hirdetés

Lenovo HX03W okoskarkötő teszt

Mozogj, ne az órát nézegesd!

teszt
Lenovo HX03W okoskarkötő teszt 1
írta: SonkaMod
2019-07-29

A Lenovo HX03W az okoskarkötők piacát kompletten uraló Mi Band szériával nem akar és nem is tud versenyezni, de egy olcsó alternatívát jelent, ha minimum pénzből akarunk ilyen kütyüt venni. A pulzusunkat ez is méri, vannak más jó tulajdonságai, de érezhetők rajta a spórolásból fakadó hibahatások. Viszont az 5400 forintos ára miatt sok minden megbocsátható neki…vagy talán mégsem?

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 7

6.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A Lenovo Life nevű applikációt kell letölteni a Google Play áruházból, ezzel tudjuk használni a kiegészítőt. Az összepárosítás problémamentes, ahogy a szoftver beállítása is. Az összes Lenovo által gyártott fitnesz eszközt ebbe kell integrálni, így akár az okosmérlegünkkel együtt is tudjuk használni. A statisztikák nézegetésére és az értesítések összelövésére kell leginkább használni a szoftvert. A kütyü alapjáraton mutatja az időt, lépést számlál, negyedóránként pulzust mér és kijelzi az információkat. A Facebook és Messenger értesítések lettek volna számomra fontosak, de ezt az igényemet képtelen volt kielégíteni.

A szükséges engedélyek megadása után mutatja az óra, hogy van új értesítés, de szöveget nem ír hozzá. Kis idő elteltével már írt ki betűket is, de a magyar karakterekkel nem tud megbírkózni, teljesen olvashatatlan katyvaszt mutat. Mindenesetre számomra ez a funkció használhatatlan volt. Alvás monitorozás is elérhető az eszközön, ami nekem legfeljebb csak arra volt jó, hogy frusztráljam magam, hogy hogyan sikerült kiaknáznom az éjszaka által adott kevéske pihenési időt. Ami viszont kifejezetten zavart, és nem is értettem, hogy nem rezeg a karperec. Elvben az értesítéseknél és hívásoknál így figyelmeztetne, de hiába volt beállítva, egyszer sem sikerül erre rábírnom. Vagy úgy rossz, ahogy van, vagy kifogtunk egy hibás darabot.

A fitnesz része felemás érzéseket váltott ki belőlem, mert alapvetően jól működik, de találkoztam szembeötlően amatőr problémákkal is. A lépésszámláló funkció kap egy nagy pirospontot, mert az összes lépésemet pontosan számolta. Egyedül a szatyorcipelés tesz be neki, ha nagyobb súlyt visztek haza azzal a kezetekkel, amin a kütyü van, akkor úgy érzékel, mintha egy tapodtat sem mozdultunk volna el. Nincs GPS az eszközben, ami ilyen kevés pénzért nem is lehet elvárás, de az applikáción belül van sport tracking mód, tehát ha a mobilunkat magunkkal visszük sportolás közben, akkor még útvonal rögzítési funkció is elérhető, amit megtámogatnak az óra által mért pulzuseredmények.

Alapjáraton negyed óránként végez pulzusmérést, de sport módban folyamatos a monitorozás. Elmentem futni vele, hogy kipróbáljam milyen élesben, de nem akartam magammal cipelni a telefonomat, tehát csak az órát vittem, ahol ugyanúgy lehet indítani a gyaloglás, futás, biciklizés vagy túrázás módokat. Nagy csalódásomra, mikor hazaértem, és leállítottam a trackinget, szembesültem vele, hogy ilyenkor képtelen szinkronizálni az applikációval, tehát el is szálltak az adataim. A sportolás csak úgy működik vele valójában, hogy a telefonon indítjuk el az aktivitást, akkor nem fognak elveszni a statisztikáink.

Természetesen IP68-as védelemmel van felszerelve, tehát teljesen por- és vízálló. Mivel arra tervezték, hogy csak töltésnél vesszük le, így teljesen ellenáll a mindennapi megpróbáltatásoknak. A 100%-os akkumulátor szinttől körülbelül 7 napot ketyeg el, de az utolsó napon már folyamatosan ugrál, hogy enni kér. A töltése elég gyors, a viszonylag lassú laptop USB portján keresztül is csak 50 percbe telt telenyomni a 90 mAh-s akkumulátorát.

Összegzés

Budget termék, budget áron, de még így sem tudom teljesen felmenteni a hibái alól. A rezgés hiánya nem győzött meg túlságosan, ahogy a futásstatisztikám elvesztése sem töltött el nagy örömmel. Viszont a lépés- és pulzusszámlálás szépen működik. Az akkumulátoridő is barátságos, az áráról már nem is beszélve. Pár napja volt rá egy 2900 forintos kupon amivel nagyon megérte volna, de az alapára most 5400 forint, ami nem sokkal kevesebb, mint amit elkérnek egy Xiaomi Mi Band 3-ért, amely még a mai napig nagyon jó okoskarkötő. Lényeg a lényeg, inkább az utóbbit ajánlom megvételre.

Pro

 • 7 napos üzemidő
 • Pontos lépésszámlálás
 • Pulzusmérés
 • Jó applikáció

Kontra

 • Nem rezeg
 • A sport funkció nem mindig működik
 • Alapára magas

hirdetés