hirdetés

BlitzWolf BW-P15 kézmelegítő teszt

Meleg a pite

teszt
BlitzWolf BW-P15 kézmelegítő teszt 1
írta: Don Kartács
2021-03-04

Rendhagyó terméket dobott piacra a BlitzWolf, egy kéz- vagy éppen lábmelegítő formájában, amit powerbankként is lehet használni. A cseh raktárból elérhető különlegességért a BGBWP15CZ kóddal 6100 Ft-ot kérnek, ami tartalmazza a szállítást is, de érdemes párban venni őket, mert így sokkal kreatívabban használható, és a cikkből ki is derül, hogy mikre.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 9
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 7
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 8

8.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Hiszen ez alapvetően egy olyan eszköz, amelynek feladata elsődlegesen a hőfejlesztés,

amivel a ruháitokat, a cipőtöket vagy éppen az ágyatokat melegíthetitek, de zsebre vágva akár az általános hőérzetet is képes javítani. Feltölteni az oldalán található micro USB porton keresztül lehet, míg az USB-A kimenet a powerbank funkció használatában segít. És itt tulajdonképpen ketté is választhatom a felhasználás körét, kezdjük a powerbankkel, mert szerintem ez az egyszerűbb.

Az 5200 mAh kapacitású telepet megmértem, 4500 mAh-t kaptam, ami durván 14%-kal lőtt alá annak, amit a gyár állított. Ez azonban még csak a 3.7 V-os érték, ha átszámolom 5 V-ra, akkor még kevesebb marad a tényleges, szóval egy átlagos Xiaomi telefont már nem tölt fel, de egy kb. 3000-3500 mAh kapacitású akkuval rendelkező mobilt igen. Nyilván, nem ez az elsődleges felhasználási köre, de vészmegoldásnak jól jöhet, ha máshonnan nem tudjátok a telótokat megtáplálni. 5V mellett 2A-t tud leadni, a komolyabb QC szabványokat viszont nem ismeri.

A kézmelegítő funkció sokkal érdekesebb, először is iszonyat gyorsan felfűti magát, másrészt pedig meglepően hosszú ideig képes üzemelni, beállítástól függően akár 4-8 órát. Három fokozatban állítható, az alábbiak szerint:

 • legalacsonyabb: 35-42 Celsius fok
 • közepes: 40-48 Celsius fok
 • legmagasabb: 48-55 Celsius fok

Ez utóbbi már kellemetlen kézben tartva, viszont zsebre rakva pont ez a jó, mert kell a hőfok a ruha átmelegítésére, kifejezetten kellemes volt így használni, míg az középsőben csupasz bőrrel érintkezve sem kellemetlen. Szerintem az első lehetőség amolyan poszteradat, azzal kijön a hosszú üzemidő, de szerintem sokszor kevés arra, hogy igazán élvezhessétek a meleget. Érdekesség, hogy akkor is tud melegíteni, ha közben powerbankként üzemel, szóval tulajdonképpen lehet 2 az 1-ben is nyomni.

Agyaltam rajta, hogy egy ilyen full egyszerű tárgyat mire lehet értelmesen használni, és be is ugrott több dolog. Szoktam néha a házunk alagsorában edzeni, ahol nincs fűtés, a kinti hőmérséklettől függően 10-15 fok van, itt pl. kifejezetten kellemes volt két BW-P15-öt zsebre vágni. Aztán futás előtt egy fél órával bedobtam a cipőimbe, máris sokkal kellemesebb volt a csukákat felvenni. Ha esetleg beleizzadtok, akkor ugyanezt működik fordítva is, a szárításra is alkalmasak, és bár idén túl sokat nem csúszkáltam a hegyoldalakon, szerintem sícipővel is működik ugyanez a móka. Betettem még az ágyba, ahol szintén érezhető a hatása, de szerintem ott egy nagyobb felületű valami jobb lenne, vagy egyszerűen több BW-P15-öt kell használnotok.

Amivel össze tudom még vetni, az a fűthető mellény,

ilyennel kb. két éve rendelkezem, teszteltük, sőt még videót is készítettünk róla. Abban az értelemben nyer a ruhadarab, hogy sokkal egyenletesebben adja le a hőt, nagyobb felületen, és egy laposabb powerbank is jobban elhelyezhető a zsebében, cserébe drágább. Persze a BlitzWolf tojásáról megtáplálva akár extra fűtést is lehet generálni, illetve a P15 egy sokkal univerzálisabb eszköz. Nekem leginkább az vált be, ha csak simán zsebre vágtam a cuccot, 132 grammja nem nevezhető éppen soknak, szóval nem különösebben zavaró így magatokkal cipelni.

Összegzés

Érdekes cucc a BlitzWolf BW-P15 kézmelegítő, tulajdonképpen a hiánypótló jelzőt is ráaggathatom. Különlegesnek viszont semmiképpen nem nevezném, egy powerbank funkcióval ellátott, alumíniummal bevont tojás, ami teszi a dolgát. Sajnos a komolyabb gyorstöltési szabványokat nem ismeri, de ezt megbocsájtom neki, mert ez csak a másodlagos funkciója.

Talán a melegítős mellény egy fokkal hasznosabb, de azért ez sem rossz, és a a BGBWP15CZ kóddal elérhető 6100 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért nem vészesen drága, de azért szívesebben látnám az árat 5000 Ft alatt. Kínából pont annyival kerül kevesebbe, mint amennyivel a szállítás többe, így inkább rendelném cseh raktárból, akkor jóval gyorsabban megérkezik.

Pro

 • Érdekes cucc, jó minőségben
 • Kellően meleg tud lenni
 • Egész hosszú üzemidőt hoz össze

Kontra

 • Nem ismeri a komolyabb QC szabványokat
 • A kapacitása lehetne nagyobb
 • 5000 Ft alatt jobban tetszene

hirdetés