hirdetés

Tronsmart Spunky Beat TWS fülhallgató teszt

Funky ez a Spunky

teszt
Tronsmart Spunky Beat TWS fülhallgató teszt 1
írta: Don Kartács
2019-11-12

Nem nagyon volt tippem, hogy mit lehet még újítani TWS fülhallgató fronton, hiszen az elmúlt 1,5 évben a gyártók rendesen kimaxolták a témát. De a Tronsmart rést talált a pajzson a Spunky Beattel, és kihozta az USB-A töltőkábeles bölcsővel ellátott variánst. Nem mellékesen még remekül is szól, végre egy olyan füles ahol a V karakterisztikának van értelme, és az üzemideje is durva. Valamivel 10 000 Ft alá lőtték be az árát, és a termék már EU raktárból érkezik, így se vámot, se áfát nem kell utána fizetnetek.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 9

9.2

Népítélet

6

 • megbízhatóság:3
 • design és anyagminőség:7
 • felszereltség, funkciók:7
 • ergonómia:7
 • ár/érték arány:6
Véleményt írok

Ami a minőséget illeti, az illesztések pontosak, a dizájn nem rossz, de semmi különös, viszont a LED világítás a hangkeltő bogyókon jól sikerült. Az anyaghasználat összességében nem haladja meg a konkurencia 10 000 Ft-os ársávjában található termékeit, de nem is rosszabb annál. És szerencsére nem is nagyobb a mérete, ugyanis az olyan hórihorgas cuccokat, mint a QCY T1 Pro már kellemetlen volt zsebre tenni. Ráadásul van valamilyen szilikonos réteg a tartón, amit jó érzés megfogni, és szerintem a karcolódásoknak is ellenáll.

Amire a füles nem igazán jó, az a sport. Persze be lehet nyomni olyan mélyen, hogy ne essen ki, de nincs tartókacs, vagyis az intenzív mozgásra képes elmozdulni. Igaz nekem 3 perc egy helyben ugrálás és fejrángatás után sem sikerült kiráznom a hallójáratból, előbb szédültem el, minthogy kiesett volna a technika.

Tronsmart Funky Beat – B-boys, fly girls, put your hands in the air

A Tronsmart Funky Beat nem titkolt célja a basszussal telített, nem különösebben prózai partizenék megszólaltatása, ezért is van ott az ütem szó a nevében. Ez egyben azt is jelenti, hogy az alsó tartomány nagyon túlsúlyos, nem is annyira V a karakterisztika, mint inkább mélyekkel teli. Vagy inkább méllyel, mert ahhoz, hogy többesszámba tudjam tenni, nem szabadna egyberántania a teljes alacsonyfrekvenciás spektrumot.

Ez különösen a gyenge minőségű, régebbi Youtube-os zenéknél érezhető és ez bizony zavaró, tessék FLAC fájlokat hallgatni, egy nagyságrenddel jobb lesz az élmény. Amivel nagyon szépen szólt a Tronsmart Funky Beat, azok közül kiemeltem párat, hogy képben legyetek, milyen műfaji sajátosságok azok, amelyekben a „Szpánki” érvényesülni tud:

 • Cristian Marchi – Love Sex American Express
 • David Guetta – Memories
 • LMFAO – Sexy and I Know It
 • Bomfunk Mc’-B-boys & Fly Girls

Ezek tipikusan a szuperpopuláris, viszonylag sok méllyel operáló hangszert – vagy szintetizátorral kevert hangot, hehe – tartalmaznak, itt jól kijön a szerintem túlzott mélyhang kiemelés. Fiatalos, pörgős, kellemes, legalábbis ezekkel az előadókkal. Amiben még nagyon király a füles, az a dinamikus, gyors akciókkal megspékelt játékok zenei- és hangélményének átadása. Asphalt 9: Legends-ben vicsorogva lökdöstem ki az ellenfeleket a pályáról, míg Warhammer 40 000: Freeblade-ben ugyanígy géppuskáztam le az orkokat. Ehhez tökéletese a Spunky Beat, viszont van, ahol már nem muzsikál ilyen jól.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Az énekorientált zenéknél pont az ellenkezője bukik ki, mintha valaki egy üllőt verne gumikalapáccsal, fura, tompa puffanásokká változik a zene, a magasak háttérbe szorulnak, kicsit össze is mosódik az egész. Ez persze várható volt, a fiatalos, erős basszuskiemeléssel rendelkező hangoskodóknak általában ez a hátrányuk. Már a finomabb mélyekkel operáló zenék is gondot okoznak, pl. Bonobo – Between the Lines számánál a didgeridoot furán szólaltatja meg, az előadó többi számában pedig rengeteg dob, nagybőgő és hasonló hangszer van, így a végeredmény elég felemás lesz.

