hirdetés

KZ-ZS10 Pro fülhallgató teszt

Basszusban erős, kinézetben kevésbé

teszt
KZ-ZS10 Pro fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-12-14

Egy újabb KZ füles kerül ma terítékre, ami tipikusan a fülhallgatók csiszolatlan gyémántja. Sokan nem ismerik, és még kevesebben veszik észre a rejtett értékeit. Szerencsére nektek nem kell elválasztanotok a búzától az ocsút, én már ezt megtettem a teszt alatt. 13 500 Ft-ért olyan basszust kaptok, hogy leszedi a fejeteket, és a többi frekvencián is jeleskedik. Igazi rejtett gyöngyszem, amit EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással érdemes megrendelni.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A kiegészítők a szokásosak, 3 pár gumiharang, leírás, a hangsugárzók, és a gyenge pont, a kábel. Ezt a barna típust adják szinte mindegyik modellhez, és például futástól könnyen kontakthibás lesz, bár az is tény, hogy 500-600 000 lépést – ennyi a havi futómennyiségem – egyik zsinór sem szokott „kh” nélkül kibírni. Minden fülhallgató madzagukból van mikrofonos és mikrofon nélküli variáns is, nagyjából 1 dollár a különbség, és pont ennyit is ér, ha van lehetőségetek a jövőben ezt cserélni, hagyjátok el a mikit, egy hiba kikerül a rendszerből.  Sajnos ez is imád gubancolódni, mint mindegyik konkurense, ami nem lapos kialakítású.

KZ-ZS10 Pro fülhallgató teszt 11

A fülhallgatófejek kifejezetten jó minőségűek, nagy előnyük a cserélhető kábelezés, illetve az, hogy a cég remekül variálja a különböző technológiákat – a dinamikus meghajtókat és a rezgőtűs armatúrákat – a termékeikben.

Emiatt is ilyen fura a fejrész alakja, a hibrid technológia elemeinek el kell valahol férniük, például 16 db rezgőarmatúrát – amivel az AS16, a csúcsfüles rendelkezik – nem lehet egy picike testbe bezsúfolni.

A technológiát valamiért mindig nagyon szeretnék megmutatni a vásárlóknak is, ezért mindenféle átlátszó, színes borításokat tesznek a füleseikre, ez a KZ-ZS10 Pro esetében lehet kék, zöld vagy fekete. Külső burkolatból is kétféle van, az ezüst, illetve a kék, a legdiszkrétebb kombó a fekete hátsó rész az ezüsttel kombinálva.

Valljuk be, ez sem egy szépség, az AS szériánál egy fokkal visszafogottabb, de szerintem emiatt sok, a külalakra adó vásárlót elvesztenek. A külső ezüstszínű felület sem különösebben ízléses, de tartom magam a véleményemhez: egy zajongót nem nézni, hanem hallgatni kell.

KZ-ZS10 Pro – A hang az, ami számít

A KZ fülesek közös jellemzője a kivételesen jó hangminőség, legalábbis ebben az árszegmensben. Ennek letéteményese a kiválóan kombinált technológiák összessége. Alapvetően kétféle metódust használnak, rezgőtűs armatúrákat, ezt jelölik BA-val, ami nagyobb felbontású hangot eredményez a középső és felső tartományban. A másik megoldás a dinamikus meghajtó, amelyek egy mozgó tekercscsel fedik le a teljes hangtartományt, és inkább alul erősek.

