hirdetés

AGSIVO szenzoros szemetes teszt

Ints búcsút a baciknak

teszt
AGSIVO szenzoros szemetes teszt 1

Forrás: Banggood

Raven96
írta: Raven96
2024-04-05

Manapság már számos olyan kütyü létezik, amiről első ránézésre azt gondolja az ember, hogy csak egy felesleges luxuscikk, újabb haszontalan porfogó. Az AGSIVO szenzoros szemetese szerencsére nem ebbe a kategóriába tartozik. Háromféle módon nyílik és csukódik, ebből kettő érintésmentes, így nemcsak megkönnyíti mindennapjaidat, hanem visszafogja a bacik terjedését is. Akkumulátorral működik, nem zabálja az elemeket és egyszerű, de nagyszerű kütyü. A BG5110f1  kuponkóddal most 18 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért neked is lehet ilyened!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

de még a párás fürdőszobai levegőtől sem kell félteni, IPX5-ös besorolású.

Otthoni felhasználás céljából szinte minden helyiségben alkalmazható, de nem egyszer láttam már ilyet házon kívül is. Kozmetikusnál, műkörmösnél, pedikűrösnél és fodrásznál is gyakori jelenség, hiszen ezeken a helyeken mind fontos, hogy a körülmények mindig sterilek legyenek, így minél kevesebb tapizható kuka áll rendelkezésre, annál jobb. A vendégeknek is kevésbé gusztustalan látvány, ha a fodrásznál lévő szemetes nincs tele hajfestékes foltokkal. Magánrendelőben, például fogászaton, illetve étteremben és bankban is találkoztam már ilyen kütyüvel és nyilván mindenhol kellemesebb látvány, ha a szemetes nem gusztustalan kívülről.

Attól még, hogy szemetet kell benne gyűjteni, lehet tiszta és stílusos része az ember otthonának, munkahelyének.

Az AGSIVO szenzoros szemetese akkumulátorral működik, amit a gyártó szerint elég 2-3 havonta tölteni, de természetesen ez a felhasználástól függ. Egy szépségszalonban nagy valószínűséggel hamarabb lemerül, ha 50 és 100 közötti alkalommal nyílik és csukódik egy nap, mint neked otthon, a dolgozószobádban, ahol csak 2-3 papírgalacsinnal eteted meg 24 óra leforgása alatt. Aksi helyett 4 darab AA elemmel is használható. 34,5×21,5×20,5 centiméter nagyságú, így nem foglal sok helyet, viszont ez azt eredményezi, hogy

űrtartalma mindössze 16 liter, ami például egy konyhába borzasztóan kevés, ha sűrűn alkotsz finomságokat.

Ennél már csak kisebb létezik, 12 és 14 literes modellje is van a gyártónak, szintén fehér vagy sötétszürke színben, lekerekített dizájnnal, viszont jelenleg egyik sem érhető el Banggoodon. Nézzük, hogy értelmes és hasznos termék-e vagy felesleges luxuscikk!

hirdetés

AGSIVO szenzoros szemetes teszt – Egy dolga van, de azt kiválóan végzi

Ha az AGSIVO szenzoros szemetese csak elemek zabálásával működne vagy folyamatos, kábelen keresztüli tápellátásra lenne szüksége, akkor biztosan fele ennyi kedvem sem lett volna lecserélni rá az itthoni kukát. Kényelmessége pont abban rejlik, hogy akkumulátorral és egy rövid micro USB kábellel érkezik olyannyira feltöltve, hogy közel 2 hét használat után sem mutatta jelét annak, hogy bármennyit is merült volna.

Annak ellenére, hogy csak 16 literes, a 42 literes, konyhai szemetesem helyét nyerte meg és ennek kapásból három oka is volt:

 • itt használom a legtöbbet a szemetest, tehát egy szenzoros változat eléggé megkönnyíti a sütés-főzést
 • szerintem itt van a legnagyobb esély a bacikkal való érintkezésre, amit jobb így elkerülni
 • a 16 liter nem sok, viszont a 42 igen, ezért sokszor még meg sem telik a zsák, de már ki kell vinni, mert túl büdös

Hiába vagyok rend- és tisztaságmániás, a sütés-főzés végére mindig káosz lesz a konyhában és ez most húsvét alkalmával sem volt másképp. Az AGSIVO szenzoros szemetese nagyban megkönnyítette a dolgomat azzal, hogy amikor vágódeszkával és ragacsos kézzel, dzsuvás késsel a kezemben közelítettem meg, akkor automatikusan felnyílt a teteje, nekem pedig csak a szemetet kellett belekaparnom. 1-2 alkalommal előfordult, hogy türelmetlen volt és a kezeimre csapódott, de ez valószínűleg az én hibám volt, hiszen nem voltam teljesen a szenzor felett.

Mozgásérzékelő szenzora a kuka tetején található és elég jól működik, hiszen a gyártó által ígért, 30 centiméteres távolságból simán érzékel.

