hirdetés

Oneodio Pro-M és Pro-G fejhallgatók tesztje

Sose merül le

teszt
Oneodio Pro-M és Pro-G fejhallgatók tesztje 1
írta: Don Kartács
2020-09-12

A Oneodio palettájáról már teszteltem több remek fejhallgatót – az A70-et és a Pro-10-et egyben, míg az A10-et külön -, így adta magát a dolog, hogy a termékskála másik végén lévő mikrofonos megoldásokat, a Pro-M-et és a Pro-G-t is kipróbáljam. Mivel éppen a COVID járvány második hullámának kitörése előtt állunk, emiatt a gyerekek jó eséllyel online oktatásban, mi munkavállalók pedig home office-ban fogjuk eltölteni a következő hónapokat. Vagyis jól jön egy jó mikrofonnal felszerelt fejes, hogy a meetingeket és a tanórákat abszolválni tudjátok. Ehhez ad segítséget a Pro-G 7900, illetve a Pro-M variáns 10 800 Ft-ért, amihez a rend35 kupont kell használnotok.

Oneodio Pro-G

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.2

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Oneodio Pro-M

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

9.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A dobozban lévő kiegészítők majdnem ugyanazok:

 • leírás
 • egy másik leírás hibafeltáráshoz
 • 3,5 mm-es jack osztókábel
 • micro USB a töltéshez /ez nincs benne a Pro-G csomagjában/
 • egy 3,5 mm-es jack-kel és elosztóval ellátott mikrofon
 • hordzsák

A kiegészítőkből kiderül, hogy a Pro-G nem vezetéknélküli, ezért sincs a csomagban töltőkábel. Ellenben a Pro-M üzemidejére ledobtam a hajamat, 3 óra töltésre jut 80 óra zenehallgatás, jézusom. Ez több mint 3 nap folyamatos zenebona, esetleg 10 nap 8 órás munkaidőnyi, vagy a sokkal reálisabb 2-3 órányi napi muzsikálással eltöltött 30-40 nap, brutális. Ez minden eddigi terméket ver, mindezt 17 000 Ft alatt. Remélem figyel a konkurencia, mert csúnyán ott hagyta őket a Oneodio Pro-M. A Oneodio Pro-G-nek meg végtelen, mivel nincs benne akku, megy amíg ki nem húzzátok a jack csatit.

Ami a minőséget illeti, 20 000 Ft alatt nem nagyon lehet jobbat csinálni.

Kellemes minőségű műanyagok, a pántállító mechanika fém, nagyon jól zár, hosszú távon sem fárasztó a viselete, de a műbőr miatt azért be tud pállani a fül, ha kellően meleg van. A vezérlést úgy oldották meg, hogy rárakták a kezelőszerveket a levehető mikrofon zsinórjára. Itt  3 gomb található, az alsó vezérli Android alatt az alapértelmezett zenelejátszót – Windows alatt nem csinál semmit -, a felső pedig némítja a mikrofont. A középső egy tekerőgomb, ami gyakorlatilag egy potméter és a feszültséget szabályozza, így halkítja vagy hangosítja az eszközt.

Ez azért is tud fura helyzeteket okozni, mert ha lehalkítjátok a fejest, akkor hiába hangosítjátok fel Windows alatt a hangot, attól még néma marad. Majd hirtelen feltekeritek és hopp, már ordít is. A Pro-M kapcsán a helyzet annyival bonyolultabb, hogy mivel az vezetéknélküli módban is működik – Studio Wireless néven jelenik meg a listában -, ezért kapott kiegészítő gombokat, ilyenkor értelemszerűen nem a vezetékes vezérlés működik.

A vicc az, hogy egyszerre tud két eszközhöz is csatlakozni,

de a Windowsos rendszerek valamit belekavarnak a dologba, és ezért Android alatt halkabb a hang. Ezért azt javaslom, egyszerre csak egy rendszerhez csatlakozzatok, úgy tökéletesen működik. Az viszont szerintem ergonómiai hiba, hogy ha BT kapcsolaton keresztül használom a Pro-M-et, akkor is ott lóg a mikrofon alatt a másfél méter kábel, amire ilyenkor semmi szükség. Nem igazán tudom, hogy oda miért nem fért el még egy csatlakozó, hogy a tyúkbelet el lehessen távolítani.

 

Oneodio Pro-M és G – Szokott minőség hang és zenei téren

Kezdem a mikrofonnal, hiszen ennek a két fejhallgatónak ez az igazi extrája. Mindenféle módon – Android és Windows alatt, vezetékkel vagy vezeték nélkül – próbálgattuk, és egyaránt közel tökéletes eredményt kaptunk. Mintha a telefon hangszóróját használnám, a legtöbb ember észre sem vette, hogy fejhallgató van rajtam. Kiváló minőség játék alatt is, nulla visszhang, semmi vödörből beszélés, szóval nem tudok belekötni, és ez igaz mindkét eszközre. Elég könnyű a szátokhoz beállítani, ugyanis egy flexibilis száron ül, ami szabadon csavargatható.

