hirdetés

Bluedio T7+ zajszűrős fejhallgató teszt

Űrrakétának indult, fejhallgató lett

teszt
Bluedio T7+ zajszűrős fejhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2021-04-28

A Bluedio visszatért a fejhallgatók szegmensébe, és újra szorongatja a konkurensek legnemesebb szervét. A mindenféle funkcióval teletömött T7+ nagyon innovatív, giroszkóppal figyeli, mikor alszotok el, appból vezérelhető, kétféle zajszűrést kínál, és remek anyagokból is építkezik. A 6C4568 kuponkóddal 12 000 Ft-ot kérnek érte (szállítással együtt) a Geeklifetime-on, ami még csak nem is sok egy ilyen zajongóért. Ez még éppen áfahatár alá esik, de egyébként rendelkezésre áll az áfa- és vámmentes Priority Line szállítás is (ha valaki biztosra menne, ezzel rendelje), és a Paypal szolgáltatásait is igénybe vehetitek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 6
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 9

7.8

Népítélet

7.8

 • megbízhatóság:9
 • design és anyagminőség:9
 • felszereltség, funkciók:7
 • ergonómia:4
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Viszont hosszabb távon sem nyom, nem izzadtam bele, szóval a kényelemre alapvetően nem lehet panasz. Ellenben a vezérlés egy kicsit fura, baloldalra nem került semmi, a jobbot viszont irdatlanul telezsúfolták. A 6 db nyomkodó között el lehet veszni, lehet innen hangerőt állítani 2 kapcsolóval, 1 vezérli a lejátszás/megállítás funkciókat, 1 kapcsolja a zajszűrést, 1 a ki- és bekapcsolásért felel, 1 pedig a források között váltogat.

Lehetőségekből pedig nincs hiány, BT 5.0-n keresztül fogjátok a legtöbben átvinni a hangot, de természetesen a Type-C portra csatlakoztatott jack kábel is működőképes, sőt, a TF foglalatba micro SD kártyát is lehet tenni, amit 32 GB-ig kezel. Azt gondolom, hogy 2021-ben ez egy elég felesleges funkció, szerintem senki nem használ SD tárolókat zenehallgatáshoz – a gyártó MP3 módnak hívja -, bár lehet hogy van egy ilyen szubkultúra, aki mégis. A fenti funkciók kiaknázásához kábeleket is kaptok, a leírás és a hordzsák mellé jár egy Type-C-jack és egy USB-A-Type-C kábel, más pedig nem is nagyon kell.

 

Bluedio T7+ – Az innovációt tűzték zászlajukra

Meglepően sok olyan dologgal rendelkezik a Turbine, amivel a konkurencia nem, és ezek elsősorban mindenféle innovatív, tech dolgok. Az első – amiért egyébként sokan meg fogják venni – az ANC, vagyis az aktív zajszűrés. Ezt egy kapcsolóval tudjátok vezérelni, akkor is lehet aktív, ha maga a fejhallgató kikapcsolt állapotban van. Alapvetően a mély tartományt és a visszhangokat eliminálja, egészen jól, cserébe van némi zúgás. 4 mikrofon is dolgozik benne, meglepően hatékony, de pl. a billentyűzetkopogást ez sem tünteti el.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Két módja van, egy erősebb, meg egy enyhébb, amelyek között a módválasztó dupla nyomásával tudtok váltogatni. Viszont azt ne felejtsétek el, hogy ha a fejest kikapcsoljátok, de az ANC aktív, akkor is lemerül a cucc. Pont ezért adnak meg többféle üzemidőt is, a standby 1000 óra, sima zenehallgatás 35 óra, csak az ANC külön 40, míg a micro SD kártyás lejátszás csak 16. Persze mindenféle egyéb permutációt is létre lehetne hozni, pl. micro SD kártya ANC-vel 50%-ban, majd sima BT alapú zenehallgatás zajszűrés nélkül stb. A lényeg az, hogy elég sokáig bírja, ezzel nem lesz gond.

Ellenben az ergonómiába bizony bele lehet kötni. Minden gomb egy oldalon van, van amelyiket nyomni, néhányat meg kapcsolni kell, de van olyan is, ami dupla klikkre csinál valamit. És itt jön képbe a második probléma, nekem nem igazán működött az automata párosítás Windows alatt. Ha véletlenül kikapcsoltam – mert nem találtam el, hogy a 6 kapcsoló közül melyiket kéne nyomkorászni -, kezdődött a procedúra elöről, ami enyhén szólva idegesítő.

Ide kapcsolódik egy másik innovatívnak szánt funkció is. A T7+ fülpárnái alá elrejtettek egy giroszkópot, ami figyeli, mikor emeljük meg az eszközt, ilyenkor leállítja a zenét. Eleinte nagyon szimpi volt, szerettem nagyon, azt is ki tudtam ügyeskedni, hogyha csak egy kicsit húzom oldalra, akkor nem állt le. Így ha valaki magyarázott nekem, nem kellett levennem teljesen, a zene is szólt, patent. Ráadásul van egy alvásfigyelő funkciója is, egy idő után állítólag kikapcsolja a zenét, ha elszundítotok. Sajna képtelen vagyok ilyenekben aludni, így a székemre tett “nem csinálok semmit” módszerrel imitáltam a tevékenységet.

