hirdetés

Blitzwolf BW-BTS4 fülhallgató teszt

Olcsó húsnak sűrű leve?

teszt
Blitzwolf BW-BTS4 fülhallgató teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-06-08

Újabb Blitzwolf füles az AA-NH1 után, de a még alacsonyabb polcról leemelve. Mit adtak nekünk a rómaiak 5000 Ft-ért? Dinamikus meghajtókat, takarékos BT 5.0-t, hosszú üzemidőt, IPX5 szabványt, kényelmes kialakítást, könnyű kezelhetőséget, mikrofont. És ezen kívül?

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 7
 • ár/érték arány: 10

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A töltéshez nincs bölcső, helyette a szokásos kábeles megoldást kell alkalmaznotok. A pántok mindkét oldalon ott van a panel, de csak a jobb oldalin vannak vezérlőgombok, arra tippelek, hogy ez a kiegyensúlyozást szolgálja, és esetleg még az akksi lakhat itt. Mozgás közben viszont tud pattogni, a megoldás az, hogy elrejtitek szemből a pólótok alá. Sajnos hátulra áthúzva nekem mindig leesett, és ütögette a hátamat, ami eléggé idegesítő. Szerencsére a pánt mindig visszaugrik U alakba, akkor is, ha meggörbítitek, így nem gabalyodik össze, amit mindenki értékelni fog, aki már egyszer életében próbált összecsomósodott zsinórt kibogozni.

A vezérlése nagyon egyszerű, a három gomb funkciója mindenben megegyezik az AA-NH1-gyel, az alsó és a felső a hangerőt állítja, a középső a ki- és bekapcsolásért és a párosításért felel. Van egy értesítési LED is, ha elvesznétek abban a három funkcióban, amiben el lehet.

 

Blitzwolf BW-BTS4 – Az elfogadható minimum

A dizájnba nagyon jól belefűzték a két dinamikus meghajtó tekercsét, így a cucc egy sokkal komolyabb valaminek néz ki, mint ami. Nyilván nincsen ingyen ebéd, egy 5000 Ft-os zajkeltőtől olyan nagyon sokat nem lehet várni. Az agybadugós megoldásoknak viszont van egy kétségtelen előnye: remekül leszigetelik a teret, ahol a hanghullámok rezegnek. Így egy vak, félkezű munkás is képes normális basszust csinálni, ellentétben a semi-ear megoldásokkal.

Innentől pedig adja magát a V karakterisztika, hiszen mély az van, és sportolás közben egyébként sem egy komplett zenekar összes hangszerét akarjátok kihallani a kakofóniából. Ez teljesen rendben is van, ez is elég, hogy elnyomja a lihegést, meg a trappolás hangját. A zenei élmény pedig jó aláfestő a keményebb edzéssorozatokhoz is, de ide zúzós muzsika kell, mert felül eléggé vérszegénnyé válik az előadás. Az énekhangok jók, semlegesek, semmi nem különösebben irritáló, ami nagy szó egy 5000 Ft-os fülestől.

A használat viszonylag egyszerű, jól kitapinthatóak a gombok, de egy kicsit magasra kell nyúlni, ami futás közben némileg macerás. A mikrofon itt is elég közel esik a szátokhoz, elfogadható a hangminősége, kicsit tompa, víz alól beszélős, de nem vészes. Ha felemelitek hangforráshoz a mikit, ami egyébként nem túl életszerű, sokat javul a hallhatóság, de nyilván ezt vezetés és futás közben nem javaslom. Természetesen a BTS4 is el tudja utasítani vagy fogadni a hívásokat. A dedikált gomboknak köszönhetően könnyű vakon is kitapintani a dolgokat, pont ezért tartom még a hagyományos megoldást a mai napig jobbnak, mint a tapizósat.

Az üzemideje 5 óra, ami szerintem rendben van, lehetne több, de nyilván nem 5000 Ft-ért. A töltés kb. 1,5 óra, bár ennek nincs különösebb jelentősége. Ami még feltűnt, hogy szinte az összes Bluetooth 5.0 szabvánnyal szerelt eszköz esetében jól követi le a hang a képet, tehát ez is alkalmas videók és filmek nézésére. Az újabb BT szabványok ráadásul kevesebb energiát fogyasztanak, és mintha a hatótávjuk is nőtt volna.

Összegzés

Nyilván számtalan dolgot felsorolhatnék, amit a BTS4 nem tud. Nincsenek fancy hangátviteli szabványok, mint az aptX, az AAC, zajszűrés, meg „végtelen hosszú” üzemidő töltőbölcsővel, de ilyen olcsón ez a cucc szerintem teljesen rendben van. Ami megérne egy kis felárat, az a hosszabb üzemidő és a szebb hangkép, de senki nem néz 5000 Ft-ért fülest, akinek ilyen igényei vannak. Headsetnek nem különösebben jó, de szükségmegoldásnak elfogadható, illetve ha a tarkótok fölött húzzátok át, akkor tud pattogni, ezen kívül pedig mindent jól csinál, ami elvárható tőle.

Szétizzadni meg inkább ajánlanék egy olcsóbb egy BW fülest, mint mondjuk egy Xiaomi Collart, főleg, hogy annak az árából nagyjából 6 db-ot lehetne venni a tesztalanyból. A beugró kategóriának pont ilyennek kell lennie, mint amilyen a Blitzwolf BW-BTS4.

Pro

 • Egész jó minőség
 • Elfogadható hang
 • Nem tapizós
 • Ahhoz képest, hogy olcsó, semmivel nem idegesített

Kontra

 • Lehetne jobb hangja
 • Egy kis plusz üzemidőt elfogadnék
 • A tarkón viselve futás közben pattog

hirdetés