volt nyitott konyha, így mikró sem.

Egy ilyen elektromos ételhordó doboz egy hosszabb utazáshoz, túrázáshoz vagy szabadtéri programhoz is alkalmas, az egyetlen hátránya mindössze az, hogy egy kicsit előre kell gondolkodnod. Érdemes akkor áramforráshoz csatlakoztatnod, amikor kezdesz éhes lenni, mert onnantól számítva legalább negyedórát kell rá várnod, addig meg nincs értelme felette ácsorogni, ezért fontos az előre tervezés.

Az AGSIVO elektromos ételhordó doboza legnagyobb szívfájdalmamra nem akkumulátorral működik, mint a korábban említett, mozgásérzékelős szemetesük, viszont két kábelt is mellékel hozzá a gyártó, amiktől már mindjárt szebben süt a nap. Az egyik egy villásdugós, 220 voltos hálózati kábel, a másik pedig egy 12 voltos szivargyújtó kábel. Ezen felül egy plusz kis „hagyományos” műanyag doboz is érkezik, illetve egy kanál és egy villa, amiket pont akkorára méreteztek, hogy az elektromos tároló tetejében elférjenek, egy nekik külön kialakított nyílásban. Négy darab erős, leszorításra való, pattintható fülek és

szivárgásmentes tömítőgyűrű gondoskodik arról, hogy még a leves se folyjon ki,

 a műanyag kupakkal zárható szellőzőnyílás pedig a levegőztetésért felel. Az elektromos doboz könnyen szétszedhető, belső, rozsdamentes acél rétegje elmosható, így minden szempontból minőségi választásnak tűnik. Nézzük, hogy teljesített a teszt során!

hirdetés

AGSIVO elektromos ételhordó doboz teszt – Étkezések megmentője

Az AGSIVO elektromos uzsonnás doboza 235x105x170 milliméteres, így méreteit tekintve semmiben sem tér el egy hagyományos ételtárolótól. Megemelve az már hamar feltűnik, hogy tömege 700 gramm, ami a jól megszokott, rommá mikrózható és szétkarcolható verziókhoz képest sok, az üvegből készült, súlyos variánsokhoz viszonyítva pedig kevés. A termék 60 wattos, ekkora teljesítmény áll rendelkezésedre a melegítéshez.

Az első tesztalany egy jó szaftos brassói volt házi sült krumplival, amit szerintem sok másik ételhez hasonlóan bűn hidegen elfogyasztani, de lehet erre csak én vagyok szinte már allergiás. Az AGSIVO elektromos uzsonnás doboz papíron 25-35 perc alatt képes megmelegíteni a benne tárolt ételt, természetesen akkor, ha nem jéghideg állapotban van, amit éppen a hűtő legmélyéről vettél ki. Ebben az esetben inkább 30-50 perccel kell kalkulálnod, de ez emberfüggő is, ki mennyire melegen szereti enni az ételt. Viszont visszatérve a 25-35 percre, még sokat is mondott a gyártó.

A doboz 20 perc leforgása alatt nemhogy felmelegítette az ebédet, de egy kicsit meg is égette a házi sült krumplit.

Az uzsonnás doboz egész masszív és vastag, rozsdamentes acélból és PP műanyagból készült. Utóbbival, a polipropilénnel gyakran találkozol a mindennapok során, hiszen univerzális alapműanyag. Széles körben használják, például a textiliparban, az autóipari alkatrészeknél vagy az írószereknél szintén. Tulajdonságai közé tartozik a kiváló vegyszerállóság, nem mérgező. Az AGSIVO doboza melegen tartásra is képes egy ideig, miután kihúztad az áramból. Ebben segítségére van a hozzá való termotáska. Ez két füllel hordozható és a doboznál annyival nagyobb, hogy egy szendvics, gyümölcs vagy két-három szelet kenyér még helyet kaphat, tehát szinte egy egész napra való élelem elfér benne, ami szerintem igen hasznos. Egy kis műanyag doboz is érkezik a csomagban, ami tökéletesen passzol a melegíthető nagy tesóba, de nem tettem bele, hiszen egyfelől nem helytakarékos, másfelől több mosogatni valót eredményez.

Na, de az egymillió dolláros kérdés: mit kezd az elektromos ételtároló a második tesztalanyunkkal, a zellerkrémlevessel?

A szivárgásmentes tömítőgyűrűnek nagy pacsi, hiszen egy cseppet sem engedett át, bármelyik irányba dőlt a tároló. Ötöst adtam volna erre a teljesítményre, hiszen a legtöbb műanyag doboz pontosan ezért használhatatlan, mert minden irányból folyik belőle a kaja, de végül csak négyes alá lett belőle. A doboz tetején lévő szellőzőnyílás hasznos, de az azt takaró, műanyag kupak már gyengébb egy fokkal, mint a tömítőanyag, így ott kiszökött néhány csepp leves, ettől függetlenül az ételtároló összességében tökéletesen végezte a dolgát.

Összegzés

Az AGSIVO elektromos ételhordó doboza ugyan borsos áron kapható, de szerintem hosszútávon egy megtérülő befektetés, hiszen magamból kiindulva egy hagyományos, filléres verziót alig negyedév alatt elhasználok és a kukában végzi. Magas hő hatására deformálódnak, már az első alkalom után karcosak lesznek és hamar bebüdösödnek, nem mellesleg a legtöbb nem tartja meg jól az ételt. Az AGSIVO verzióját úgy alkották meg, hogy ezekből a veszélyekből egy sem áll fenn, így jó választás, ha a munkahelyeden nem adott a mikrózási lehetőség vagy az autód egyben az irodád is, esetleg sokat programozol a szabadban. Banggoodról megrendelve, a BGc70195  kuponkód használatával most 11 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért lehet a tiéd, ebben pedig a szállítás költsége is szerepel.

Pro

  • Hamarabb felmelegíti az ételt, mint amit a gyártó ígér
  • Leves is szállítható benne, a szivárgásmentes tömítőgyűrű erős
  • Számos hasznos kiegészítővel érkezik

Kontra

  • Kábelek helyett működhetne inkább akkumulátorral

hirdetés