hirdetés

Blitzwolf BW-BH1 Bluetooth-os headset teszt

Gombok nélkül, boldogan

teszt
Blitzwolf BW-BH1 Bluetooth-os headset teszt 1
írta: Toobee
2019-08-05

A Blitzwolf BW-BH1 az első olyan nálam megforduló headset, mely gombok nélkül kezelhető. Ez kezdetben nagyon furcsa volt, 5-6 napig totál zsákutcának tartottam, aztán egyre kényelmesebb lett, végül pedig arra jutottam, hogy nagyon előnyös ez a kialakítás, csak hozzá kell szokni, hogy hova nyúljon az ember: az ujjazás sem megy jól elsőre. További pozitívum volt az üzemidő, illetve az ár, mely mindössze 3 200 Ft, ezért garantáltan áfamentesen juthattok hozzá. A Blitzwolf minőség pedig már csak hab a tortán.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

9.6

 • megbízhatóság:10
 • design és anyagminőség:10
 • felszereltség, funkciók:8
 • ergonómia:10
 • ár/érték arány:10
Véleményt írok

Az üzemidő letaglózóan parádés, a jelenleg használatban lévő Xiaomi fülest is 3 000 Ft-ért vettem, de csak 2-3 órát lehet vele telefonálni, még a Blitzwolf BW-BH1 5-6 óráig is bírja, ami nagyon szép eredmény. Az akkumulátor 80 mAh-s, ezért egy feltöltés maximum 1 órát vesz igénybe.

Rendelkezik FCC, CE és RoHS tanúsítvánnyal, ha ez valakinek fontos lenne. A párosítás a megszokott módon zajlik: hosszú érintésre bekapcsol az eszköz, megkeressük és már mehet is a dumaparti.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Két telefont kezel egyidőben, azt azonban negatívumként éltem meg, hogy nem állítható a hangerő a headsetről, ez csak addig zavart még rá nem jöttem, hogy maximum hangerőnél pont jól hallom a másik felet, onnantól pedig nem érdekelt.

Ha lehetne változtatni néhány apróságon, akkor egy picit hangosabbá tenném. Ha zajos helyen járok, akkor jól jönne, viszont az üzemidő valószínűleg középszerű mértékig süllyedne ezzel a lépéssel, úgyhogy jól eltalálták az optimumot Blitzwolféknál. Aki megélt pár háborút, dörrent el mellette pár ágyú, az azért ne ezt vegye majd meg, mert csalódni fog.

Annyira könnyű, hogy a fülpánt használata nélkül is biztosan tart, azonban akinek rángatózik a feje, az azért tegye fel, mert nem jó dolog hetente másikat venni.

A Blitzwolf BW-BH1 megfelel az IPX4 szabvány követelményeinek, tehát nyugodtan használható nedves, esős időben is, ennek a micro USB aljzat gumifedele a kulcsa, úgyhogy jól nyomjátok be a helyére.

Az érintésalapú vezérlés az első héten furcsa, mindig kivettem a fülemből, hogy megtaláljam azt a területet, ahol „örömmel” reagál az érintésre, de mint minden mást, ezt is meg lehet szokni rövid idő alatt.

Ezért bámulatos az ember, szinte mindenhez képes alkalmazkodni. A második héten már kaparászás nélkül fel tudtam venni a telefont, innentől pedig számomra kényelmesebbé vált, mint a gombbal felszerelt társai, ugyanis ezt nem kellett a fülbe passzírozni a „parancs” kiadásakor.

Összegzés

A Blitzwolf BW-BH1 Bluetooth-os headset 3 200 Ft-ért – Pro tipp: applikáción keresztül csak 2 650 Ft – nagyon jó vétel. Bár csak 4.1-es szabvány szerint kommunikál, az üzemideje mégis fergetegesen jó, akár 6 órát is lehet vele telefonálni. Én örültem volna az 5.0-nak, a magasabb hangerőnek, valamint boldog lettem volna, ha dedikált gomb segítségével állíthatom azt. Szeretem a Blitzwolf termékeket, mert korrekt árazással dolgoznak, a minőségre pedig jó ideje nincs már panasz. Nyugodtan vásárolhattok hármat belőle, akkor is áfamentesen érkezik majd.

Pro

 • Hosszú üzemidő
 • Megszokás után könnyű kezelhetőség
 • Könnyű, fülpánt nélkül is a helyén marad

Kontra

 • A hangerőt csak a telefonról állíthatjuk
 • Pont elég a maximális hangerő
 • Micro USB aljzat

hirdetés