hirdetés

OneOdio OpenRock Pro fülhallgató teszt

Drága lett a krumpli

teszt
OneOdio OpenRock Pro fülhallgató teszt 1

Forrás: OneOdio

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-02-28

A OneOdiónak több almárkája is van, a SuperEQ a fiatalos vonal, míg az OpenRock a sportos eszközöket tömöríti, némi érdekes technológiai vívmánnyal megfűszerezve. Az OpenRock Pro egy csontrezgéses fülhallgatók formáját másoló darab, de nem ezt a technológiát használja, így kíváncsian vártam, mit hoztak ki ebből a megoldásból. A fülesért az OpenRockPro  kuponnal közel 31 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek, ami még ezen a szinten is nagyon sok, még akkor is, ha az ár az áfát tartalmazza és a szállítás is ingyenes. Ennyiért igencsak magasak voltak az elvárásaim, nézzük, teljesültek-e!

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Állítólag állítható a feszessége, ezért van a száron középen egy szilikonos rész, ami valóban hajlik, csak éppen nem nagyon akart úgy maradni, ahogyan beállítottam. Szóval inkább csak úgy használtam, ahogy „kiadta”, ami miatt a hangszórók még messzebb kerültek a hallójáratomtól, és ez némileg rontott a hangminőségen.

Gyorsan tisztázzuk, hogy ez nem egy csontrezgéses füles, hiába kígyózik körbe a fülön.

Ez csak arra szolgál, hogy valahogy a hallójárat felett maradjon, leginkább a semi in-ear, vagyis oldalról fülbe forduló megoldásokra hasonlít, de ez inkább betakarja a fület. Ez azért jó, mert egyáltalán nem irritálja a hallójáratotokat, és azért rossz, mert a tömítettsége konkrétan nulla. Hogy az agybadugós vagy a semi in-ear megoldás a jobb, az eldönthetetlen, ez akár egy Android vs. iOS vagy Intel vs. AMD vita is lehetne. Valaki erre, valaki arra a megoldásra esküszik, én teljes mellszélességgel kiállok az agybadugós variánsok mellett, mert azokkal lehet értelmes zenei minőséget elérni az izolált hangtér miatt. Van akit viszont az őrületbe kerget az, ha a fülébe behatol valami, és a félig fülbe forduló – ún. AirPods típusú – bogyókra teszi le a voksát, de ez a szembenállás eldönthetetlen marad, amíg világ a világ. A OneOdio OpenRock Pro utóbbiakhoz áll közelebb, tehát ilyen szemmel kell vizsgálnotok.

OneOdio OpenRock Pro fülhallgató teszt 10

Forrás: Rendeljkínait

Ez egyben azt is jelenti, hogy nem tudja szűrni a környezeti zajokat, nincs is benne ANC,

és mivel egy gumidugó sem zárja le a rezgőteret, ezért az összes külső hangot hallani fogjátok. Ezt általában azzal ideologizálják meg a gyártók, hogy „ez akkor egy sportos füles”, és így majd nem ütnek el benneteket a járművek és hasonlók. Ez a dolog meg is állta a helyét addig, amíg fel nem találták a transzparens módot az agybadugós megoldásoknál, ami bekeveri a zenébe a külső zajokat, szóval mára ezt a problémát 100%-ig megoldotta a technológia. Egy nagy előnye viszont van az OpenRock Prónak, tényleg soha nem esik le a fülről, és nem is pattog a nyakatokban, mint a collar típusú megoldások, sőt a kábele sem lesz kontakt hibás, tehát időtálló darabnak tekinthető. Ha pedig a hangminőségről beszélek, akkor általában egy csendes szobát veszek alapul, és ez alapján határozom meg, hogy valami jó-e vagy sem. Ez viszont nem lenne túl életszerű egy sportos füles esetében, és ezzel visszajutottam oda ahol a part szakad, mert nagyon nem mindegy, mit aktívkodtok benne.

