hirdetés

Wanbo T2 Max New projektor teszt

Wannabe Wanbo

teszt
Wanbo T2 Max New projektor teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-09-08

A Wanbo T2 Max New egy új termék, és ez most nem egy szójáték, hanem az új modelljüket is azonos néven nevezték el, mint az előzőt. Sok minden más viszont megváltozott a „motorháztető” alatt, megemelkedett a fényerő 450 ANSI lumenre, a dizájn maradt hasonló, de a minőség még javult egy kicsit, az Androidot is update-elték, szóval elvileg érdemleges fejlesztések történtek. Némileg többe kerül, mint 2021-ben, 59 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek érte a NNNWANBOT2M  kóddal, EU raktárból, ingyenes szállítás mellett.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 9

8.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ez nem túl sok, főleg az USB-ből lehetne több,

mert egyetlen gombocska van a tetején, vagyis mindent a távirányítóról kell majd menedzselnetek, túl sok perifériát pedig nem tudtok majd rádugni a kevés USB port miatt. Szerencsére van BT modulja, amire azért fel lehet csatlakozni egérrel és billentyűzettel. A külső hangszórót viszont nem éreztem szükségesnek, mert remekül, a teljesítményüket meghazudtolóan kellemesen szólnak a 2×3 W teljesítményű hangszórók. A dobozban a távon és a tápon kívül nem sok minden van, megkapjátok még a leírást meg egy marék matricát. Ez utóbbi helyett lehetne benne egy HDMI kábel, mert szerintem ezt a terméket viszonylag ritkán vásárolják óvodások.

A sajtóanyag egyébként nagyon látványos, de ennyi bullshittelést még talán soha nem láttam.

Igazi csillagokat lehazudós, tényleg döbbenet, mit hadoválnak össze-vissza. Például a jeges belsőt stilizáló kép elég kemény, remélem sosem lesz ilyesmihez szerencsém, mert az elektronika nem barátja a víznek, bármilyen formában is legyen az, de emelkedjünk ezen felül, és nézzük, mi a valóság.

hirdetés

Wanbo T2 Max New projektor teszt – Nem jó irányba lépkednek

A Wanbo natív felbontása 1080p, de támogatják a 4K-s megjelenítést is, ami teljesen oké. A fókusz természetesen automata – itt hadoválnak valamit az AI-ról, mert ma ezzel minden eladható -, ami egy must have funkció manapság, jól is teszi a dolgát. A maximum vetített képméret 100 inch lehet, ami 2,6 méter, ez egyébként hihető. Én egy kicsit kisebb távolságról, olyan 1,5-2 méterről használtam, és ezen a távon szép képet adott.

A bekapcsolás után az első észrevételem az volt, hogy brutálisan csendes a projektor.

Elég sokat hozsannáznak arról, micsoda szuper hűtés van benne, aminek a neve „Hurricane heat dissipation”, és tényleg extrém halk, hozza ezt a 35 dB körüli értéket, ami nagyjából a suttogással egyenértékű. És ez különösen úgy nagy szó, hogy nagyon pici helyre sűrítették be a hardvert, hiszen egy 113x146x156 mm-es testről van szó, ami alig nyom 1,1 kilogrammot. Ez egyébként nagyon előnyös abból a szempontból, hogy alig lengnek be ilyen pici tömeg alatt a tripodok. Stílszerűen a Wanbo projektor állványával használtam, és arra pont jó méretű a Wanbo T2 Max New.

A fényereje 450 ANSI lumen, sokkal több, mint a korábbi variánsnak, igaz, annak meg nagyon kevés volt.

Ez már amolyan átlag, egy BlitzWolf BW-V7 például agyonveri, de egy kis besötétítéssel már használható mozizáshoz. A kép szép, olyan 95%-ban élesek a szélek is, jók a színek, 60 000 forint körül ez elég jó minőségnek számít. A LED élettartama 20 000 óra, ami a hagyományos duplája, és mivel IP5X szabvány szerint áll ellen a pornak, ezért ez egy plusz védelmi vonal a tönkremenetel ellen. Természetesen van trapézkorrekció is, ami jó nagy szögben állítható horizontálisan és vertikálisan is, helyére rántva a képet.

A legnagyobb félelmem az androidos rendszer volt, amit sikerült felfejleszteniük… Android 6-ról 9-re.

