hirdetés

QCY Crossky nyitott hangsugárzós fülhallgató teszt

Már pedig a zsiráf nem létezik

teszt
QCY Crossky nyitott hangsugárzós fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-08-23

A QCY Crossky egy nyitott hangsugárzós fülhallgató, ami 10 órán át képes egy feltöltéssel üzemelni, és gyorstöltésre is képes. Kifejezetten sportra alakították ki a fülest, és ezekben az aktivitásokban fényesen is szerepelt. Ráadásul még olcsó is, 7000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, vagyis igencsak populárissá válhat ilyen nyomott árazás mellett. A szállítás ingyenes, az áfát fizeti utána a Banggood, szóval többletköltségekkel nem kell számolnotok.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ezzel zajos környezetben nagyjából előre aláírják a halálos ítéletet a hangminőségre,

ami bizonyos esetekben elfogadható, ilyen például a sport. Csak az a kérdés, mennyiért kell ezt a kompromisszumot megkötnötök. Tekintsetek vissza a OneOdio tesztre: 31 000 forint volt az ára, a QCY-nek meg 7000, ami nagyjából az 1/5-e a drágábbiknak, máshogy kifejezve 22%-a. Arról nem is beszélve, hogy a QCY Crossky egy úgynevezett collar típusú fülhallgató. Vagyis a nyakon fut végig és beakad a fülkagylóba, tehát szinte nulla az esélye annak, hogy elmozduljon. Ezzel jól körbe is jártam a koncepciót, mondom milyen maga az eszköz.

A dobozolás pofás, de egyszerű, a termék is ilyen, kellemes minőség, egy nem túl extra kinézetbe csomagolva.

Ami lényeges, hogy spéci, 2 érintkezős, mágneses töltője van – angolul pogo pinnek hívják -, aminek a vége természetesen USB-A-ban végződik. Ez egyben azt is jelenti, hogy semmilyen nyílás nincs a fülesen, így az átlagnál jobb, IPX6-os védettséggel rendelkezik, és gyorstöltésre is képes. Ez azt jelenti, hogy 10 perc alatt 3 órára elegendő töltést vesz fel, 1,5 óra alatt pedig meglesz a 10 órányi teljes üzemidő, ami eléggé király. Ennyit egy nap alatt már azért eléggé nehéz elhasználni, de nem lehetetlen. Töltőbölcső nincs, lapozhatunk.

A vezérlés nagyon egyszerű, három gomb van rajta, egy bekapcs, kettő meg a hangerő állítgatásához, illetve a számok közötti lapozáshoz. Ha nem tetszik, a QCY appból átállíthatók a dolgok, ami remek. Egy picit szokatlan felvenni ahhoz képest, mint egy normális TWS füles kapcsán megszokhattatok, meg kell tanulni, de utána nem rossz, és bika mód tart. Futás közben teljesen elfelejtettem, hogy rajtam van, annyira mozdulatlanul tette a dolgát. Felülésnél viszont beleng, és éreztem, ahogy hozzáér a nyakamhoz, de azt is éreztem, hogy precízen tart, és ez megnyugtató sport közben.

Forrás: Banggood

A hangja egészen jó, ha csend van körülötte.

Mivel egy hatalmas bumszli van a szárak végén, ezért belefér egy 17×12 mm-es dinamikus meghajtó, ami mögött van egy „basszuscső” is, így igen kellemes hangokat tud felétek pumpálni a két membrán. Legalábbis egy csendes szobában vagy egy hangcsillapított stúdióban, ahol nincsen zavaró háttérzaj, tehát a világ 0,00001%-ben ez igaz is lesz. A valóság viszont az, hogy egy kis hangzavar is sokat ront az egyébként tiszta hangképen. A reakcióm – és szerintem másoknak is ez lesz – erre az volt, hogy emeltem a hangerőn, és mindezt addig folytattam, míg a maximumig el nem jutottam. Aztán ahogy futkorásztam, belefutottam csendesebb részekbe, ahol majdnem megsüketített a cucc, lehalkítottam, majd újra vissza a hangosabb területre, akkor meg túl csendes volt, és kezdődött az egész elölről.

Tehát változó környezetben egy szívás a használata, egyébként viszont jó. Például egy csendes rekortánon körözni remek, otthon „gyurmázni” ideális, de edzőteremben, ahol szól a zene vagy városi futásban olyan mint egy sinus hullámot követni. És szerintem ez sokkal fontosabb, mint azon kattogni, hogyan tol a basszus, meg milyen széles a színpad, és hogy válnak szét a hangszerek. Mert sehogy, ha nem hallotok belőle semmit, és fájdalmasan, ha megsüketít a magas hangerő. Ebből az egészből azt a gondolatot vigyétek magatokkal, hogy egyedül, csendes környezetben edzeni, vagy a gép előtt zenét hallgatni ez egy teljesen jó cucc ebben az ársávban, egyébként viszont nem az. A használat helye fogja meghatározni, milyen, ez a lényeg.

A mikrofonjai nagyon jók – ugyanis kettő van belőlük -, ami szerintem a remek ENC-nek, vagyis a mikrofonoldali zajszűrésnek köszönhető.

Simán levágja a zavaró hangokat, egy négysávos út mellett állva sem volt zavaró háttérzaj a beszélgetésben. Az más kérdés, ti mit fogtok hallani a Crossky tömítetlensége miatt, de ez ugye nem a mikrofonok hibája.

A QCY Crossky-nak is van egy eléggé decens appja,

azt leszámítva, hogy az egyik menüpontban a felhasználókat kábítják némi reklámmal. A szokásos, de nagyon fontos dolgokat tudjátok innen elvégezni: hangkép testre szabása előredefiniált profilokkal, a vezérlés megváltoztatása, szoftverfrissítés és így tovább. Egy nagyon érdekes funkcióra viszont felkaptam a fejem: ha megszakad a kapcsolat, akkor elmenti a pozíciót a GPS jel alapján. Wov, tehát ha elhagyom, akkor tudja, nagyjából hol volt utoljára? Mondjuk, hogy hol jelzi, arra nem jöttem rá, pedig az appban van elvileg egy üzenet szekció. Szintén hasznos, hogy pop-up ablakként mutatja a töltöttséget és még néhány hasznos információt. Használjátok, megéri.

Összegzés

Voltak technikai skrupulusaim azzal kapcsolatban, amit a QCY összehozott, és ezek be is igazolódtak. Mivel viszonylag messze vannak a hallójárattól a hangsugárzók, azért a háttérzaj nagyon erősen rontja a hangminőséget. Ha nincs háttérzaj, minden helyre billen, jó a hangzás, hosszú az üzemidő és szinte semennyire nem mozog a fülön a Crossky. Vagyis ez egy tök jó fülhallgató, csak a mindennapokban nehéz olyan szituációt találni, ahol folyamatosan csend van.

Viszont iszonyatosan olcsó, 7000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, ami semmi egy ilyen cuccért, szóval ha csendes környezetben tevékenykedsz, akkor a Crossky egy nagyon jó opció lehet. A szállítás ingyenes, az áfát fizeti utána a Banggood, szóval többletköltségekkel nem kell számolnotok.

Pro

 • Kellemes minőség
 • Hosszú üzemidő gyorstöltéssel
 • Jó hang
 • Tényleg nem esik ki a fülből
 • Bírja az izzadtságot és a gyűrődést
 • Olcsó
 • Remek mikrofon

Kontra

 • Nulla tömítettség, ami sokat ront a hangminőségen, aláásva az egész koncepciót

hirdetés