hirdetés

Xiaomi Mi TV 4S 65″ teszt

Van mire nagyképűnek lennie

teszt
Xiaomi Mi TV 4S 65″ teszt 1
írta: Atika
2020-09-10

A Xiaomi előző generációs televíziói jók voltak, de nem eléggé. Az új modellekkel kiköszörülik a csorbát, efelől ne legyen kétségetek. A legnagyobb, 65″-os verzió járt nálunk, ami 4K IPS panelt, HDR10+ támogatás, pörgős Android TV rendszert és fullos Netflix támogatást is kapott. Nézzük, hogy mit tud az itthon 269 990 forintért, 2 év garanciával megvásárolható óriás.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Xiaomi Mi TV 4S 65″ – Gyors és okos

A legújabb Mi TV 4K-s IPS panelt kapott, aminek csak 9 ms a válaszideje és 100%-os az sRGB színtér lefedettsége. Természetesen van HDR10+ támogatás is, így totális színorgiát kapunk. Nem viccelek, tényleg nagyon szép ez a panel, már-már OLED szintű, de sajnos azokat a feketéket ez a kijelző nem tudja hozni. Szerencsére az IPS panelekre jellemző bevilágítás alig észrevehető, úgyhogy élvezhetők maradnak a sötét jelenetek is. Az élményt csak tetézi, hogy a káva csak 1 cm széles.

A kijelző után a legfontosabb dolog a csatlakozófelületek száma és típusa, amiből van itt elég. Kapunk 3 darab USB 2.0-t, egy AV bemenetet, egy optikai csatit, 3 darab HDMI-t (ebből az egyik ARC képes), egy Ethernet portot és egy 3,5 mm-es jacket is. Van rajta egy Cl+ slot is, amit még soha nem láttam, hogy bárki használta volna, de legalább van.

Xiaomi Mi TV 4S 65″ teszt 9

A Xiaomi Mi TV 4S-en Android TV rendszer fut, abból is a 9-es verziójú, amire később még érkezhet frissítés is. Az a legjobb ebben a tévében, hogy tökéletesen fut rajta a rendszer, ugyanis nem spórolták ki a hardvert belőle, mint ahogyan azt a többi gyártó teszi. Jelen esetben négy MTK A55 processzormag gondoskodik a teljesítményről 2 GB RAM és egy Mali 470 grafikus gyorsító társaságában. Nincs laggolás, belassulás, gondolkodás, egyszerűen csak jól működik. Az indítófelület teljesen alap Android TV-s, viszont minden fontos feature elérhető. Adhatunk ki hangutasításokat, például, hogy nyissa meg a YouTube-ot, de konkrét videóra is rá tudunk így keresni, ha szükség lenne rá.

Play Store-ból telepíthetők alkalmazások, játékok, Netflix – ráadásul a Widevine l1 tanúsítvány is megvan, úgyhogy 4K tartalmakat is kapunk -, HBO GO, Amazon Prime és társai, így a szórakozásból nem lesz hiány. Mivel van beépített Bluetooth 5.0, ezért akár kontrollerrel is játszhatunk, közvetlenül a tévén, de vezeték nélküli fejhallgatót is csatlakoztathatunk hozzá.

A Xiaomi Mi TV 4S rendelkezik beépített Chromecasttel is, így bármilyen androidos készülék képét tükrözhetjük a televízióra,

de ha Chrome-ot használunk, akkor a számítógépünk képernyője is megjelenhet rajta vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

Sajnos anomáliák is vannak, ami valószínűleg nem a Xiaomi hibája, de muszáj leírnom. Első nap beállítottam, hogy 1 óra tétlenség után kapcsoljon ki, illetve, hogy ha kap HDMI porton jelet, akkor kapcsoljon be. Az első opcióval az volt a probléma, hogy a rendszer szerint csak akkor aktív a készülék, ha a saját felületét használjuk, minden más esetben – például ha egy csatlakoztatott eszközön keresztül nézünk filmet – egy órával később ki akart kapcsolni, ami rendkívül idegesítő volt. A másik esetben teljesen véletlenszerűen kapcsolgatott be a tévé, még egy nappal a funkció kikapcsolása után is, aztán a jelenség magától abbamaradt. Gyanítottam, hogy a HDMI-re kötött, állandóan bekapcsolt Raspberry Pi médialejátszóm az oka, de megmagyarázhatatlan volt a minta.

Xiaomi Mi TV 4S 65″ teszt 11

És ha már megemlítettem a médialejátszót, akkor eljutottunk a távirányító puritánságához is. Alapvető okostévés funkciókkal rendelkezik, mint a Google Assistant, a Netflix és az Amazon Prime dedikált gombja, hangerőszabályzó, egy vissza, egy home és pár színes négyzetes billentyű, bár utóbbiak funkciójára nem sikerült rájönnöm. Középre helyezték el a navigációra használható, mindenki számára egyértelmű, kör alakú felületet. Én nagyon hiányoltam még pár média vezérlő gombot, hamár HDMI-CEC képes a tévé, mert bár a média centeremre telepített Kodiban tudtam lépkedni és tartalmakat kiválasztani, egy gombnyomással szünteltetni és elindítani nem sikerült a filmeket.

Ezektől az apró bakiktól eltekintve minden percét imádtam a használatnak.

Több 4K-s tartalmat néztem az elmúlt 2 hétben, mint az előző egy évben, hiába van ekkora felbontású tévém.

Az élmény nagyszerű, ráadásul szinte mindent lejátszott, amit ráengedtem. Volt itt 120 Mbit/s-os bitrátájú 1080p tartalom, H.265-ös 120 FPS-es 4K és VP9-es 4K videó is. Egyikkel sem volt problémája, zökkenőmentesen ment rajta minden, de ennyi pénzért nyilván ezt el is várja az ember.

Néztem rajta sokszor sportműsorokat is – igaz, hogy még mindig csak 720p-ben sugároznak tévéadást -, mert a 60 Hz-es képfrissítéssel nagyon jó élményt nyújt ez is, legyen szó akár Formula 1-ről vagy egy focimeccsről.

Egyetlen dologról nem esett szó eddig, az pedig a hang. Nos, erről azt lehet elmondani, hogy a szokásos lapos tévés szintet hozza, vagyis ha élvezni is akarjuk, amit hallunk, akkor szükségünk lesz legalább egy soundbarra. A 2×10 wattos beépített hangszórópár nem rossz, de tudjuk, hogy milyen ezeknek a hangzása.

Összegzés

Azt kell hogy mondjam, hogy a Xiaomi Mi TV 4S 65″ a maga kategóriájában szinte tökéletes, hiába az a pár szoftveres bug és a kissé idegesítően puritán távirányító. A mérete magáért beszél, az IPS panel gyönyörű szép, a rendszer tökéletesen fut (most szégyellje magát a többi gyártó), már működik trükközés nélkül a Netflix és minden egyéb streaming szolgáltató és bármilyen videófájl lejátszásával megbírkózik. Az előző generációhoz képest nagy előrelépést muatott a kínai gyártó. A Xiami Mi TV 4S 65″ itthonról könnyen beszerezhető a XiaomiShopnál 269 990 forintért, ami bár először soknak tűnhet, azonban más sem ad ilyen technikát olcsóbban, de legalább azokon laggol a rendszer.

Pro

 • Gyönyörű kijelző
 • Minden fontos szabványt ismer
 • Van bőven csatlakozó
 • Tökéletesen futó rendszer
 • Korrekt árazás

Kontra

 • Van pár bug a rendszerben
 • A távirányító eléggé elnagyolt

hirdetés