hirdetés

OnePlus Bullets Wireless 2 fülhallgató teszt

Hagyományőrző

teszt
OnePlus Bullets Wireless 2 fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-12-04

A OnePlus is megcsinálta a saját fülhallgatóját, nyakpántos, agybadugós kialakításban. Mivel a telefonjaikból sincsen felsőkategóriásnál olcsóbb darab, így a zajongójukkal sem vacakoltak, egyből a prémium szegmensbe katapultálták az eszközt. AptX veszteségmentes tömörítés, 10 perc feltöltés után 10 órányi zenehallgatás, remek minőség, kiváló kezelhetőség, és az ehhez mért, kifejezetten magas ár. 40 000 Ft-ért pedig a minimum elvárás az, hogy extraklasszis szintet hozzon, nézzük, sikerült-e neki.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 7

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Természetesen a szokásos kiegészítők – 3 pár gumiharang, Type-C kábel – is ott lapulnak a csomag alján a maguk érdektelenségében. A OnePlus Bullets Wireless 2 füles finom, szilikonnal kezelt felületekkel operál, az anyaghasználata a fenti képbe illik, szintén kiváló. A dizájnnal viszont olyan nagyot nem gurítottak, a matt és a fényes fekete felületek váltogatják egymást. A háromgombos vezérlés a mikrofonnal együtt egy külön panelre került, kifejezetten kényelmes használni. A bal oldali száron ott a Type-C port, a kikapcsoló gomb, illetve egy állapotjelző LED.

A hangszórókat körbeölelő ház fényes prémium anyag, nagyon szép formákkal megkomponálva. Ennek a megoldásnak van egy nagy előnye és egy nagy hátránya: a pici felület miatt majdnem nulla a szélzaj, ha motoron vagy elektromos járművön használjátok, viszont folyamatosan ki akar csúszni a fületekből.

OnePlus Bullets – Ér-e ez a hang 40 rugót?

Kezdem azzal, ami kifejezetten tetszett: ez a vezérlés. Szerintem az összes fülhallgatónak ilyenek kellene lennie, 3 gomb, semmi érintős felület, plusz még egy nyomkodó a kikapcsoláshoz. Ezzel mind a headset, mind a fülhallgató funkciók tökéletesen, félreértésmentesen vezérelhetők. Nincs mellényomás, egyszer sem volt olyan, hogy a Bullets mást csinált volna, mint amit szerettem.

Nem mondom, hogy még mindig a Nokia telefonok bütykös gombjait kellene használni, de a OnePlus fülesének „egyszer nyomom A, kétszer nyomom B, háromszor nyomom C funkció” logikája nagyon gyorsan megszokható, és sima próbálgatással is bárki rájöhet, mi mit csinál. A kikapcsolást pedig külön gombbal tehetitek meg, míg a mágneses fejek összeérintésével életre kelthetitek a cuccost. A szárak ráadásul pont olyan hosszúak, hogy a mikrofon is jó magasságba kerül, így nagyon tiszta a beszédhang, 10-ből 9 pontot adnék rá, ha az értékelési rendszerünkben létezne ilyen kategória.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Bár a nyakpántos kialakítást alapvetően ajánlani szoktam futáshoz, a OnePlus sajnos erre nem igazán alkalmas. Egyrészt a már említett csúszóssága okán, másrészt pedig azért, mert mozgás közben a rövid szárba beleakadó ruhagallér kirántja a fülből a hangszórókat.

Félmaraton alatt nagyjából tízszer kellett megigazítanom őket, nehogy kiessenek, erre a megoldás egy sapka, ami helyén tartja a bogyókat, ilyet viszont nyáron biztosan nem fogtok felvenni. A gyári gumiharangok viszonylag jól tömítenek, viszont zajcsökkentő technológiáról nem szól a fáma, pedig vívmányokkal eléggé teletömték a Bullets-et.

Először is az aptX veszteségmentes tömörítés viszi át a hangot – ez a BT menüben is ellenőrizhető, a telefonon -, van hang alapú Google Assistant, egyszerre két eszközzel párosítható, a OnePlus telefonokhoz szupergyorsan és automatikusan tud csatlakozni, na és persze ott a híres „Warp charge”, vagyis a 10 perces gyorstöltés, ami 10 órányi üzemidőt képes a fülesbe pumpálni.