És persze lehet a kettőt kombinálni is, ezt hívják hibrid rendszernek, akit a „niche” finomságok is érdekelnek, az itt olvasgathat róla. A KZ-ZS10 Pro esetében a négy rezgőarmatúrát egészít ki 1 db dinamikus meghajtó, amiből már kitalálható, hogy ebben az esetben a basszusra akartak ráerősíteni. Technológiailag az előbbi a drágább, nem véletlen hogy az AS16 30 000 Ft fölött érhető el. Persze a „dinamic driverek” nem jelentenek szükségszerűen rosszabb hangminőséget, de eltolják a hangképet a mélyebb frekvenciasávok irányába, vagyis a divatosabb, tuc-tucos V karakterisztika felé. Az ilyen változásokat a Bode diagrammon szokták szemléltetni, alacsony frekvencián láthattok a görbében egy markánsabb részt.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Ennyit a technológiáról, remélem, sikerült rávilágítanom, miért jók a KZ fülhallgatók a többi átlagos termékhez képest. A ZS10 Pro pont azon a részen csillog, ahol vártam, masszív basszusokkal és szub-basszusokkal operál, de nem a pufogós fajtából. Kifejezetten kellemes sok dobbal és basszusgitárral telített zenéket hallgatni – pl. ZZ Top -, de a filmeknél is jól jön ez a képessége, érdemes a Terminátor 2 albumát górcső alá venni. Ahol van ütem, ott a ZS 10 Pro csillog. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a KZ füleseknek kifejezetten jó a tömítettsége, és kevesen gondolnák, mennyire nagy szerepe van ebben a gumiharangoknak.

A középtartomány is meglepően jól sikerült, nincsenek sziszegő énekhangok, tisztán szólalnak meg a dallamok, mégsem tolakodóak, az egész valahogy nagyon életteli. Angolul azt mondanák rá: „crisp and clear”. Mivel az éneklős zenék jellemzően a középtartományt használják ki a leginkább, ez egy elég hangsúlyos terület, ráadásul az énekhangban sokkal előbb észrevesszük a hibát, mint a többi területen. Összességében többet kaptam ettől a szegmenstől, mint amit vártam.

A magas hangok egy nagyon érdekes rész, hiszen ez az, amit általában kicsit másnak hall mindenki. Először a kor előrehaladtával is ezen a területen csökken a fül érzékenysége. Itt szokták leginkább a „színpad” kifejezést is használni, hogy a különböző hangok és hangszerek mennyire vállnak el egymástól.

Összességében nem rossz itt sem a KZ-ZS10 Pro, de egy kis összemosódást véltem felfedezni a tartományban. Teljesen véletlenül úgy alakult, hogy egy spanyol bajnoki focimeccset is meghallgattam vele, ajánlom mindenkinek, jól érzékelteti a sok különböző hangot – fütyülés, kereplő, morajlás stb. – ahogy kakofóniává állnak össze.

Sporthoz is kifejezetten ajánlom a KZ füleseit, ugyanis a kábel a fület felülről öleli körbe, így szinte soha nem mozdulnak ki a helyükről. Persze a futás jellegű mozgások gyilkolják a csatlakozót, ilyesmire ideálisabbak a vezetéknélküli megoldások. Mivel a tyúkbél az összes KZ-nál cserélhető, ha tönkre menne, kb. 8 dollárért bármikor vehettek egy újat, nem kell kidobni a hangsugárzókat is. A mikrofonja a semmi extra, de azért használható kategória, de headsetként úgysem ezt a terméket veszitek majd meg, hanem például a Blitzwolf BW-FYE5-öt.

Összegzés

A KZ-ZS10 Pro pont olyan jó, mint az összes többi testvére. Ez sem egy szépség, de a hangja kiváló, a hangképe egy picit a basszusorientáltabb zenék irányába tolódik el, de szinte minden műfajban kellemes. Azért a rock, a D&B és a hasonló zenék állnak neki igazán jól. A mikrofonja elmegy, kérhető nélküle is, illetve a cserélhető kábel mindenkinek óriási előny, aki valaha találkozott már a kontakthiba kifejezéssel. 13 500 Ft-ot kérnek érte, érdemes EU Priority áfa- és vámmentes szállítással rendelni.

Pro

 • Kiváló hangkép
 • Kellemes basszus és szub-basszus
 • Sporthoz is jó
 • A mikrofonos verzió csak plusz 1 dollár
 • Minden KZ alulárazott

Kontra

 • Nem egy szépség
 • A kábel hajlamos hosszú távon kontakthibára és gubancolódásra

hirdetés