hirdetés

SuperEQ S8 ANC-s fejhallgató teszt

Zsebpénzből is összejön

teszt
SuperEQ S8 ANC-s fejhallgató teszt 1

Forrás: SuperEQ

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-03-29

A SuperEQ S8 tesztjénél viszonylag könnyű dolgom volt, mert előtte teszteltem az S2-t, ami ennek a testvérmodellje. Arra mondjuk nem számítottam, hogy az S8 minden idők legolcsóbb és egyben még használható ANC-s on-ear fejhallgatója lesz, ami ráadásul fejletépő basszussal rendelkezik. Az ára egyszerűen minden képzeletet alulmúl, 2 darabért 13 650 Ft-ot kérnek, vagyis darabja 6825 Ft, ami iszonyatosan kevés, ráadásul a szállítás is ingyenes rá.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 10

7.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ami még problémás, hogy szerintem túl feszes a tartópánt,

ezért még az S2-nél is egy fokkal kényelmetlenebb, hosszabb távon – értsd 3-4 órán át – fárasztó volt használni, de a kényelemről körülbelül olyan vitatkozni, mint az ízlésről: van, akinek ez, másnak pedig más jön be, én mindenesetre nem véletlenül maradtam hosszabb távon is ovear-ear fejhallgató párti. A töltésért itt is Type-C port felel, az üzemidő bántóan rövid a konkurenciához képest, ANC+BT esetében 12, sima BT kapcsolatnál 18, vezetékes módban bekapcsolt zajszűrés mellett 40 órát ad meg a gyártó, feltölteni pedig 2,5 óra. Ez a 40-60 órás üzemidejű konkurensek mellett nevetséges, de az ára is az, az akkumulátor meg drága, azon lehet spórolni, így 360 mAh-ra csökkent a kapacitás, az S2 500 mAh-jához képest.

SuperEQ S8 ANC-s fejhallgató teszt 11 Balra a fekete/aranya variáns, jobbra meg a LIDL cipő színeit másoló rettenet

Forrás: SuperEQ, Lidl

Miért emlegetem ennyit a SuperEQ S2-t? Mert szerintem ezek testvérmodellek, csak a hangkarakterisztikát és a dizájnt átszabták, egyszerűen azért, mert lejjebb kellett pozícionálni az olcsóbb modellt. Mondjuk a dizájnnal rendesen odavertek a szemnek, a fekete, ami nálam járt, teljesen rendben van, na de a másik, a Lidl cipők színvilágát idéző piros-sárga-kék nagyon kegyetlen. Eddig háromból három ember mondta azt, hogy iszonyatosan ronda, olyan mint egy gyerekjáték, és hát ezzel nehezen tudok vitatkozni, hiszen nekem sem tetszik. Ebből egy dolog következik, vegyétek a feketét, ha nem az a cél, hogy másokat idegesítsetek a sárga-pirossal.

Az S2 tárcsás vezérlését megváltoztatták, szétpakolták két oldalra a gombokat,

bal fülre esik az ANC gombja, aminek a nyomkodása még mindig nem vált ki sem sípolást sem hang alapú visszajelzést, és hát elég gyengén szűr, így néha nehezemre esett eldönteni, hogy most akkor bekapcsoltam-e vagy sem. Állítólag 25 dB-t tud levágni a zajból, de hogy ezt milyen tartományban teszi, azt nem tudom, mert alig vettem észre különbséget. Jobb oldalon van a két hangerőszabályzó gomb, közöttük pedig a bekapcsoló, ami rövid nyomásra megállítja a zenét, hosszúra pedig ki- és bekacsolja az S8-at. Ez a leosztás totál egyértelmű, könnyen használható, szerettem.

Forrás: SuperEQ

A hangja meglepett,

mert az S2-t fakónak éreztem, és nehezen hittem el, hogy nem teljesen ugyanaz a 40 mm-es membrán dolgozik az S8-asban is. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy nem, mert hogy helyenként olyan basszust ver a fületekre, hogy az elképesztő. Ez mondjuk nem feltétlenül jó – én személy szerint utálom -, egyrészt a túl sok mély hajlamos elfedni a többi hangsávot, másrészt a kismanók hangos kalapálása hosszabb távon meglehetősen fárasztó tud lenni, különösen azért, mert ott is csinál basszust, ahol a többi fejhallgatóban ez szinte nem is hallható. Van aki viszont pont ezt a V karakterisztikát szereti, ők megtalálják benne a számításukat, de én nagyon hiányoltam egy jó ekvalizert, amivel visszavehettem volna az alacsony frekvencia nyomakodásából.

A mikrofonja ennek is nagyon jó,

nem olyan iszonyatosan hangos, mint az S2-nek, pont eltalálták az ideális a hangerőt, ez így 9/10. Teljesen tiszta, remekül hallható a túloldal, ebbe belekötni nem érdemes, pláne nem ezen az árszinten. A Bluetooth kapcsolat itt is tud kínlódni, ha takarásba kerültök, az ígért 10 méter meglesz, de egy fal mögött már nem nagyon vitézkedik az S8, igaz erre nagyon ritkán van szükség.

Összegzés

Az S2 kapcsán használtam az olcsó húsnak híg a leve kifejezést, akkor az S8 szinte már csont árban van, és azon a csülkön bőven maradt hús is, amit el lehet fogyasztani. Ez a 6825 Ft-os ár ugyanis annyira alacsony, hogy még a komolyabb hibákat is elnézem a SuperEQ S8-nak, és azért még így is sokkal jobb, mint mondjuk egy Hama vagy valami hasonló rettenet. Ami nem tetszett, hogy szerintem nem elég kényelmes, az üzemideje nagyon karcsú és nekem túl sok basszust tol ki magából, de ez utóbbi ízlés dolga. Meg a kinézete is, de a piros-sárga fájdalmas ütés a látóidegeknek.

A hangja a fentieket leszámítva nem rossz, ez is kicsire összecsukható, nagyon jó a mikrofonja, van valamilyen ANC – bár szerintem sokat nem szűr – is, és hát hihetetlenül olcsó. Nyilván nekem tesztelőnek könnyebb dolgom van, mert számtalan sokkal drágább fejessel találkozom, ezért markánsabban észreveszem a különbségeket a feljebb árazott modellekhez képest, de ti nem biztos, hogy érzitek majd ugyanezt. Mivel 2 darabért 13 650 Ft-ot kérnek, vagyis darabja 6825 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., ami iszonyatosan kevés, akár másodlagos fülesnek is megvehető, ráadásul a szállítás is ingyenes rá.

Pro

 • Hihetetlenül olcsó
 • Kicsire összecsukható
 • Nagyon jó mikrofon

Kontra

 • Olcsó anyaghasználat
 • Nekem nem volt elég kényelmes
 • A basszus agyonveri a hangképet
 • Rövid üzemidő

hirdetés