hirdetés

Awei A950BL Bluetooth-os fejhallgató teszt

Vezetékkel vagy anélkül

teszt
Awei A950BL Bluetooth-os fejhallgató teszt 1
írta: Toobee
2019-09-17

Az Awei A950BL különlegessége, hogy lemerült akkumulátorral is működőképes, ugyanis jack kábellel is meghajtható. A hangminősége súrolja azt a határt, amit már vájtfülűeknek is ajánlhatunk, így az átlagos felhasználók igényeit bőven ki fogja szolgálni. Az ára 21 000 Ft áfamentes szállítással, ennyi pénzt bőven megér. Mivel több Awei terméket is használok, szinte biztosra vettem, hogy nem lesz rossz ez sem. Ez a teóriám szerencsére beigazolódott, olyannyira, hogy nem szívesen váltam meg tőle.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Ennek ellenére kapott aktív zajszűrést, amit a bal oldali gombbal tudtok bekapcsolni. Mint minden hasonló technológia, ez is csak rontani képes a minőségen, így én nem javaslom a használatát. Jobb oldalon találjátok a jack aljzatot, illetve három gombot. Ezek felelnek a bekapcsolásért és a hangerő állításáért.

A középső gombbal vehetjük fel a hívásokat is, a beépített mikrofon kiváló minőségű. A beszédérthetőség mindkét oldalon hibátlan, a zárt rendszer miatt viszont nem mindig találtam el a hangerőt, szóval a másik szobában lévő ismerőst ne így beszéljétek ki, mert simán hallani fogja az „ordibálást”.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az 1050 mAh-s akkumulátort a baloldalon lévő micro USB aljzaton keresztül tudjátok feltölteni, nagyjából 2-3 óra alatt. Nem tűnik vaskosnak a telep, de 40 órás üzemidőt azért össze lehet vele hozni, ez persze függ a hangerőtől is.

Az A950BL kifejezetten kompakt, forgatható, összecsukható, ezért tök jól elfér szinte bárhol. Ez a koncepció egyébként is az utazásról szól, elég nagy tökönszúrás lett volna, ha olyan merev, mint az otthoni, nyugiban leülős társai. Mostanában én is a Bluetooth-os, pontosabban a vezeték nélküli technológiák felé fordultam, mert sok helyen, sokféle eszközről hallgatok zenét, amit így tehetek meg a legkevesebb kompromisszummal.

Otthon természetesen jól esik leülni a Hi-Fi láncom elé, jó ránézni az alkar vastagságú kábelekre, de a munkahelyen, a BKV-n csak zavar a madzag. A jó adag előny mellé azért társul némi negatív felhang is, ilyen a gyengébb hangminőség vagy a töltési kényszer. A második pontot megoldotta az Awei, az A950BL kapott egy jack aljzatot, ezért ha lemerül, akkor is használható marad, az elsőből fakadó hátrányokat pedig minimalizálta.

Úgy gondolom, hogy egy 21 000 Ft-os fejhallgatónak ennél jobb hangminőséget nem igazán kell tudnia, egy ilyen árkategóriában mozgó eszközt úgysem azok vesznek, akik a csúcsminőségre vágynak. Ne gondolja senki, hogy rossz, csak érdemes mindent a helyén kezelni. Az enyhe kiemelés azért megvan 200 Hz környékén, de egyáltalán nem bántó, hosszan hallgatható, a lehetőségekhez mérten neutrális a hangzás.

Összegzés

Az Awei A950BL 21 000 Ft-ért vásárolható meg áfamentes szállítással együtt, ami szerintem remek ár. Ennyit még a fogakat összeszorítva is ki lehet adni érte, cserébe lehet vele telefonálni, az üzemideje baráti, és még a hangminősége is a virtuális felső polcra helyezi. Negatívumként maximum csak azt tudom felhozni, hogy nem jár hozzá tok, de ez az ennél drágább eszközök privilégiuma szokott lenni. A töltési idő nagyon alacsony az üzemidőhöz képest, átlagos használat mellett egy hetet bírt ki nálam.

Pro

 • 40 órás üzemidő
 • Kompakt
 • Kábelről is működik, ha lemerülne
 • Az árához képest meglepően jó a hangminősége
 • Kényelmes

Kontra

 • Hiányoltam a tokot
 • Type-C csatlakozót szeretnék minden eszközön látni
 • A zajszűrő rontja a hangminőséget

hirdetés