Induljunk ki az alapesetből: otthon, csendben edzetek magatokban. Az eszköz a BT 5.2 szabványt támogatja, a Qualcomm szállítja a chipet, így kiváló a késleltetés, de ennél sokkal fontosabb, hogy az aptX kódolást is ismeri, ami kifejezetten előnyös a minőségi zenehallgatást igénylőknek, ugyanis nagyobb a sávszélessége, mint a szokásos AAC/SBC párosnak. Az OpenRock Tubebass technológia szépen teszi a dolgát, a 16,2 mm-es, hatalmas, dinamikus meghajtók jól szólnak, csilingelnek a hangszerek, széles a színpad, jó a hangterjedelem. A lihegésetek, meg a fekvenyomó pad recsegése azért behallatszik, de remek a zenei élmény, viszont otthon meg bármiről hallgathattok zenét, amíg a szomszédok nem kopognak át. Ha kimenetek a futópályára, már nem ennyire fasza a helyzet, futás közben a hatalmas töltőbölcső csépeli a combotokat, az autók zaja elnyomja a fületekben szóló zenét és a nem kellően fülre simuló perecforma a mozgás miatt is egyre távolabb kerül a fültől. Edző- és falmászóteremben, ahol meg alapból szól a zene, ott esélytelen, hogy a saját muzsikátok érvényesüljön, hiszen ahogyan már említettem, az OpenRock tömítettsége nulla.

Ahol viszont egész jól, de azért nem kiemelkedően teljesít a füles, az a telefonhívások.

Először is, a hangokat duplán szűri, így viszonylag tiszta a beszélgetés minősége.

Másrészt itt ténylegesen el lehet különíteni a háttérzajokat a beszédhangoktól,

így a túloldal is profitál a technológia előnyeiből. Mégis kicsit olyan érzést kelt az egész, mintha egy hosszú folyósón kiabálnátok egymással szemben, túl messzinek érződnek egymástól a beszélgetőpartnerek. Ami a töltést és az üzemidőt illeti, az parádés. 19 órát bír egy feltöltéssel, a dokkolóval együtt ez 46 órára emelkedik, feltölteni pedig 1,5 óra alatt lehet. Ráadásul 5 perces gyorstöltéssel is bele lehet pumpálni a telepbe 2 órányi zenehallgatásra elegendő elektront, szóval ezzel a részével teljes mértékben elégedett voltam. Mondjuk volt egy kis bullshittelés a sajtóanyagban ilyenekről, hogy 360 fokos hang, amivel gondolom a térérzetet, mint jelenséget akarták kifejezni, mert egyébként egy füles minek szólna kifelé.

Összegzés

Nehéz eldönteni, hogy a OneOdio OpenRock Pro a meg nem értett zseni vagy a technológiai zsákutca esete-e, de egy biztos, nagyon nem szokványos. Számomra a mindennapi használat a fontos, amit erőteljesen akadályoz a hatalmas töltőbölcső és a tömítetlenség, így bár a zenei minőség kiváló lehetne, de azt nagymértékben elrontja a beszűrődő zaj. Nekem a koncepció nem tetszik, nem is annyira a kivitelezés, emiatt nehezen látom bele a sikerre ítéltséget, de azt is megértem, hogy van akinek bejön. Az üzemideje szuper, nem irritálja a fület, szépen szól, támogatja az aptX átvitelt, gyorsan feltölt, és még sorolhatnám az érveket, amit a terméket kedvelők fognak majd felsorakoztatni.

Az OpenRockPro  kuponnal közel 31 100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért azonban már nagyon sok mindent lehet kapni a piacon, és ez az, ami számomra beviszi a mélyütést, ez a füles egyszerűen nem ér ennyit, legalábbis a saját univerzumomban ezért az összegért már sokkal jobb darabokat is találok. Akkor is, ha az ár már tartalmazza az áfát, a szállítás pedig ingyenes.

Pro

 • Nagyon jó hangminőség, ha nincs zavaró háttérzaj
 • Szuper üzemidő
 • Gyorstöltés

Kontra

 • Nulla tömítettség, zajos környezetben sokat romlik a hangminőség
 • A napi használatban a hatalmas töltőbölcső zavaró
 • Nekem nem igazán sikerült a fülemre beállítani
 • Drága

hirdetés