hirdetés

SKG 4098 nyakmasszírozó teszt

Génmanipuláció

teszt
SKG 4098 nyakmasszírozó teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2021-03-29

Az SKG nyakmasszírozó egy egyszerűen használható, viszonylag jó anyagokból építkező, nyomott árazású termék, jópofa mágneses távirányítóval és hosszú akkumulátoridővel, ami akár fel is fűti magát a kedvetekért, hogy a használatot minél kellemesebbé tegye. A termék a hivatalos Aliexpress boltból, lengyel és spanyol raktárból is rendelhető nagyjából 15 000 Ft-ért a 328LOVESKG kuponkóddal, és ez már tartalmazza a szállítás költségét is.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 9

9

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

És ezzel sikerült is túllendülnünk a Jeeback G3 két legnagyobb hibáján,

nem kell fogalmatlanul nyomkodni az ismeretlen jeleket tartozó gombokat, meg a kínai szövegből kimazsolázni, hogy vajon mi mit csinál, miközben random elektrosokkokat kaptok a cucctól, hátha jobb belátásra tértek. A minőségen és a kialakításon is tetten érhető néhány egyszerűbb változás, a korábbi 4 kisebb masszírozó felületet 2 nagyobbra cserélték, emiatt sokkal jobban felfekszik a nyakra, illetve változtattak a bekapcsoló gomb környékén – kapott egy viszonylag igényes keretet és egy kék visszajelző LED-et – és a távirányítón is.

Bár a leírás tartalmazza, hogy a mágneses – így az SKG 4098 oldalára felfogatható – kontroller mit csinál, de fussunk át rajta. A termék bekapcsolása után – egy gomb van rajta, nem lehet eltéveszteni, működés közben kéken világít – az M gombbal tudtok a módok között váltogatni, a jobb oldali kapcsolja be a masszírozópadok fűtését, a bal oldali pedig leállítja azt. Ilyenkor kellemes 42 fokon tartja az érintkezőket, érdemes használni, így nem kell két hideg fémdarabot a nyakatokhoz nyomnotok. A plusz és a mínusz gombok az intenzitást állítják 15 lépcsőben, de minden módválasztás után visszaáll a készülék a nullás alapállapotba.

A Jeeback G3-nál a lépések száma 10 volt csak, így néha túl gyenge, máskor meg túl erős volt,

ugyanez az SKG esetében sokkal jobban kalibrálható, bár 5-6 fölé nem nagyon mentem, mert ilyenkor elég brutális lesz az intenzitás, de biztos lesz, akinek ez jön majd be. Összesen három program közül választhattok – a Jeebacknél ugyanez 5 volt, amiből 3 kb. totál használhatatlan -, és ezek tényleg különbözőek, és egyiket sem írnám le a kellemetlen szóval:

 • napi mód
 • relaxációs mód
 • edzés utáni mód

Valójában ezek a fantázianevek nem sokat jelentenek, pusztán különböző működési módokat takarnak, van köztük ütögetés jellegű, meg nyomkodós is, de a lényeg az, hogy egyik sem kellemetlen. Ennek pedig leginkább az az oka, hogy ellentétben a Jeeback G3-mal, itt az alapszett része a szilikon párnák és a gél lapok, amik csökkentik az intenzitást. Egy külön papír el is magyarázza, hogy kezdetben ezeket kell használni, míg hozzá nem szoktok az érzéshez, ezek ugyanis intenzitásmérséklő kiegészítők.

Magyarra fordítva, sokkal kevesebbszer alakul ki a szúró, kellemetlen, elektrosokkolós érzés, mint a Jeebacknél,

és mivel a masszírozó felületeket is megnövelték, így nagyobb felületen ér a nyakhoz, mint a konkurens cucca. Kaptok a leírásban tippeket is ahhoz, hogy ha kellemetlen érzés alakul ki, akkor mit kell csinálni, a benedvesítés technikáját én is használtam a szilikonpárnákkal együtt, és ezek együttesen tényleg segítettek. A fő trükk viszont az, hogy nem szabad sem elfekve rátehénkedni a termékre, sem pedig lefeküdni, mert ilyenkor valahogy más szögben ér a nyakhoz, és akkor valóban tud kellemetlen lenni a használat. Nekem az egyenes háttal székben ülés vált be, ilyenkor tökéletesen masszírozott a kütyü.

A leírás szerint a napi 2×15 perc a javasolt használati idő, ezt ki is maxoltuk a párommal, mert elég kellemes az, amit az SKG 4098 csinál. Igaz, álmosító, a munkát nem annyira, ellenben a relaxációt annál jobban segíti. Napi kétszeri használattal az 1500 mAh kapacitású akkumulátort 8 napig nem kell feltölteni, amit egyébként sem annyira nagy teher megtenni.

Érdekességképpen utánanéztem a cég többi termékének is, van másik 4 modelljük is, amelyek nagyon hasonló módon működnek. Ami feltűnt, hogy egyik sem applikáció alapú, és én sem éreztem a szükségét annak, hogy ezt a 2-3 funkciót egy appból nyomkodjam össze. Természetesen a termékpaletta nem merül ki ennyiben, van szemkörnyék masszírozó berendezésük és masszázspisztolyuk is, érdemes körbenézni az SKG Official Store-ban, Aliexpressen.

Összegzés

A Jeeback G3 legtöbb hibáját kiküszöbölte az SKG 4098, látszik, hogy ez nem egy kínai piacra szánt termék. Egyetlen hibájaként itt is azt tudom felhozni, hogy helyenként kellemetlen, csipkedő érzést nyújt, de ez leginkább a helytelen használatból fakad. A pozitívumokból viszont rengeteg van, minőség és az anyaghasználat rendben van, adnak hozzá egy értelmes angol nyelvű leírást, a használata nagyon egyszerű, és végre vannak olyan kiegészítők, amik csökkentik az intenzitást. Az pedig, hogy kellemes hőmérsékletre képes magát felfűteni, csak hab a tortán.

Százszor inkább ezt vegyétek, mint a Jeeback G3-at, és bár külsőre nagyon hasonlóak, a használat érzete jelentősen eltér, az SKG 4098 kellemes, az előbbi pedig inkább kínlódós. A termék az Aliexpressen lengyel és spanyol raktárból is rendelhető nagyjából 15 000 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért a 328LOVESKG kuponkóddal. Ez már tartalmazza a szállítás költségét is, és természetesen garantáltan áfamentesen érkezik mindkét raktárból.

Pro

 • Jó minőség, egyszerű használat
 • Kellemesen felfűti magát használat közben
 • Sípjelekkel jelzi mi történik éppen, de ha ez zavaró, akár ki is kapcsolható a funkció
 • Végre van hozzá egy értelmes angol nyelvű leírás
 • Vannak intenzitás enyhítő kiegészítők a dobozban

Kontra

 • Helyenként még mindig csipkedi az elektromos impulzus a bőrt

hirdetés