hirdetés

EKSA E1 fejhallgató teszt

Lefele átlagol

teszt
EKSA E1 fejhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-02-23

Újabb EKSA fejhallgató került terítékre, ami szintén a OneOdio kennel szülötte. Érdekes dizájn, 24 órás üzemidő, dedikált gomb a hangasszisztenshez, kényelmes párnázat, és a szokásos minőség, de persze a legfontosabb most is az alacsony ár. 8900 Ft-ért, áfa- és vámmentes szállítás mellett behúzhatjátok a cuccot, aminek ugyan húzós, 2700 Ft a díja, de a cikk végén találtok egy trükköt, hogy ingyenessé tegyétek, illetve hogy tovább faragjatok az árból.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 7
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.8

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:9
 • ergonómia:9
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

A vezérlés elég tipikus, mindent jobb oldalra szerveztek ki,

itt található a ki-és bekapcsoló gomb és a hangerőállítás, plusz a spéci kapcsoló, ami a hangasszisztenst, illetve a „Bass Up” módot indítja el, ami a basszuskiemelésért felelős. Alatta a 3,5 mm-es jack csatlakozó helyezkedik el, míg a túloldalon micro USB bement helyezkedik el, ami a töltésért felelős. Az viszont egy érdekes kérdés, hogy 2021-ben miért erőltetik még ezt a portot, mikor van Type-C is, és akkor ezt össze lehetett volna fűzni például a gyorstöltés funkcióval, de ezt a ziccert kihagyták a mérnökök.

Az EKSA E5 kapcsán felemlegettem, hogy nem lehet eléggé kicsire összehúzni a fejpántot, ellenben az EKSA E1-re ez nem igaz, ugyanis kiválóan beállítható, a fülpárnái is nagyon kényelmesek, ebbe nem tudok belekötni. Az viszont nem annyira tetszett, hogy a csúszka is műanyag, ellentétben az E5 fém sínjeivel. A másik EKSA modellhez hasonlóan ez is összecsukható kicsire, viszont a zajkeltők nem kifordíthatók, így nem tudjátok kényelmesen a nyakatokban hagyni az E1-et, ha éppen nem hallgattok zenét.

 

EKSA E1 – Jól szól, ahogy mindegyik

Az előző hibákat nagyrészt ellentételezi a fejhallgató remek hangja. Ez a tulajdonság nagyjából a cég összes termékére elmondható, nagyon hasonló, egyenletes hangképpel rendelkeznek. Az EKSA E1 azzal a specialitással is rendelkezik, hogy bekapcsolhatjátok rajta a basszuskiemelő módot, amit itt „Bass Up-nak” hívnak, és gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint az összes konkurens ugyanilyen funkciója.

Szerintem ízlés dolga, hogy ez kinek jön be, engem mindenesetre nem zavart, de elsősorban azért, mert az alap hangkép is jó, kellően tiszta, nincsenek túltolt hangsávok. Kicsit talán V a karakterisztika, de egyáltalán nem vészes, viszonylag jól elvállnak a hangsávok egymástól. Amit fel tudok neki róni, hogy bizonyos részletek elvesznek a zenéből, cserébe kellemesen brummogós az összhatás, rock zenére például remek választás, de azért más műfajok esetében sem hagyja cserben a tulajdonosát. Az üzemideje egy feltöltéssel 24 óra, ami nem kevés, viszont az E5-nek ugyanez 60 óra, emellett azért karcsúnak tűnik az 1 nap.

Az EKSA E5 kapcsán említettem, hogy a BT 5.0 kapcsolatért felelős chipet a Qualcomm szolgáltatja, és ez itt sincsen másként, csak itt az átvitelért a QC33024-es modell felel. A filmek alatt itt sem csúszik a hang, tökéletesen használható, a hatótávolság 10 méter körül van, és 1-2 falon keresztül is használható. A dedikált gomb el tudja indítani a hangasszisztenst, ami szokás szerint csak angol nyelvvel működik. Akinek erre van igénye, annak át kell állítani a telefonján a nyelvet, ilyenkor angol utasításokkal operálva kaphat vissza információkat, de ennek jellemzően itthon még mindig a nyelvtudás hiánya a korlátja.

Az EKSA E1 is rendelkezik mikrofonnal, vagyis ezzel a fejhallgatóval is cseveghettek, mintha headsetként használnátok, a vezérlőgombokkal itt is fel lehet venni, illetve el lehet utasítani a hívást. A miki hangminősége vállalható, de egy kicsit doboz érzetet kelt, és az E5 ebben is jobb. Ezeket az eszközöket alapvetően csendes szobába, nem pedig autóban beszélgetésre találták ki, szóval azért megvannak a maga korlátjai, nagyon sokat ne várjatok tőle.

Összegzés

Az EKSA E1 sajnos lefele lóg ki a OneOdio univerzumból, de ez nem azt jelenti, hogy egy rossz fejhallgató lenne, egyszerűen csak megszoktam a kiváló minőségét a termékeiknek. Szerintem a többi modell anyagminősége és dizájnja is jobb, illetve a hangasszisztens dedikált gombról meghívhatósága nem ad akkora pluszt az összképhez, mint mondjuk az ANC funkció az EKSA E5 esetében. Ugyanez igaz az üzemidőre is, nem lenne kevés a 24 óra, csakhogy az E5-nek 60, de még a OneOdio A30 is tud 40 órát .

Ettől még az EKSA E1 hangképe rendben van, zenét hallgatni ezen is remek, kényelmes, jól idomul a fejformához, hosszabb távon sem nyom, a mikrofonja is rendben van, és 8800 Ft-ért még így is ajándék a cucc, a 9 dolláros szállítás viszont kicsit húzós. Van viszont egy trükk az árak csökkentésére, ha vesztek az E1 mellé egy E5-öt, akkor a második terméket olcsóbban elhozhatjátok. Ebből jön még le a Hotsale kupon további -10% kedvezménye, sőt, így a szállítás is ingyenes. Így a két fejhallgató ára összesen 74,99 dollár lesz, ami azt jelenti, hogy az EKSA E1 8900 Ft, míg az EKSA E5 13 300 Ft-ba kerül.

Pro

 • Remek hangminőség
 • Hosszabb távon is kényelmes
 • Basszus kiemelés
 • Drágának ez se nevezhető
 • Kicsire összecsukható

Kontra

 • Nem különösebben jó anyagok, eklektikus formák
 • A konkurensek többet tudnak
 • Micro USB-n tölthető, sajnos gyorstöltés nélkül
 • Nincs aktív zajszűrés
 • Nem fordíthatók el a fülpárnák

hirdetés