Ha létezne a gamer TWS fülhallgató kategória, akkor a Spunky Beat ilyen lenne, mobilon játszáshoz remek, minőségi zenehallgatáshoz már nem annyira, de szerintem ezt senki nem is várja el egy 10 000 Ft-os BT fülestől. A termék védelmében elmondanám, hogy veszteségmentes aptX átvitelre képes Qualcomm chipet kapott, BT 5.0 szabvány szerint kommunikál a telefonotokkal, illetve ott a veszteséggel dolgozó AAC is, ezt fogjátok látni a mobilotok Bluetooth menüjében, ha az aptX-et nem ismeri.

A vezérlésről érdemes még néhány szót ejteni, szerintem kellemesre sikeredett. Érintésre hanggal jelzi, hogy történt valami, illetve végrehajtja a megfelelő „parancsot”, ami az alábbi lehet:

 • egy érintés: zene megállítása és elindítása, illetve hívás felvétele és letétele
 • két érintés: hanghívás
 • bal 2 másodperces érintés: hátralapozás a számok között
 • jobb 2 másodperces érintés: előrelapozás a számok között
 • érintés 2 másodpercig: hívás elutasítása
 • érintés 3 másodpercig: bekapcsolás
 • érintés 5 másodpercig: kikapcsolás

Két sort szándékosan kihúztam, ugyanis a legjobb az a Tronsmart Spunky Beatben, hogy ezeket automatikusan megcsinálja, tehát semmi szükség erre a két parancsra. Ha a töltő tetejét kinyitjátok, bekapcsol, ha mindkettőt kiveszitek, automatikusan TWS módba kapcsol, összetalál a két fél, illetve ha csak az egyiket emelitek ki, akkor mono headsetként funkcionál. Ergonómiai szempontból ez az igazán jó és egyben kényelmes megoldás, megkapja a zsiráfos bélyeget a Beat.

A másik pozitív pontja a Tronsmart fülesének a töltés, ami szinte már Xiaomi Air 2 magasságokba emelkedik. Egyórás gyorstöltéssel csurig tele lesznek a bogyók, utána 7 órán át zenélnek, a dokkolóval pedig összesen 24 órán át mehet a muzsika, ami kifejezetten jó érték ebben a kategóriában. A mikrofon meglepően jól sikerült, nulla visszhang, szobában tökéletes, de még uniciklin sem volt rossz, hiszen ha kicsi a bogyó, akkor alig van szélzaj. Ezt egyébként ti is ki tudjátok próbálni, forgassátok a fejeteket oldalról előre, nagyságrendekkel javul a hallhatóság. Még autópályán is elmegy, szóval kihozták a maximumot a dolgból, amit lehet.

Összegzés

Szerettem a Tronsmart Spunky Beatet, pedig sokat nem vártam tőle, de meglepően jó. Nagyon hosszú az üzemideje, kellemes a tok minősége, nagyon gyorsan feltölt, diszkréten néz ki, a vezérlése pofonegyszerű. Sportra viszont vannak jobb modellek is, és a hangképe eléggé tuc-tucos, ami jó a modern zenékhez, ellentétben mondjuk a klasszikussal.

Összességében azt gondolom, hogy aki sok technot, rave-et, d&b-t és egyéb, basszussal telített műfajokat hallgat, annak tetszeni fog az, amit a Spunky Beat nyújt, így 10 000 Ft-ért ajánlott vétel.

Pro

 • Kellemes fogás
 • Extra USB kábel, integrálva
 • Basszusorientált
 • Brutál üzemidő
 • Jó mikrofon

Kontra

 • Aki nem szereti a V karakterisztikát, ezt sem fogja

hirdetés