hirdetés

BlitzWolf BW-HP2 Pro Bluetooth fejhallgató teszt

Jól áll neki a Pro apró ráncfelvarrása

teszt
BlitzWolf BW-HP2 Pro Bluetooth fejhallgató teszt 1

Forrás: Banggood.com

Ambient
írta: Ambient
2022-11-07

Bár technikai újítást nem fedeztem fel az alapmodell és ez között, küllemében javára vált a frissítés. Kimondottan csinos, letisztult, modern (BT 5.0/3,5 mm-es jack, 40+ órás üzemidő), jó hangzású, praktikus mindennapi társként összegezném a maga nem egészen 14 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-os áráért cserébe. Az importköltségeket is tartalmazó ár a BGXIFD072  kuponkód használatával érhető el, a szállítás pedig kínai raktárból ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Okos felhasználó módjára próbáltam körömmel ütni és kaparni, hátha könnyen lejön róla a festés – hogy kiderüljön, ócska-e -, de nem adta meg magát heves próbálkozásom nyomán.

Tetszik a tompa fényű műanyag test, mivel elegáns

és nem látszanak rajta az ujjlenyomatok, meg a piszok. Az összeszerelési minőségre nem tudok érdemi panaszt tenni, nem nyekereg tekergetésre és szemlátomást kellően rugalmas is, hogy elviselje ezt – nyilvánvalóan kell is majd neki, amikor a felhasználók jelentős része egy táskába, ezer más cuccával együtt behajítva fogja cipelni magával. Az összes gondja, amit ezen szemle során felfedeztem, hogy a bal oldali behajtómechanikánál egy hangyányit lötyög, míg jobb oldalt atomstabil.

A kezelőgombok mindegyike jobb oldalon található, és elég világos is, mi mire való. Külön on-off gomb, VOL + / -, meg a zeneszám léptetők. Ezek a kapcsolók fogják közre az érintésérzékeny középső felületet, ami a play/pause funkciót tölti be. Ez utcán gyaloglás közben is könnyű kezelhetőséget biztosít, így jár a piros pont érte.

Nézzük tételesen az újításokat, már amennyire ez felhasználói szemmel látszik:

 • bordó berakások
 • TF (micro SD) kártyaolvasó nincs
 • 6 grammal könnyebb
 • elérhető egy bizonyos game mode

A kártyaolvasó hiánya 2022-ben szerintem nem téma, tök fölösleges. Az, hogy könnyebb egy lehelettel, jó dolog, de a mértéke miatt nem különösebben érdekes. Ami viszont a game mode-ot illeti, nem igazán találni róla érdemi információkat, de szerintem ez az érintőgomb háromszori gyors megnyomásával elérhető ,,low latency mode„, azaz alacsony késleltetésű mód lehet. Ez annyit takar, hogy egy pörgős FPS játékban, ahol fontos, hogy minél hamarabb reagálni tudjunk az ingerekre, alacsonyabb késleltetéssel tudja hangként kiadni a BT 5.0-n érkező jelet.

Amit nem értek, hogy miért kell ’22-ben a micro-USB töltőportot erőltetni, amikor már az eggyel korábbi modellen, a HP0-n is type-C volt. Cserében van viszont 3.5 mm-es jack dugó, ami által akkor is működik a fejhallgató, ha valaki a 42 órás üzemidőn túl is ragaszkodik a használatához. Van is a dobozban egy elég igényes, harisnyázott jack kábel, ha valaki szeretné így használni.

A feltöltés ideje igazodik a gyártó által megadott kb. 3,5 órához, az üzemidő nemkülönben. Változatos, de nagyrészt 50%+ hangerőn járatva simán hozza a 40+ órás üzemidőt, ami nem is csoda, hiszen egy 1 000 mAh kapacitású aksi tápolja. Ez szerintem bármire elég kell, hogy legyen, főleg, hogy 50% fölött már elég hangos.

A hangminősége megdöbbentően jó, legalábbis számomra, aki nagyon régóta öreg nyugdíjas módjára ragaszkodik a régi sza… kevésbé működőképes, alkalmanként kellemetlenségeket okozó fejhallgatójához, nevezetesen egy Sades gamer cucchoz. A régi Sades-em tönkrement, többször is próbáltam javíttatni, de végül egy utolsó utáni spanyol Amazon raktárban találtam egyet, ami aztán szintén nem annyira akart működni. Na, eddig szenvedtem velük.

A BlitzWolf BW-HP2 Pro kellően telt, kiegyensúlyozott hangképet ad.

Kimondottan kellemes, stabil, de nem tolakodó mélyek – hacsak nem basszus-orientált maga a zene is, olyankor azért tud dübörögni -, illetve tiszta közép- és magastartomány jellemzi. Sokkal laposabb, semmilyenebb hangzásra számítottam ennyi pénzért, de

ez egy kimondottan jó minőségű budget fejhallgató.

Természetesen a hangzás összképe nem hasonlítható össze félszázezres vetélytársaival. Úgy tudnám leírni, hogy a hangkép kidolgozottsága, a térhatás, a részletesség hiányzik belőle a magasabb kategóriákhoz képest.

BlitzWolf BW-HP2 Pro Bluetooth fejhallgató teszt 10

Forrás: Banggood.com

A párnák kellően puhák, a régi Sades-emhez képest az egyetlen kompromisszumot ott kell megkötnöm, hogy az over-ear volt, ez pedig on-ear kialakítású. Ez röviden annyit jelent, hogy míg az körbeöleli a fülemet és sehol nem nyomja, nem támaszkodik rá, abban tényleg képes voltam hosszú órákon át játszani, ezt viszont nagyjából 2-3 óra után elkezdem igazgatni a fejemen. A párnák anyaga ugyan műbőr, de szerencsére megfelelő a szellőzés, mivel többórás folyamatos használat után sem párásodott be a fülem.

A mikrofonja tökéletesen alkalmas telefonálásra, viszont nagyobb zajszintnél, hangos beszédnél hajlamos kicsit torzítani. A beszédpartnereim összességében megfelelő hangminőségről számoltak be.

A pontozásnál az alábbiakat vettem figyelembe:

 • a teszt során semmilyen hibát nem produkált
 • hozta a gyár által megadott adatokat
 • a bal oldal enyhén lötyög
 • az alacsony késleltetésű módon túl semmilyen egyéb funkciója nincs (bár csak 8 pontot adtam rá, szívem szerint 10 lenne, mert én valójában kifejezetten értékeltem ezt)
 • egy idő után nyomni kezdi az ember fülét

Összegzés

Nagyon kellemes meglepetés volt számomra a BlitzWolf fejhallgatója, ugyanis olcsó, jól szól, bitang hosszú az üzemideje, könnyű, jól kezelhető, praktikus (összehajtható), alkalmas telefonálásra is és még jól is néz ki. Összegészében csak ajánlani tudom utazós, táskába behajítós, magammal cipelős mindennapi fejhallgatónak, ha egy nem drága, jó ár-érték arányú, praktikus megoldást kerestek hétköznapi helyzetekhez. A BGXIFD072  kuponkód használatával mindössze 14 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül, így szerintem egy kimondottan jó deal, főleg, hogy ingyenes a szállítás és semmilyen további költséggel nem kell számolni rendeléskor.

Pro

 • Jó ár-érték arány
 • Jól szól
 • Van mikrofonja, alkalmas hívásokhoz is
 • Könnyen kezelhető
 • Valós 42 órás üzemidő

Kontra

 • Az on-ear kialakítás miatt előbb-utóbb nyomni kezdi a fület
 • Micro-USB töltőport

hirdetés