Az automatikus felnyílás után alapvetően 5 másodperced van a szemét kidobására, de ha még ennél is tovább matatsz a szemetes felett, akkor azt érzékeli és egészen addig nyitva marad, amíg szükséges. Ezen felül még két másik módon is működik, ebből az egyik szintén automatikus. Meglökésre vagy óvatosabb rúgásra is felnyílik és lecsukódik ugyanennyi másodperc után. A mozgásérzékelő szenzora mellett egy OPEN/CLOSE feliratú gombbal is rendelkezik, értelemszerűen ezt nyomkodva pontosan azt csinálja, amit ígér: nyílik és csukódik. Itt nem játszik az 5 másodperces szabály, mert ebben az esetben te irányítod manuálisan.

A gyártó szerint a szemetes ultra csendesen nyílik és záródik, én ezt csendesnek azért nem mondanám, főleg nem az ultra jelzővel kiegészítve, hiszen jellegzetes, berregő hangot ad ki mindkét esetben, de abszolút nem zavaró. Hermetikusan ugyan nem zár, de a fedő illeszkedik annyira jól a testre, hogy szagokat nem enged át, pedig nálam még a macskakajából is többféle szokott keveredni, ami néha könyörtelen bukét eredményez.

A teteje belül egy kis részen rácsos és lepattintható, ami direkt arra való, hogy illatosítótabletta kerüljön bele, ami a kellemetlen szagokat és a kis molyokat is elűzi.

Ezen felül szemeteszsák-tárolóval is rendelkezik, legalábbis papíron, mert a csomagolásban nem érkezett ilyen, hiába mutatják a gyári képek. Ez egy kis műanyag burkolat, amit a szemetes aljába lehet belepattintani és ez fog oda egy tekercs szemeteszsákot. Nem bánom, hogy ez a része hiányos, mert az ilyesmit jobb szeretem külön tárolni. Így garantáltan nem büdösödik be az összes, már jóval a használat előtt, illetve mocsok sem éri, ha az éppen használt szemeteszsák kilyukadna és valami undorító kifolyna a kuka aljába – klasszikus eset, minden héten eljátszom.

Forrás: Banggood

Belülről a zsákot egy gumiborítás tartja a helyén, így nem lóg túl a kukán, nem néz ki bénán. LED fénnyel is rendelkezik, ami este a sötétben hasznos és bőven elegendő lámpakapcsolgatás helyett, viszont becsapós, mert pont olyan lila, mintha sterilizálna, pedig ahhoz nincs sok köze. Ha már fontos szempont a bacik elleni védelem és adott egy érintésmentes szemetes, akkor erre is gondolhatott volna a gyártó. A kuka borításának is választhattak volna valami mást az ABS és PP műanyagok helyett, hiszen ezek pont olyanok, hogy vonzzák magunkhoz a port, a szőr- és a hajszálakat. Ezeken felül még egy dolog volt, ami nem tetszett, ez a szemetes tetején lévő HOUSEWEAR felirat, ami teljesen felesleges rá, így nem bánnám, ha ott sem lenne, de ez már csak ízlés kérdése.

Összegzés

Összességében az AGSIVO szenzoros szemetese egy hasznos termék, ami pontosan olyan jól működik, ahogyan azt a gyártó ígéri, otthonra vagy üzlethelyiségbe egyformán jó választás. Először azt gondoltam, hogy konyhába nem az igazi a kicsi űrtartalma miatt, de miután megláttam, mennyibe kerül itthon egy ilyen, emberesebb űrtartalommal, el is ment tőlük a kedvem. Nem gyenge összegekért dobálják ezeket, így az AGSIVO verziója hiába kicsi, sokkal megérősebb választás, mint itthoni konkurenciái. Mindenki otthonába ajánlok legalább egyet belőle, mert attól még, hogy egy szemetesben szemetet tárolsz, nem kell mocskosnak lennie. Így nem kell elrejteni a pult vagy asztal alá, esetleg egy sarokba, hogy ne is lássa az ember, hanem más eszközökhöz hasonlóan ez is lehet az otthonod teljes értékű része. Az AGSIVO szenzoros szemetese a te életedet is kényelmesebbé teszi 18 400 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért cserébe, Banggoodról rendelve, a BG5110f1  kuponkód felhasználásával. A szállítás ingyenes.

Pro

 • Egyszerű, de nagyszerű, megkönnyíti a mindennapokat
 • Háromféle módon is nyílik és csukódik
 • 30 centiméteres magasságból is érzékel a szenzor
 • Akkumulátorral (is) működik, nem zabálja az elemeket
 • Ritkán kell tölteni
 • IPX5-ös besorolású, fürdőszobában sem lesz baja

Kontra

 • Űrtartalma csak 16 liter, ami konyhába kevés
 • A szemeteszsák-tárolója hiányzott
 • A LED fény becsapós, nem sterilizál

hirdetés