hirdetés

Snore Circle horkolásgátló eszközök tesztje

Shrek leszel vagy királylány?

teszt
Snore Circle horkolásgátló eszközök tesztje 1
írta: Don Kartács
2020-03-26

A horkolással elég sok ember küzd, és még többen szenvedik el a jelenséget. Ezen az áldatlan helyzeten próbált meg a Snocre Circle két eszközzel segíteni, egy áll alá helyezhető izomstimulátorral és egy szemmaszkkal. A gyártó állítása szerint ez megoldja a fenti égető problémát, ráadásul applikáció segítségével az alvási adatok is követhetőek. Vajon mennyit érnek meg az álmatlan éjszakák amiatt, hogy valaki mellettetek horkol? A Snore Circle szerint 18 500 és 22 000 Ft a reális ár, amelyet érdemes áfa- és vámmentes EU Priority Line-nal rendelni, de egy szerény felárért EU raktárból is elérhetőek termékeik.

Snore Circle szemmaszk

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

Snore Circle izomstimulátor

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 1
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 1
 • ergonómia: 5
 • ár/érték arány: 9

5

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés. Ez a funkció még nem elérhető.

Légy te az első

A Snore Circle két megoldást is kínál, egy szemmaszk szerű, rezgő kütyüt – amit Silent Snore néven is fellelhettek -, illetve egy áll alá helyezhető izomstimulátort. Van egyébként egy fülbe helyezhető „hallókészülékük” is, ahhoz ma nem lesz szerencsétek, de az Indigegogo kampányban ezt is megszemlélhetitek. Ezek közül nekem a szemmaszk tűnt a legvonzóbbnak, azt kevésbé éreztem a személyes szférámba tolakodó tárgynak. Másik előnye, hogy egyben a szemet is takarja, emiatt a fény ellen is véd. Az izomstimulátor egy fokkal „ijesztőbb” kategória, ezt az áll alá kell ragasztani, ehhez kaptok az alapcsomagban 10 db tapadópárnát, amivel rögzíthetitek a szerkezetet.

Mindkét cucc meglehetősen patent anyagokat használ, gagyi részleteket sehol nem találtam, a szemtakarónak viszont tipikusan olyan szaga van, mint ami most jött le a gyártószalagról. Szerencsére mosható, de előtte el kell távolítanotok róla az elektronikát. Mindkét szerkezethez jár egy micro USB kábel, illetve egy leírás, amit érdemes elolvasni, például azért, hogy megtudjátok, milyen betegségek esetében kell vigyázni a használatával. El nem tudom képzelni, hogy egy szemmaszk hogyan befolyásolja a vérzékenységet, de ha a gyártó azt mondja ne, akkor ezt tartsátok be.

Az állra helyezhető stimulátorhoz jár egy cuki töltőbölcső is, meg a már említett 10 db ragaszanyag, aminek az utánpótlása megoldott, innen vehettek tartalék darabokat.

 

Snore Circle – Kiderült, hogy én is horkolok

Elméletileg mindkét eszközt a Sneeplus applikációval lehet üzemeltetni, ami a VVfly Electronics terméke. A program leszedése után egyből megpróbáltam csatlakozni az eszközökhöz, de az állra helyezhető stimulátorhoz nem sikerült. Megkértem két kollégámat is, de ők sem jártak sikerrel. Ugyan a használathoz erre nincs szükség, de azért jó lett volna látni az alvásadatokat. Gyanítom, hogy egyedi hibáról lehet szó, mert a Snore Circle szemmaszk gond nélkül megjelent az alkalmazásban.

Az első kérdés az, hogyan lehet megvizsgálni, hogy egyáltalán horkolok? A férfiak sosem horkolnak, pont úgy, ahogy „a lányok sem pukiznak és epret kakilnak”. Szóval mielőtt elhinném magamról, hogy én nem csinálok ilyet, ezt valahogy bizonyítanom is kellene, erre szolgál a telefon mikrofonját használó SnoreClock app. Szerinte azonban adok ki olyan zajt, amit horkolásnak lehet nyilvánítani, így tudom magamon tesztelni a Snore Circle eszközeit.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek, a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Beléptem az appba, hogy szemrevételezzem a lehetőségeket. Elég sok minden beállítható, kezdve az intenzitástól – 1 és 36 között, a legdurvább már eléggé odaver – a késleltetésig és persze a szokásos statisztikai mutatókat is végigpörgethetitek. Érdekes lehetőség még a működés késleltetése, ami lehet horkolási szám és időalapú is. Szuper vicces funkció, hogy a saját horkolásotokat is vissza tudjátok játszani vele, bizonyosságot nyerve arról, milyen koncertet nyomtok le éjszakánként. Helyenként viszont kicsit hektikusan működik, néha nem vagy lassan reagált a vissza gomb, nem véletlen, hogy a Play áruházban is csak 1,7  az értékelése.

