hirdetés

Redmi Buds 3 Pro TWS fülhallgató teszt

Nagyon magas átlag

teszt
Redmi Buds 3 Pro TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-07

A Xiaomi is leválasztotta pár éve magáról a Redmi márkát, és ennek égisze alatt számtalan, elvileg olcsóbb kategóriába pozícionált terméket adott ki. A Redmi Buds 3 Pro – más néven AirDots 3 Pro – egy remek füles hosszú üzemidővel, ANC-vel, app alapú, átprogramozható vezérlővel és jó hanggal, nem különösebben drágán. 17 900 Ft-ot kérnek érte a BGHU1960  kóddal,  szállítással együtt, hongkongi raktárból, az áfát pedig a Bangood fizeti helyettetek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

8.9

 • megbízhatóság:8.5
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:8.5
 • ár/érték arány:9.5
Véleményt írok

Ez számokba öntve azt jelenti, hogy egy teljes feltöltés kb. 2,5 órát vesz igénybe, viszont a tokba vágba a bogyók 10 perc alatt 3 órányi zenehallgatáshoz szükséges elektront szívnak magukba,

amire tényleg teljes mellszélességgel rámondhatom, hogy gyors. A tokban és a fülesben összesen 28 órányi energia tárolódik, az ANC-t is használva bő 4 órányi üzemidő szorult a bogyókba, a zajszűrést kikapcsolva pedig inkább 5,5-6, és a gyártó is ezt ígéri. Ezek a számok, ha nem is rosszak, azért nem kirívóak, de így is el lehet lenni a cuccal egy hétig átlagos használat mellett, igaz, én nem a szokásos ingázáshoz használt 1-1,5 órás etapokkal toltam, hanem a tesztelés miatt egyhuzamban. Ez nem túl életszerű felhasználás, nem kell ezt sűrűn töltögetni, maximum extrém felhasználás esetén. Slusszpoén, hogy 5 W-os vezetéknélküli töltés felvételére is képes, ha valakinek ez a mostanában menő technológia számítana, az tegye a Redmi felirattal lefele fordítva a dokkolót a töltőre.

Ami a vezérlését illeti, itt újra vissza kell térnünk az ametisztszerű felülethez, ezt lehet tapizni,

2 illetve 3 érintéssel vagy hosszú nyomással, fantom érintésekkel nem találkoztam, könnyen kiismerhető az egész. 2 tapi megállít és elindít, 3 tapi pedig a számok között lapoz, hosszú érintésre pedig az ANC-t lehet ki- és bekapcsolni, a másik állás egyből a transparency mód, köztes nincs is. Mint látható, a hangerőt így nem lehet állítani, és mindkét oldal érintésére ugyanaz a lehetőség aktiválódik. Természetesen a hívásokat is fel lehet vele venni, illetve 3 mikrofonja van, hogy minél jobb legyen a hangminőség és a zajszűrés.

Érdemes még néhány, a cég által kiemelt műszaki paramétert megemlíteni, az egyik az alacsony késleltetés, amit 69 miliszekundumban adnak meg, ez a gamereknek lesz hatalmas előny, de így a filmek alatti hang sem csúszik. Ez egyébként nagyjából az összes olyan eszközre elmondható, ami legalább BT 5.0 átvitelt használ, a Redmi Buds 3 Pro ráadásul 5.2-vel büszkélkedhet. Újabb niche funkció a több eszközhöz csatlakozás, én is így teszteltem, ezzel legalább a windowsos és az androidos rendszereket is ki lehet próbálni. A fülhallgató okosan vált, ha elindítotVan továbbá a dupla transzparens mód, vagyis nemcsak a külső hangokat tudja bekeverni, hanem a beszélgetés hangminőségét is tisztítja, legalábbis én így értelmezem a sajtóanyagot.

 

Redmi Buds 3 Pro – Használat közben domborodnak ki igazán az erényei

Az eddigi műszaki adat cunami nem adja vissza azt, hogy milyen is a Redmi Buds 3 Pro valójában. Nyilván az egyik legfontosabb dolog egy fülhallgatónál a hang, amit 2 db 9 mm-es membránnal állít elő. Sajnos csak annyit írnak a sajtóanyagban, hogy „composite diaphragm”, ami technológiai szempontból nézve bármit jelenthet. A tippem az, hogy dinamikus meghajtókat használ a Xiaomi és nem rezgőarmatúrás megoldást, és a hangkép is erre utal.

A basszusok hangsúlyosak, élettel telik, jól kijön a dob, mindenféle ütős hangszer remekül szól.

A hangkép kellően cizellált, szépen elkülönülnek a hangsávok, tiszta az énekhang, a magas sem vonyít, kifejezetten elégedett voltam a fülessel. Persze magasabb ársávban vannak olyan megoldások, amelyek sokkal részletesebb hangzással rendelkeznek, de azok nem is 16 000 Ft-ba kerülnek, hanem inkább a duplájába. Elég műfajfüggetlen a Redmi Buds 3 Pro hangja, Morcheeba-tól kezdve a Bonoboig – a didgeridoo állatul szólt a számaikban – mindenre jó, és nagyon bejött, hogy a basszus annyira cizellált, hogy még a hangszerek felületeinek rezgését is kihallom. Ha őszinte akarok lenni, akkor kimondom: a zajos környezetben igazán úgysem a kristálytiszta hangminőség meg a nagyátvitelű protokollok – mondjuk ilyet nem is támogat – számítanak, hanem a zajszűrés minősége.

