hirdetés

Tronsmart Force SE hangszóró teszt

A bátyja szimpibb

teszt
Tronsmart Force SE hangszóró teszt 1

Forrás: Geekbuying

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-05-28

Kalandozzunk egy kicsit a Tronsmart univerzumában az új Force SE-vel, ami egy kültérre kitalált buli hangszóró. A szokásos Tronsmartos értékekkel büszkélkedhet, hosszú, 12 órás üzemidő, NFC, több hangsugárzó összekapcsolása, power bank funkció és még sok minden más. Az 50 W-os zajongóért 21 600 Ft-ot kérnek a 6CVGLKTDRO  kóddal, és ez az ár már tartalmazza a szállítás díját is. Német raktárból érkezik, így pár nap után a tietek lehet a kütyü.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A hátoldalon van egy vízzáró kupak mögött egy csomó bemenet,

és erre a takaróelemre szükség is van, különben nem teljesülne az IPX7 szabvány, ami vízbe merítés elleni védelmet ad 1 méter mélységig, maximum 30 percre. Ami a csatlakozókat illeti, egy kicsit megzavart a cég azzal, hogy a jack és a micro SD kártya bemenet mellé egy Type-C és egy USB-A portot is felpakolt a hátoldalra. Az előbbin csak tölteni lehet – tehát bemenet -, utóbbin működik a power bank funkció, viszont pendrive-okat itt nem fogad, legalábbis eleinte ezt gondoltam. Aztán a leírásban olvastam, hogy van flash drive mód, de nekem egyik pendrive-omat sem ismerte fel, pedig négyféle zenei formátumot is felpakoltam rájuk.

De nem adtam fel, átformáztam NTFS-ről FAT-32 fájlrendszerre és hirtelen minden megjavult.

Vitte az mp3, a flac és a wma formátumot, a wavból lejátszotta az első 3 másodpercet majd a többit nem, aztán egy idő után a következő számra lépett, amit ti is megtehettek a hangerő gombok hosszabb nyomásával. Végülis tudja amit kell, de ezekről egy büdös szó nincs a kézikönyvben, mindenre tapasztalati úton jöttem rá, tehát összefoglalva az előzőket: a manual szar, a hangszóró jó.

Ami a vezeték nélküli átvitelt illeti, meglepett mennyire stabil és nagy a hatótávja.

Azt nem tudom, hogy tudja-e a 18 métert, amit ígérnek, de két falon keresztül akadozásmentesen ment a zene, úgyhogy jöhetett a hűtő teszt. Betettem, rácsuktam az ajtót és a muzsika továbbra is szakadozásmentesen szólt, egy fém dobozban, ami teljesen árnyékol, ez elég durva. Ami a kezelést illeti, annyira magától értetődő, hogy kb. felesleges leírni, hangerő fel-le, elindít-megállít, módváltás, ami a portok között lapozgat és a párosító gomb, amivel több hangszóró kapcsolható össze a TuneConn technológia segítségével. A kódolások közül az SBC-t támogatja, de hát ez nem egy Hi-Fi eszköz, az LDAC-ot és hasonlókat nem itt kell keresni. Két dolgot emelnék ki, az egyik, hogy a Force SE tetején megbújó, NFC chipet jelölő jelecskét még mindig alig lehet észrevenni, a másik, hogy nincs ekvalizer, amivel a hangszínt módosítani lehetne. Apphoz nem tud csatlakozni, így a hangkép fix.

Ez egyébként nem olyan nagy baj, mert nem szól rosszul, picit fakó az összkép, a basszust hiányoltam belőle, nem lehet vele annyira zúzni, mint amit a maszkulin kinézet sugall. Szerintem a Tronsmart T6 széria egyértelműen szebben szól, de ez egy strapahangszóró, olyan nagyon nagy elvárásaim nem voltak vele szemben. 50 W az összteljesítmény, kipróbáltam maximum hangerőn a szomszédok nagy örömére, de itt már nem annyira kellemes hallgatni a 2×2 sugárzót, amik szerintem csak előre sugároznak, legalábbis nem találtam azzal kapcsolatban semmit, hogy ez egy körsugárzó lenne. Elvileg a SoundPulse technológia segítségével képes az alacsony frekvenciákat valós időben analizálni és felerősíteni, de szerintem ez csak bullshit, én semmi ilyesmit nem vettem észre, és továbbra is keveslem a basszust.

Forrás: Geekbuying

Az üzemideje szokás szerint Tronsmartosan parádés, a 7200 mAh-s akkuból a gyártó szerint 12 órányi zene-bona jön ki egy feltöltéssel.

Nálam ez inkább 15 lett, lehet nem a referencia hangerőn hallgattam, ami 50%. Feltölteni kb. 4 óra, ezzel ki tudtam egyezni. A hangszóró képes headset módban is működni, ami maga az életszerűtlenség, szerintem senki nem fogja erre használni, mint ahogy a hangasszisztenseket sem fogja innen hívogatni a nép. De ha valakinek ez kell, akkor ismeri Sirit, Cortanát és a Google-lel is jóban van.

Összegzés

Egy hete voltam egy baráti iszogatós-sütögetős háromnapos összejövetelen, és onnan nagyon hiányzott egy Tronsmart Force SE. Nem baj, ha ráfolyik a sör, leesik a fatönkről, ráhullik a pernye, bírja, és egy éjszakát is ki lehet húzni a 12 órás üzemidővel. Szerintem kihagyott ziccer, hogy a kinézete teljesen jellegtelen, hogy nincs ekvalizer gomb és hogy appból sem lehet belemókolni a hangképe. A Force Pro egyébként majdnem ugyanez a hangfal, csak annak hosszabb az üzemideje, nagyobb a teljesítménye és szerintem egy kicsit szebben is szól.

Ez teljesen rendben is van, csakhogy a nagyobb tesó annyira közel van árban az SE-hez – konkrétan olcsóbb -, hogy nehéz megindokolni, miért a kétbetűs nevűt válasszátok. A Force Pro 19 200 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). az NNNMARFP  kóddal, míg a Force SE 21 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint). a 6CVGLKTDRO  kóddal, vagyis lényegében ugyanannyiba kerülnek. Nem kérdés számomra, hogy így a Pro a jobb vétel, ami a tesztje írásakor még nagyjából 20%-kal drágább volt, mint most, én azt vinném, kivéve ha a kisebb méret számít, mert akkor a Force SE is jó választás.

Pro

 • Egész jó a hangja
 • Hosszú az üzemideje
 • Mindent álló burkolatok
 • Egyszerre több is összekapcsolható

Kontra

 • A leírása szegényes
 • Találtam kivitelezési hibákat
 • Nincs ekvalizer és app alapú állítgatás

hirdetés