Ami a műszaki paramétereket illeti, összeforgattam a két doboz hátoldalát, és gyakorlatilag az ott felsorolt értékek megegyeznek. Vagyis a jelentős különbség abban van, hogy a Pro-M rendelkezik egy 1500 mAh-s akkuval és egy BT modullal, minden más egyforma. Így nem is részletezném külön a két típus hangminőségét, hiszen csak ugyanazt tudnám ecsetelni. Mivel ezek játékra is tervezett fejhallgatók, ezért érdemes egy kicsit tanulmányozni a karakterisztika rajzot, amit a leírásban találtok.

Bár nem vagyok hangmérnök, azért annyit én i ki tudtam silabizálni az ábrából, hogy kb. 0-tól 300-500 Hertzig van egy kiemelés, 1 Khz körül lekonyul, kb 3Khz-ig majd egy újabb csúcs következik.

Vagyis eléggé V jellegű a karakterisztika, de azért nem nagyon agresszívan. Ez érthető, az ágyúdörgés, a lövöldözés, az agresszív zene és a hasonló hangok mélyhang kiemelést igényelnek. 1-2 Khz körül az emberi beszéd van, feljebb pedig a magasabb hangok. Ennek ellenére a zenehallgatás sem reménytelen, de a zúzósabb műfajokat – D&B, Rock, basszussal teli muzsikák – jobban szólaltatják meg, mint mondjuk a zongoraszólót.

És hogy mennyire jók, azt már a Oneodio A70 és a Pro-10 kapcsán is elmondtam: kategóriáját meghazudtoló módon. Az 50 mm-es, neodímium mágnessel vezérelt membrán szerintem az A70-nel rokon, és annak nagyon szép hangja volt, olyannyira, hogy én is beneveztem egyre. A Pro-M és G is kellemesen szól, nem veri agyon az alsó tartomány a közepet és a felsőt sem, de összességében az A70-et hangyányit jobban komáltam. Ezek viszont alkalmasak játékra, meetingekhez, vagy bármely esetre, amikor a túloldallal kommunikálni is kell. Azért egy pár régi klasszikust így is elővettem, és toltam néhány kör lövöldözős, gyilkolászós menetet. Az autóversenyeknél sem maradnak szégyenben, szóval eléggé műfajfüggetlen a felhasználás.

Összegzés

Csak a szokásos Oneodios tulajdonságok: olcsón, elfogadhatónál jobb minőség mellett remek hang és kényelem. Extra a kiváló, mobiltelefon szintű, tökéletesen tiszta mikrofonos hangátvitel, illetve a Pro-M és a Pro-G dobozában is ott a hordszütyő. A Pro-M extrája a G-hez képest a beépített akkumulátor, amivel a döbbenetes, 80 órás üzemidő jön össze, illetve a BT modul, így használható vezetéknélküli fejesként is.

Egyetlen ergonómiai hibát fedeztem fel, ezt is a Pro-M kapcsán, hogy „vájörlesz” módban a mikrofon alján ott lóg a másfél méternyi kábel, de másba nem tudok belekötni. Titkos tipp: ha az M-et veszitek, de nem akartok mikrofont, egyszerűen dobjátok le róla azt, és kaptok egy brutális üzemidejű, tiszta hangképű vezetéknélküli fülest. A Pro-M a rend35 kóddal 10 800 Ft-ért meglehetősen olcsó, és a Pro-G sem nevezhető drágának 7900 Ft-ért, ugyanezzel a kuponnal. Mindkettő kiváló vétel, főleg hogy már lengyel raktárból, 1-3 nap alatt is elérhetőek, 7 EUR szállítási költségért.

Ha pedig a többi variánsról írt tesztünkre is kíváncsiak vagytok, nyomjatok erre a linkre, ha pedig elmondanátok a Oneodio eszközkről a véleményeteket, akkor ezt a Népítéletben tehetitek meg.

 

Pro

 • Nagyon olcsó és mindig van rá valami frankó kupon
 • Kellemes hangkép
 • Kiváló mikrofon
 • Minden Oneodio kényelmes és jól szigetel
 • Remek mikrofonvezérlés
 • A Pro-M 80 órás üzemideje kategóriaelső
 • Új vásárlóknak van -20%-os kupon
 • Mindkettő kicsire összehajtogatható

Kontra

 • Ha vezetéknélküli módban használjuk a Pro-M-et, akkor is ott lóg rajta a jack kábel
 • Ha két eszközhöz kapcsoldtok a Pro-M-mel, az egyiken halkabb a hang

hirdetés