hirdetés

Joway H172 semi in-ear, gamer TWS fülhallgató teszt

Mindent a szemnek

teszt
Joway H172 semi in-ear, gamer TWS fülhallgató teszt 1

Forrás: Banggood

Don Kartács
írta: Don Kartács
2023-05-04

A Joway egy gamer fülhallgató, és ez le is jön a kinézetén. Minden csili-vili, LED-ek garmadája dobja fel az oldalról fülbe forduló TWS zajongót. Természetesen játékosoknak fontos erényeket is csillogtat, a nagyon alacsony késleltetéssel megáldott füles, amiért 9 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ot kérnek a BGXIFD613  kóddal. Kínai raktárból érkezik, ingyenes szállítással, az áfát pedig a Banggood fizeti utána.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Tölteni Type-C porton keresztül lehet, a 210 mAh-s akkuból elvileg 3-5 órányi üzemidő jön, ki ami azért nem mindegy, mert ez 60%-os szórás. Szóval megmértem, és az eredmény 4-4,5 óra lett. Feltölteni 1,5 óra, a teljes működési idő a bölcsővel 20 óra, ezek átlagos értékek, nem rosszak, de azért nem is ájulok el tőlük.

Mivel ez egy semi in-ear megoldás, nincs gumiharang,

és mivel számtalan cikkben írtam már a technológiáról, ezért ezt most nem részletezném ki, a lényeg az, ANC nincs és tömítés se nagyon, így a beszűrődő zajt a zene minőségével és hangerővel lehet kompenzálni. A cég nagyon büszke arra, hogy a sugárzók 13 mm-esek, de ebből olyan sok mindenre nem lehet következtetni és persze a hang egy sarkalatos dolog, mindenki egy kicsit másnak hallja. Ami a technológiát illeti, az átvitel SBC/AAC kódolással történik, BT 5.2-es szabvány szerint, aminek már kellően alacsony a késleltetése, legalábbis a gyártó ezt állítja.

Ezért utánanéztem, mi számít átlagosan zavarónak, és 40 milliszekundum – a másodperc huszonötöd része – már érezhető,

de a legérzékenyebb fülűek akár a 15 milliszekundumos késést is észreveszik. A BT 5-ös szabvány késleltetése legrosszabb esetben 40 ms körül van, ideális esetben viszont akár 20-ra is leeshet, legalábbis a makeuseof.com szerint. Ez persze önmagában nem sokat jelent, ugyanis játékok esetében vagy koncertek hallgatása közben a 100 ms is elfogadható, ellenben közvetlen beszéd esetén, mikor a képet és a beszélő száját is látjuk, az optimális késleltetés 20-40 milliszekundum között van. Vagyis az, hogy a gaminghez jobb késleltetés kell, mint bármi máshoz, az nem feltétlenül igaz, a lényeg, hogy ne érezzétek, hogy a képhez képest a hang csúszik.

Ezt maximálisan tudja is a Joway H172, tényleg érezhetetlen a késleltetés ideje, de ez inkább a BT technológia sajátossága, mint a füles specialitása. Mint ahogy nagyon sok más is, amit a sajtóanyag felsorol, szóval erre külön nem vesztegetném a szót. Ellentétben a vezérlésre igen, ami érintésalapú, és szerintem jól sikerült. Egyrészt eléggé érzékeny, másrészt az összes fontos funkciót felprogramozták rá, van hangerőállítás, számléptetés, megállítás, indítás és nincsenek túlbonyolítva a parancsok sem. Miért nem ilyen az összes? Ezt lopja el a konkurencia.

Forrás: Banggood

Ami a hangját illeti, meglepett, mert eléggé jó.

Van benne kellemes basszus, érces az énekhang, nem mosódnak a tartományok, kihallatszanak a hangszerek, szépen szétválogatja a dinamikus meghajtó a szerteágazó hangokat, kifejezetten jó az összhatás, sokkal rosszabbra számítottam. A hangminőség Android alatt olyan „SBC-s”, vagyis az LDAC protokollal és megfelelő minőségű formátumok mellett sokkal részletesebb hangkép is elérhető lehetne. Sajnos egy semi in-ear fülhallgatónál ennek sok értelme nem lenne, mert nincs tömítettség, szóval azt mondom: kihozták a maximumot abból, amiből gazdálkodhattak.

A mikrofonja egész jó,

Sonkamod kolléga 7-7,5 pontot adott rá a beszélgetésünk után, ami egy ilyen olcsó füles esetében elfogadható. Semmi különöset nem csinál, nem vágja le a háttérzajokat, viszont nincs is benne a beszélőnek dobozhangja, és még Messengeren is jó volt, pedig ott mindig vannak szakadozások.

Összegzés

A Joway H172 a 10 000 Ft-os ársávba tartozik, így túl nagy elvárásaim nem lehettek. Az anyagminőségen érződik a spórolás, ez a legszembetűnőbb hiányosság, a kinézet viszont nekem bejött, annak ellenére hogy sokan ráaggatják majd a bazári szót. A hangminőség nem rossz, és igazából eléggé kényelmes is a füles, a vezérlése nagyon jó, az üzemideje átlagos. Az biztos, hogy nem rossz szett ez, de 10 000 Ft körül is vannak jobb plasztikból építkező megoldások, ennek ellenére a Joway H172-re nagy panasz nem lehet. Főleg nem 9500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért, amit a BGXIFD613  kóddal érhettek el, és még a szállítás is ingyenes.

Pro

 • Különleges kinézet
 • Meglepően jó hang
 • Tényleg alacsony késleltetés
 • Használható mikrofon
 • Jó vezérlés

Kontra

 • A semi in-ear technológia minden hátránya
 • Maximum közepes üzemidő
 • Gyenge anyaghasználat

hirdetés