Az alkalmazás megismerése után felpattintottam a szemfedőt – ami úgy néz ki, mint egy kisméretű melltartó -, és vártam a csodát. Mivel összesen két gomb van rajta, az on/off-fal kapcsoljátok be, indítsátok el az appot és nézzétek meg, hogy a szinkronizálás megtörtént-e, ebből lehet tudni, hogy minden rendben van. Az viszont furcsa, hogy simán meg tudtam hackelni a statisztikát, szerintem az appban látható horkolási érték finoman szólva is csak közelítő jellegű, mivel ébren, a fejem tetején viselve is hétszer meggátolta a horkolást. Az alvásadatokat a ki- és bekapcsolás időtartamából számolja ki, ami tapasztalataim szerint pontos, ahogyan a zajhatás mérése is.

Az viszont igaz, hogy alvás közben is nagyon kényelmes viselni a szemmaszkot és mintha tényleg pihentebben ébredtem volna, bár ebből nem következik, hogy azért mert alapból nem horkoltam aznap, vagy mert csak simán többet aludtam mint előzőleg, esetleg mert a SnoreCircle meggátolta a horkolást. Persze az is lehet, hogy nem horkolok eléggé hangosan – bár szerinte 44 dB volt az érték – ahhoz, hogy beinduljon a rezgetés vagy csak simán nem ébredtem fel rá, vagy igen, de nem emlékszem. A netes videók és beszámolók alapján a masszívan horkolóknak jelentősen csökkentette a hortyogási hajlandóságát.

Ami viszont zavart, hogy az egy szem funkciógomb megnyomása után sem jelzi semmi, hogy akkor most a berendezés működik-e vagy sem, kialszik a kijelző, aztán találd ki, mi a helyzet. Értem én, hogy ne világítson éjszaka, mert esetleg az zavarná az alvást, de azért egy halvány állapot LED mutathatná, hogy éppen mi a szitu. Ugyanez igaz akkor is, ha kikapcsoljátok, az app sem mutatja, hogy akkor most van-e kapcsolat vagy sem, maximum a szinkronizáció nem lesz sikeres. Az akku nagyjából 2-3 napig képes működtetni a maszkot, amennyiben azt felkelés után kikapcsoljátok.

Átkanyarodva az állra helyezhető izomstimulátorra, az első problémám az volt, hogy vajon meg kell-e hozzá borotválkozni vagy sem. Mivel én mindig borostás vagyok, ezért féltem, hogy húzni fogja a szőrömet, de pont ellenkezőleg, igazából nem nagyon akar rajta megtapadni, ezért minden szakállas, borostás férfi ki fog esni a felhasználók bázisából. A ragadós felület elég gyorsan elveszti a tapadását, szóval folyamatos utánpótlásra lesz szükség, ha ezt a modellt akarjátok választani. Mivel az applikációval nem tudtam párosítani – de elvileg nem is kell -, ezért felragasztottam az államra és vártam, hogy rezegjen, ha horkolok. De nem rezgett, nem csinált semmit a bekapcsolás után sem. Itt ért véget kalandom a Snore Circle izmostimulátorral, a szemtakaró sokkal jobban működik, nekem inkább az kellene.

Összegzés

Az Indiegogo cuccokra jellemző kiforratlanságot éreztem a Snore Circle két modelljénél. Az állra helyezhető izomstimulátort konkrétan nem tudtam működésre bírni, nem rezgett, nem kapcsolódott az apphoz, ráadásul állandóan újabb ragasztós felületeket igényel kellékanyag gyanánt, szerintem ez a koncepció így totális bukta.

A szemmaszk viszont nem rossz, egyrészt nagyon kényelmes, jó benne aludni, tökéletesen kizárja a külvilágot, másrészt mintha tényleg csökkentené a horkolások számát. Nem hibátlan, néha az appja makacskodik, illetve a statisztikát is át tudtam verni kamu horkantásokkal, de összességében azt mondom, érdemes vele próbálkozni, nem egy teljesen halott elképzelés, mint a kistestvére. Ráadásul a kettő cucc közül ez az olcsóbb, 18 500 Ft-ot kérnek érte a 3PWWTMQ5  kuponnal, ami egészségügyi témában ma már szinte semmi, viszont erre még rájön az EU Priority Line 2000 Ft-os költsége. Akit zavar a horkolás, az mindenképpen tegyen vele egy próbát.

Pro

 • Szemmaszk: kényelmes, teljesen kizárja a külvilágot, csökkenti a horkolások számát, egész jó a statisztikája
 • Izomstimulátor: semmi

Kontra

 • Szemmaszk: az app néha eléggé zavaros, a horkolásszámláló átverhető
 • Izomstimulátor: nem tudtam hozzá csatlakozni, nem működött, állandóan kellékanyagot kell hozzá venni

hirdetés