hirdetés

OneOdio A11 fejhallgató teszt

Odabasszus

teszt
OneOdio A11 fejhallgató teszt 1

Forrás: OneOdio

Don Kartács
írta: Don Kartács
2022-04-15

Újabb OneOdio termékek jelentek meg, az egyik ezek közül az A11, ami extra basszussal próbálja meg elhódítani a vásárlók szívét. Az ár/érték arány a szokásos OneOdio, és közepes anyaghasználat mellett ad kiemelkedő tudást. Most egyet fizet kettőt kap akcióban vihető a zajkeltő, ami 17 800 Ft-ot jelent, vagyis az egységár 8900 Ft-ra jön ki. Ráadásul 10$ felett minden termékükre – így erre is – ingyenes a szállítás, az áfát pedig a cég fizeti.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Sajnos a pánton az állítómechanika is műanyag, ez azért szúrta a szememet, mint ahogy az is, hogy a szárakat nem lehet 90 fokkal oldalra, csak befordítani, így össze lehet csukni picire a szállításhoz, de például a nyakatokba lehúzva nyomni fogja a vállat.

Ami eleinte nagyon nem tetszett, az az oldalpárnázás.

Felül teljesen jó, viszont a fülem szélén felfekszik a párna, nem öleli teljesen körbe, így nem volt 100%-ig kényelmes. Aztán pár nap után megszoktam és már fel sem tűnt, hogy a 220 grammos zajongó a fejemen van, az anyag kellően puha, hogy lekövesse a fülformát. A micro USB töltőcsatlakozó – ami manapság eléggé kőkorszaki megoldásnak tűnik – balra, a vezérlés jobbra került, fizikai gombos, könnyen kitapintható, és logikus az elrendezése is, nem nagyon lehet belezavarodni abba, mi mit csinál. Ez mondjuk azért is van, mert túl sok mindent nem tud, hangerőállítás két gombbal, elindítás, megállítás 1-gyel, a negyedik pedig indítja a hangasszisztenst, illetve az alapból durva basszust lehet még durvábbra állítani. A két állapot közötti különbséget sípjelekkel is tudtotokra adja az A11.

Forrás: OneOdio

Ami az üzemidejét illeti, szinte már keveseltem azt a 32 órát,

amit vezeték nélkül tud. Aztán így leírva eléggé nevetségesnek éreztem, mikor egyes TWS füleseket 4 óránként tölteni kell, az A11 pedig nem tud ANC-t, ami csökkentené az üzemidőt, csak hát hozzászoktam a 40-60 órás überbrutál üzemidőkhöz. 2,5 óra alatt újra lehet tölteni, szóval ezt rossznak semmiképpen sem mondanám. Természetesen használható 3,5 mm-es jack kábelen is, ilyenkor az üzemidő végtelenre nő, hiszen nincsenek extra szolgáltatások, amik le tudnák gyilkolni a 450 mAh-s akkujában lakó elektronokat. A kapcsolat BT 5.2-es szabványon keresztül épül fel, vagyis a modern kor követelményei szerint nem csúszik a hang filmek vagy videónézés közben sem.

 

OneOdio A11 – A füleden keresztül jön ki az agyad

A OneOdio A11 egyetlen dologra tette fel a létezésének értelmét: a durva basszusra. Vagyis, az nem kérdés, hogy a karakterisztika súlyosan mélyekkel terhelt, és ezzel nem is lehet mit csinálni. Tehát, ha nektek nem erre van szükségetek, akkor ez nem a ti fejhallgatótok, de a tapasztalat az, hogy az olvasók jelentős része szereti a mélyet, és hát én sem vagyok ellene, amennyiben az nem a hangkép rovására történik.

Alapból rendesen odaver a basszus,

de a fülnek van egy olyan tulajdonsága, hogy amit először durvának érez, azt hosszabb távon egyszerűen megszokja. Ilyenkor jöhet finom modulus gyanánt a következő szint, az extra basszus kiemelése, amit a pici kerek gombbal, a visszajelző LED felett kapcsolhattok be. Ilyenkor elszabadul a zenei pokol, és olyan mélyeket kezd el tolni, hogy kiüti a másik oldalon az agyatokat. Eleinte nagyon jó volt, olyan mixekre mint az Above & Beyond feat. Gemma Hayes – Counting Down The Days (Yotto Remix) ONE HOUR LOOP, de aztán kb. 1 óra után kezdtem érezni, hogy fáraszt az iszonyatos hangnyomás.

Ráadásul azt éreztem, hogy a brutálisan sok basszus miatt nem tudok igazán figyelni a többi a hangra,

például a Bonobo-Between The Lines hallgatása közben volt az a tévképzetem, hogy egy lemez rezeg a fejemben, amit egy kalapáccsal vernek, és mintha a csaj nem is énekelne a zeneszámban. Szóval erőteljesen túlzásba lehet vinni ezt is, én 8 óra után azt éreztem, hogy mindjárt szétmegy a fejem a sok püföléstől. A másik ami erről eszembe jut, hogy a szép hangképet ez egyátalán nem ellentételezi, és azért éreztem némi tompaságot a OneOdio A11 részéről ebben a tekintetben.

Forrás: OneOdio

A hangasszisztens indításával még mindig nem sok mindent tudok kezdeni.

Itthon egyrészt közel sem annyira népszerű a hangszóró, mint az angolszász országokban – bár én is használtam már többször -, másrészt ha nincs okosotthon rendszeretek, akkor inkább csak mókázásra jó, másra nem. Lenne még értelme autóban, ahol nem szabad a kezetek, de ott biztosan nem fejhallgatót fogtok viselni. A mikrofonja teljesen használható, kb. 8-ast adnánk rá egy 10-es skálán, a beszélgetés minősége teljesen rendben van, tiszta, de egy kicsit távolinak tűnik.

Összegzés

A OneOdio A11 egy igazi „one trick pony”, ahogy az angol mondaná, mindent egy lapra tett fel: legyen brutális a basszus. Ez kétség kívül sikerült, viszont azért a zene nem csak 500 Hz-nél alacsonyabb hangokból áll, emiatt a hosszabb használata számomra fárasztó volt. Ami még nem tetszett, hogy a fülpárnája nem elég nagy, így ez se nem on-ear se nem over-ear fejes, valahol a kettő között, így viszont nem annyira kényelmes.

Az viszont letagadhatatlan tény, hogy a 8900 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os egységár iszonyatosan alacsony ezért a közepes minőségű, basszusorientált fejesért, ebben az értelemben ismét nem kellett csalódnom a OneOdioban. A termék kiszállítása ingyenes, az áfát a cég fizeti.

Pro

 • A basszus tényleg durva, ez tagadhatatlan
 • Nagyon olcsó
 • Végülis nem rossz ez a 32 órás üzemidő

Kontra

 • Néha túl sok a basszus, fárasztó a zenehallgatás
 • Maximum közepes minőség
 • Nincs ANC

hirdetés