hirdetés

Blitzwolf BW-WA2 BT hangszóró teszt

Túl erős a konkurencia

teszt
Blitzwolf BW-WA2 BT hangszóró teszt 1
írta: Don Kartács
2019-07-22

Kijött az új Blitzwolf hangkeltő széria, ennek a jeles képviselője a Blitzwolf BW-WA2. A mostani trendnek megfelelően ez is vízálló, NFC-s, képes sztereo módban – TWS – együttműködni egy másik hasonszőrű eszközzel, van rajta mikrofon, hogy mindenki furán nézzen, ha telefonálunk vele, és még power bankként is működik. A BG15WA2 kuponkóddal elérhető 14 700 Ft-os árat annak tükrében kell vizsgálni, hogy milyen hang és anyagminőséget kaptok a pénzetekért.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 6
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 7

7.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Tipikus ergonómiai hiba, hogy amikor bekapcsoljuk, a „bootolási” hangot ordítva hallgathatjátok végig, és nem is lehet lehalkítani. Nem tudom, hogy ez kinek a szívügye, de el kéne végre felejteni. A többi részlet viszont tetszetős, de azért nem emelkedik a kategóriaátlag fölé. A vezérlés egyszerű, mindent egy sávban megtalálhatunk a Blitzwolf BW-WA2 tetején. A villámos logó érdemel külön említést, ez a hátsó USB portot kapcsolgatja, az N jelecske pedig az NFC-s kapcsolatért felel.

Természetesen a hátsó szilikonos takarólemez mögött – ami az IP66-os szabvány előfeltétele – rábukkanhattok  a jack portra is. A három pötty az akkutöltöttséget mutatja, viszonylag informatív az egész felület. A LED sor kifejezetten jó fényerővel világít, még nappal, a szobában is tökéletesen látható.

Semmit nem tud, amit más ne tudna

Kezdjük az extrákkal, mert azért abból akad néhány. A már említett NFC-vel némileg könnyebb felépíteni a BT kapcsolatot, de szerintem ennek a technológiának inkább az elektronikus fizetésnél van létjogosultsága.  A power bank funkció hasznos, de a 4000 mAh-s akkumulátorkapacitás azért nem őrjítően sok például egy telefon feltöltésére, viszont a power bank funkcióval durván öljük az üzemidőt.

Szerintem a kihangosításnak még mindig nincs létjogosultsága egy hangszóró esetében, de ha akarjátok, használjátok, ha nem érzitek azt az életszituációt nevetségesnek, hogy egy darab téglához beszéltek. TWS – ami a True Wireless rövidítése – módban képes sztereó hangszóróként is működni, ehhez kell még egy BW-WA2, ilyenkor a két eszköz összekapcsolódik, és hang szétválik bal és jobb csatornára. Ebben az esetben viszont az ár is a kétszeresére növekszik, ráadásul alternatívából sincs hiány, inkább vennék Tronsmart T6-ot, vagy 2 db Tronsmart T6 Plus-t – ezek tudják a már említett TWS sztereó módot -, még akkor is, ha azok drágábbak.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

A hangjától egyáltalán nem voltam elájulva, olyannyira nem, hogy inkább tovább járattam be, mint a szokásos, hátha megjavul. Ez segített is, ráadásul a fül is szokja a hangsugárzó karakterisztikáját, és emiatt hosszabb távon jobbnak érezzük. De ami jól szól, az elsőre is jó, nem csak nyolcadszorra. A hangkép lapos, egyik frekvenciasávot sem igazán emeli ki vagy választja szét a többitől, ettől kicsit katyvasz lett az „összkép”. A hangtér zavaros, erre szoktuk mondani, hogy „bömböltetős Majka papa” hangja van. A magasat nem nagyon ismeri, így az éneklős zenék még a tuc-tucnál is rosszabbul szólnak. Házon belül a BW-AS2 jobban tudja ugyanezt és még jobban is összerakták, igaz az még korlátozottan sem vízálló.

Még egy dolgot hiányoltam, ez pedig abból fakad, hogy elég sok PET palack hangszóró fordult meg a szerkesztőségben. Azok többnyire omnidirekcionálisak, vagyis körbe sugározzák a hangokat. Lerakod az asztal közepére és nagyjából mindenki ugyanúgy hallja, ha pedig tudnak TWS módot, akkor aztán végkép eljön a zenei kánaán. Ezzel szemben a Blitzwolf BW-WA2 előre nyomja a magasabb, oldalra a mélyebb hangokat, így elég nehéz megtalálni egy szobában azt a pozíciót, ahová értelmesen el lehet helyezni. Sarokba nem rakhatod, mert akkor a basszus verődik, csak a szoba hosszabbik fala mentén szól úgy-ahogy jól, vagy nyílt térben.

Tulajdonképpen oda is való, az IP66 szabvány szerint erős vízsugár és vízbemerítés ellen is védett. Tábortűz mellé, vízpartra, kempingezéshez ideális, és a részeg haverok óbégatása mellett az sem fog feltűnni, hogy nem egy high-end hi-fi eszközről van szó. Az mondjuk egy jó kérdés, hogy ki találta ki a nedvszívó felületet egy korlátozottan vízálló hangszóróhoz, mert ez a szövetanyag nagyon lassan szárad. Az üzemidő maximális hangerőn 4,5 óra, de én ezt nem erőltetném, reálisabb az 50%-on mért 7 óra, amiben szintén alulmarad a Tronsmart cuccokkal szemben.

Összegzés

A Blitzwolf BW-WA2 nem egy különösebben jól sikerült darab. Az anyaghibák és a hangkép problémák okozzák a legnagyobb gondot, és ezeket az extrák – power bank, NFC, TWS – sem kompenzálják eléggé. Parti hangszórónak tábortűz mellé elmegy, de ennyiért már lehet Tronsmart T6-ot is kapni, ami egy sokkal inkább ajánlott termék, mint ez, ráadásul házon belüli konkurense is akad a Blitzwolf BW-AS2 személyében.

A végkövetkeztetésben a BG15WA2 kuponkóddal elérhető 14 700 Ft-os ár is elég nagy szerepet játszik, szerintem nem ér többet 12 000-nél, annyiért már elgondolkodnék a vételen. Helyette inkább a BW-AS2-t vigyétek, igaz az nem korlátozottan vízálló, akinek van egy kicsit több pénze, az pedig a Tronsmartok között nézelődjön. Bármit is rendeltek, vám- és áfamentes EU Prirority Line-nal tegyétek.

Pro

 • IP66 szerint áll ellen a folyadékoknak
 • Viszonylag jól néz ki

Kontra

 • Gyenge anyagminőség
 • Gyenge hang
 • Átlagos üzemidő
 • A hibákhoz képest nem elég olcsó

hirdetés