Csakhogy, ha lerakjátok a karfára a cuccot, akkor rendeltetésszerűen leállítja a zenét. Ezt egyébként alvásfunkcióként definiálja a cég, bár nem tudom, hogy az első elszenderedés utáni ficergésnél ki szeretné, ha újra megszólalna a fülében a muzsika. Ha mákotok van, akkor már eltelt kb. 10-15 perc, ilyenkor automatikusan kikapcsol, és le is bontja a BT kapcsolatot. Felépíteni viszont már nem tudja, és kezdődik elöről az a bizonyos rollerezés, ami a férfi nemiszervhez köthető. Természetesen az állapotváltozásokat mindig bemondja egy szuper idegesítő “affektáló picsa” hang, még véletlenül sem sikerült egy kellemes orgánummal rendelkező személyt kiválasztani erre a feladatra.
A torta tetejére a “cseresznyedíszt” a Bluedio appja teszi fel,
aminek a letöltése is küzdelem – lett volna – a hivatalos weboldalról, szerencsére, Bluedio néven a Google Store-ból is elérhető, és nem kell 150 másodpercet várnotok, mire megindul a “dánlód”. Ilyen szutyok programot már nagyon régen nem láttam, a kinézet, az elrendezés is rettenetes, mintha a HTML hőskorából származó weboldaldizájnt nézegetnék egy tonna reklámmal megspékelve. Pedig egy csomó dolgot lehet(ne) belőle vezérelni, ha valamilyen rejtélyes oknál fogva ezekhez nem kellene egy fiókot regisztrálni. Például, képes számolni a lépéseiteket, amit annyira nem érzek nagy extrának Xiaomi telefon tulajdonosként, és általában ilyesmit aktivitásmérőkkel, sportórákkal, vagy hasonló szerkezetekkel szoktam abszolválni.

Ezek a “beerőltetett funkciók” kicsit a “powerbankon zseblámpa” problémakörre emlékeztetnek, amikor egymáshoz nem illő tárgyak random lehetőségeit próbálják egyetlen termékbe integrálni. Ettől nem lesz semmi szexi, kedves Bluedio, inkább csak kínos. Az appban állítható dolgokat egyébként ugyanúgy tudjátok a fejhallgató kapcsolóival is vezérelni, vagyis semmi értelmesről nem maradtok le – maximum a lépésszámlálásról -, viszont legalább nem kell a fehér alapon FEHÉR login feliratot nyomkodnotok, meg night mode-ban a fekete alapon fehér szálldosó hópihéket nézegetni. A normál mód ennek az inverze, ott fehér alapon fekete izék mozognak, micsoda kreativitás.
Pedig alapvetően a Turbine egy tök jó fejhallgató lenne,
csak már a zenébe mélyedés előtt annyira felidegesített a sok felesleges hülyeségével, hogy nem tudtam a lényegre koncentrálni. Az 57 mm-es membrán egészen szépen szól, bár azért a basszus részlegen a fiúk kicsit sokat melóztak, így aki a V karakterisztikát kedveli, az ezt is fogja. Nekem ez már “dübögős”, nem elég plasztikus, én azt szeretem, hogyha a zene nagyjából olyan jelszinteken jön ki, ahogyan a bemeneten be is ment. Ez viszont a fiatalabb korosztályt nem fogja zavarni, hogy azt mondják: “Anyás, ez a basszus állat”, legalábbis ebben a 15 000 Ft-os kategóriában.

A mikrofonja nem az igazi, headsetnek nem igazán jó, nem tiszta a hang, inkább fura, digitális vartyogásnak hat az egész, főleg a magas hangok esetében. Az a baj ezekkel, hogy a sallangok elvonják a figyelmet a lényegről, hogy ez egy fejhallgató.

Összegzés

Általában az összegzés szekcióba a cucc hátrányait és erényeit szoktam leírni, helyette elmesélek egy történetet, ami vizsgán esett meg velem a főiskolán. Egy évfolyamtársnőmtől megkérdezték, mikor alapították az ENSZ-t. Azt válaszolta, hogy 1845-ben, erre a tanár: „Kollegina, egy évszázadot tévedett”. „Ja, akkor 1745-ben”, jött a felelet. Ha nem tudsz valamit, inkább hallgass. A Bluedio T7+ is pont ilyen válaszokat ad a fel sem tett kérdésekre. Megpróbáltak mindent megcsinálni, amire senkinek nem volt szüksége, és összevegyíteni egy fejhallgatóval. Ez egy csomó értelmetlen, rosszul működő funkciót, idegesítő ergonómiai anomáliát eredményezett, és az emberek nem szeretik az ilyeneket. Az app tök fölösleges, mint ahogy a lépésszámlálás vagy az elalvás funkció is, helyette például csatlakozhatna automatikusan, ha bekapcsoljátok.

Fejhallgatónak tök jó a Turbine, kényelmes, elég jól szól, hosszú az üzemideje és nem is izzasztó viselni, ráadásul minőségi anyagokból építkezik. Minden mást viszont gyorsan el kell felejteni. A Geeklifetime-on 12 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért vihető a ketyere, ha használjátok a 6C4568 kuponkódot. Ez még áfahatár alá esik, így nyugodtan lehet a sima Registered Air Mail szállítással kérni (ez már bele van kalkulálva az említett árba), de egyébként rendelkezésre áll az áfa- és vámmentes Priority Line szállítás is plusz három dolcsiért, ha valaki teljesen biztosra menne. Ilyen áron nem rossz ajánlat a Bluedio fejese, de azért van konkurenciája a kategóriájában.

Pro

 • Remek anyagminőség
 • Kényelmes
 • A hangkép tetszeni fog azoknak, akik szeretik a basszussal telt karakterisztikát
 • Hosszú üzemidő
 • Az ANC viszonylag jól teszi a dolgát

Kontra

 • Ergonómiai hibák tömkelege
 • Borzalmas applikáció
 • Fölösleges funkciók garmadája
 • Gyenge mikrofon
 • Nem képes automatikusan felépíteni a kapcsolatot
 • Idegesítő női hang mondja be a történéseket

hirdetés