Nem semmi, ez aztán haladás 2023-ban, amikor már a 14-es fő verziónál járunk. Még mindig 1 GB RAM és 16 GB háttértár áll rendelkezésre a rendszer futtatásához, márpedig 2021 óta biztosan nem lett erőforrás hatékonyabb az Android és a memória mennyisége is elég karcsú. Ezt a problémát egyébként azzal lehet(ett volna) megoldani, ha optimalizálják a rendszert, de egy stock operációs rendszer lebutított variánsa fut rajta, véletlenül sem Android TV.

Ez pedig sokat ront az alapból sem fényes helyzeten. Az alap launcher A BW-V7-ről lehet ismerős, és alapvetően nem lett volna rossz, ha a töltési idők nem kergettek volna az őrületbe. Gyorsan feltettem a DRM Infót, hogy lássam a Widevine tanúsítvány szintjét, és hát L3-at mutatott, vagyis a streaming szolgáltatók anyagait is maximum SD-ben tudjátok majd nézni. Teljesértékű Google Play Store ugyan van a T2 Max New-n, szóval bármilyen app megtalálható benne, ami még támogatja a 9-es főverziót, a többit pedig APK-ból, egy pendrive segítségével lehet telepíteni.

A rendszer sebessége egyébként nem rossz, addig amíg nem akartok feltelepíteni vagy elindítani valamit, ilyenkor ugyanis látványosan szenvedni kezd a kevés memória miatt. Sovány vigasz, hogy a távirányító jó, de azért feldugtam egy billentyűzetet a bonyolultabb dolgok begépeléséhez. A korábbi verziónál a WiFi kapcsolattal is volt gond, ami egyedi hiba is lehetett, most nem tapasztaltam ilyet az új modellnél.

A T2 Max New is támogatja a képernyőtükrözést,

és ezzel át is lépünk abba a szegmensbe, ahol csillog a Max New: megjelenítőként. Vagyis, ha külső adathordozót vagy egy laptopot csatlakoztattok hozzá, akkor kivirágzik a masina, egyrészt mert nem kell küzdeni az Androiddal, másrészt meg egy notebook segítségével az olyan limitációk, hogy milyen formátumokat tud lejátszani a projektor, megszűnnek. Mert azért itt beleakadtam egy-két hibába: nem minden formátumot vitt és a formátumokon belül is hol volt hang, hol nem. Nyilván a stream pártiakat ez semennyire nem fogja érdekelni, de aki például hordozható adattárolóról játszana le filmeket, az helyenként fogja emlegetni a megváltót.

Összegzés

„Addig üsd a vasat, amíg meleg”, tartja a mondás, de ők gondolom svéd acélra gondoltak, nem pedig spiáterre. A Wanbo T2 Max New valahol a kettő között van, de az kétségtelen tény, hogy az új modell élhetőbb lett, mint a régi. Egy roppant egyszerű felismerést kéne tenniük: nem kell mindenfélét összehadoválni a sajtóanyagban, hogy mekkora király a termék, ha egy elavult, 9-es verziójú stock Android fut rajta, Widevine L3 tanúsítvánnyal. Megjelenítőnek viszont király, szép a képe, frankó a hangja, jó az autófókusz, csendesek a ventilátorok, ráadásul még kicsi is, szóval aki szokott projektorokat magával hurcolni, annak ez a tökéletes megjelenítő.

Az egy másik kérdés, hogy hány ember esik bele ebbe a halmazba, ők viszont szerintem gond nélkül kicsengetik majd a NNNWANBOT2M  kóddal elérhető 59 700 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot, ami az árcédulán szerepel. EU raktárból ráadásul már elég gyorsan megjönnek a cuccok, általában 3-5 nap alatt a küszöbötökön lesz a Wanbo doboza.

Pro

 • Szemnek kellemes kinézet
 • Extra halk
 • Jó autofókusz és trapézkorrekció
 • Picike, könnyű hordozni
 • Van BT modulja, lehet rá perifériákat aggatni
 • Meglepően jól szólnak a pici hangszórók

Kontra

 • Isten nem ver bottal, csak stock Android 9-cel, meg 1 GB RAM-mal
 • Nincs magasságállító láb, szóval a legjobban egy állvánnyal jártok
 • Widevine L3 licensz
 • Bár sokat javult, még mindig lehetne nagyobb a fényereje

hirdetés