Az ANC igencsak tisztességesre sikerült, gyári érték szerint 35 dB-t levág a zajból,

ami teljes mértékben hihető, hiszen gyakorlatilag a 1MORE szintjét hozza, aki a kínai gyártók közül ezt a legügyesebben csinálja. Nem mondom, hogy süketszoba, de szépen eltünteti a nem oda való hangokat a zenéből. Érdekes, hogy először mindig a billentyűzetgépelésen szoktam ezeket tesztelni, mert ez cikkírás közben egyébként is adja magát, második körben pedig csocsózással, mert az meg egy visszhangos szobában nagyon zavaró tud lenni. Mindkettő helyzetet könnyen abszolválta, és mivel ez egy agybadugós modell, alapból remekül tömít is.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Zenehallgatás közben bőszen csépeltem az érintőfelületet, de idegesített, hogy nem lehet állítgatni a hangerőt,

igaz ez más modelleknél is így van, mintha ez valami ördögtől való dolog lenne. Elvileg a MIUI-t futtató telefonok esetében a csatlakozáskor felugrik egy beállító menü, ahol meg lehet adni, hogy egyes tapizásokra melyik funkció élesedjen a fülesen, de a Poco X3 NFC-mmel ez nem működött, gondolom csak az „oridzsinál” MIUI kezelőfelülettel megy. Ha a hegy nem megy Mohamedhez elv alapján leszedtem a Mi Buds M8 alkalmazást, amit támogat is a gyár, meg nem is, mondjuk, hogy ez ilyen szürke zóna Európában, de a lényeg az, hogy tökéletesen működik vele a Redmi Buds 3 Pro.

Ami viszont felbosszantott, hogy itt sem lehet úgy konfigurálni a fülest, hogy a hangot is állítani lehessen tapizással. Kérdem én, akkor futás közben hogyan fogom ezt megtenni, ha a sportórám háttértárjáról játszom le a zenét? Télen meg mindig kotorjam elő a zsebemből a mobilt és vegyem le a kesztyűmet a -2 fokban, ha túl halk vagy hangos a zene? Nekem ez kb. az a szint, mintha egy autóban nem lehetne sebességet váltani, arcpirító bénaság. Ezt azért ellentételezi, hogy minden mást viszont szénné lehet állítgatni, csak az ANC-nek van négyféle módja, a transzparenciának kettő, megnézhetitek a bogyók és a tartó töltöttségét, még az is lehet, hogy egy rejtett menüben a jövőheti lottószámok is ott lapulnak valahol, csak azt a rohadt hangerőt nem engedi a füles tapipadjára konfigurálni.

Az adaptív ANC-t mindenkinek kipróbálásra ajánlom,

ez elvileg alkalmazkodik a környezeti zajokhoz, amiről én azt hittem, ez valami újabb marketinges bullshittelés, de miután a kétszer kettes helyiségben elkezdtem fújkálni az illatosítóval, hirtelen eltűnt a hajtógáz hangja. Hoppá, hát ez működik, legalábbis bizonyos dolgokra, mert azért mindent ez sem tud kivenni.

Utolsó nagyobb téma a telefonálás és mikrofonos hangátvitel, és ezt a területet is jól abszolválja a Hármas. A hívásfelvétel után a hang egyből megérkezik, nincs késés se Windows, se Android alatt, viszont PC-n egy picit a beszélgetés hangja halk, és a minőség sem 100%-os, mert messze van a szájtól a miki. Viszont a beszélgetés nagyon tiszta, jól hallottam a beszélgetőpartnereimet, egész jó a zajszűrés is, sajnos autópálya tempónál nem volt módom kipróbálni, de városban teszi a dolgát. Az összhatás semmi extra, de nem is rossz, olyan 7-8/10-nek mondanám.

Összegzés

Jó kis cucc lett a Redmi Buds 3 Pro, egy-két szoftveres bénaságot leszámítva átlag fölötti teljesítményt hoz minden téren. Ezzel tulajdonképpen ki is mondtam a verdiktemet, nem mindenben kiemelkedő, de semmiben sem gyenge, a hangja pedig kifejezetten jó, ami azért elég lényeges egy fülhallgatónál. Az bosszantott, hogy nem lehet a vezérlését kellően szabadon átkonfigurálni és az üzemideje sem bomba, de azért bőven együtt lehet vele élni. Minden másban meg kifejezetten jó, így ez a füles ezért az árért szerintem ajánlott vétel.

A mennyi az annyira a válasz: 17 900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint)., amit a a BGHU1960  kóddal érhettek el és ez már tartalmazza a szállítást, de az bosszantó, hogy ez 2300 Ft formájában érvényesül az árban, viszont az áfát a Banggood fizeti a termék után.

Pro

 • Jó minőség
 • Igazi gyors és vezetéknélküli töltés
 • Kellemes hangkép
 • Jól működő vezérlés
 • Korrekt zajszűrés

Kontra

 • Nem lehet a vezérlést teljesen átkonfigurálni
 • Bosszantóan drága szállítás

hirdetés