Az egy töltéssel 14 órányi zenehallgatás is világbajnok értéknek tűnik, csak a Xiaomi Collar veri, igaz az zajszűréssel tud 15 órát, és nélküle 20-at.

Érdekes módon a hangnál támadt először bennem némi kétség, nem éreztem azt, hogy egy ilyen árazású eszköznek „csak ennyit” kellene tudnia. A félreértések elkerülése végett, a OnePlus Bullets nagyon szépen szól, de szerintem ezt a hangminőséget más eszközök is tudják, fele ennyiért. Az egyértelműen elmondható a hangképről, hogy nagyon egységes, egyik eleme sem lóg ki az összhatásból. Nem is igazán erősít rá sem a mélyekre, sem a magasakra, nagyjából azt hallhatjátok, amit a zeneszerző megálmodott.

És lehet, hogy pont ez zavart, hozzászoktam a V karakterisztikához, így a hangja nem volt annyira érdekes, mint vártam. Pedig szépen szétválasztja a frekvenciákat, jól kihallatszanak az egyes hangszerek, összességében semmi baj nincs azzal, ami kaptok, csak egy kis különlegességet vártam volna ennyi pénzért, ezt viszont nem igazán lehet kihallani. Abba viszont nem lehet belekötni, hogy a hangok extra tisztán szólnak a dinamikus driverekből, nincs dübögés, összemosódás, egy OnePlus terméktől elvárható letisztultsággal teljesíti feladatát.

Amit viszont hiányoltam 4 db Szent Istvánért, az a zajszűrés. Ebbe az összegbe bőven bele kellett volna férnie, és a konkurensek is kínálnak ilyen szolgáltatást. Az érdekes viszont az, hogy még 110-120-as autópálya tempónál is megdöbbentően jó hangminőséget produkált, úgy, hogy szinte semmilyen zajt nem hallottam beszélgetés közben. Ez arra enged következtetni, hogy mégiscsak van valamilyen zajcsillapítás, amit a cég nem reklámoz, pedig a tapasztalataim alapján nagyon is kellene.

Van pár funkció, ami csak OnePlus telefon kompatibilis. A már említett gyorscsatlakozás mellett a OnePlus 5-től kezdve az összes modellel működik a „magnetic control”, vagyis a hangszórófejek összeérintésére leáll a zene, szétválasztásra elindul. Ezek a specifikus szolgáltatások nyilván azoknak lesz előnyös, akik ilyen telefonnal rendelkeznek, a többieknek le kell mondaniuk róluk.

Összegzés

A OnePlus Bullets Wireless 2 fülhallgató elég specifikus termék. Leginkább azoknak szól, akik ugyanilyen márkájú mobillal rendelkeznek, viszont azoknak sem rossz választás, akik csak egy nagyon jó minőségű, kellemes hangzású agybadugós verziót keresnek. Az üzemidejével nagyon kevesen, míg a töltési metódusával senki sem vetekedhet a piacon, a 10 perc alatt 10 óra megoldás tényleg brutális.

A gond csak az, hogy 40 000 Ft-ba kerül, igaz, ez egy prémium termék, de aki általános felhasználásra keres zajongót, az ennél sokkal olcsóbban is találhat magának ilyen kütyüket. Itt van egyből a Xiaomi Collar 26 000 Ft körül, TWS fronton pedig a Mifo O5, amik hasonló minőségűek és szintén nagyon jól szólnak. Akinek viszont OnePlus telefonja van, azoknak kifejezetten ajánlott vétel, de az előnyei nem az áránál fognak kidomborodni. Hogy az összeg ne emelkedjen tovább, érdemes EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással rendelnetek.

Pro

 • Brutális üzemidő
 • Prémium anyagok
 • Kiváló mikrofon, jó zajizoláció
 • Plasztikus, semleges hang
 • Aptx hangátvitel

Kontra

 • Bizonyos funkciók OnePlus specifikusak
 • Drága
 • Sportra nem igazán jó

hirdetés