hirdetés

Pitaka MagEZ Mount Qi töltő teszt

A Qi tartott telefon

teszt
Pitaka MagEZ Mount Qi töltő teszt 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-10-23

Nagyjából egy hónapja, mikor megérkezett a Pitaka vezeték nélküli autós töltője, még nem sejthettem, hogy az ötlet, ami eddig kiemelte a gyártót a szürke tömegből, majd egy Apple eventen köszön vissza. Pedig az újjáélesztett MagSafe márkanév alatt az Apple gátlástalanul lemásolta a Pitaka 2014 óta dédelgetett ötletét, a mágneses tokkal is működő wireless töltést. Ugyanakkor, ha a nagy alma elsíbolja az ideádat, akkor biztos lehetsz benne, hogy jó úton jársz. Ez az árra is igaz, a cuccért több, mint 15 000 Ft-ot kérnek, és ez még csak a dolgok egyik fele, igaz a szállítás ingyenes.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 10
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 6

8.8

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Köszönjük Gyurinak, külsős írónknak a tesztet

Pitaka MagEZ Mount Qi – Egységben az erő

Mikor új telefont vásároltam, eldöntöttem, hogy csak egy tokot fogok vásárolni, az pedig Pitaka lesz. Ha emlékeztek, nagyjából 2 évvel ezelőtt írtam egy összehasonlítós tesztet autós telefontartó témában, ahol a nyertesem a Baseus mágneses megoldása lett. Egyetlen ellenvetésem volt, miszerint mérhetetlenül puttó az utólagosan a telefonra ragasztott, tokból kidudorodó fém lap, erre pedig a Pitaka tálcán kínálta a választ, hiszen a 0,85 milliméter vékony tokban elhelyeztek némi metált is.

Persze a tokban elhelyezett fémek épp csak érintőleges kapcsolatban voltak a pöttöm kis Baseus felületével, így a telóm többször is lefittyedt a konzolról. Miután több generációnyi szülőt vettem a számra, átgondoltam, hogy mit tegyek. A letisztultság és egyszerűség továbbra is prioritás volt, ugyanakkor a hosszabb autóutak végignavigálása, és a kocsiban töltött idő nagy hányadát kitevő podcast hallgatás eléggé eszegette az amúgy sem túl acélos milliamper óráimat. Wireless töltés kell ide, jött a villanykörte, így szemmel megpiszkáltam a Qi töltést ígérő tartókat, de nem lettem boldog.

Marad a „gyári” megoldás, ami tuti lesz, csak kicsit drága. A Pitaka ugyanis felsőpolcos termék, mert a termékvonal jó részét az Android tábor flagship készülékei és a létező összes iPhone modell, valamint ezek ligandumai teszik ki. A tokom jó 50 dollárt kóstált, ami elég borsos, de megbeszéltem magammal, hogy egyetlen darab toknak ennyi belefér. Az autós tartó szintén 50 USD, ami ugyan csak pár ezer forinttal drágább, mint a Joyroom vagy a Baseus megoldása, de emez csak a saját tokjával működik, így jó 30 ezer forint a kezdőcsomag, ami azért fogszívós történet.

Szerencsére a magasabb ár átgondoltabb elképzeléseket is tartalmaz,

ezért, ha rendelésre adod a fejed, kiválaszthatod, hogy ventilátoros, CD tartós vagy ablakra cuppantós konzolt szeretnél a Qi tartódnak. Nálam a ventis lett a nyerő, minden más sokkal kényelmetlenebb alternatíva lenne a kocsimban.

A csomagban ennek megfelelően a szellőzőrostélyos konzolt küldték, egy nagyon helyre kis csomagban. Kapunk még egy furán hajlított, kétoldalas ragasztóval ellátott talpat is, ami egy kedves gesztus, illetve egy nagyon jó minőségű Type-C kábelt is. Maga a töltő nagyon csinos, jól mutat az alu keretbe foglalt, sávolyszövésű aramid szövet, a rögzítési mechanizmusa pedig a jövő hetet is irányban tartja. Első blikkre kicsit bufláknak találtam a szellőzőbe kapaszkodó lábakat, de ezek annyira tartanak, hogy kész erőmutatvány kiszedni a helyéről. Nem volt még olyan tempós gyorsítás vagy kanyar, ami kipasszírozta volna a helyéről.

A használat nagyon homlokkisimítós művelet: csak hanyagul ráleheled a készüléket a töltőre, aztán már indul is a tűzijáték.

Illetve ha nagyon pontos szeretnék lenni, 2020-ban ez inkább petárda, hiszen Apple termékekbe mindössze 7,5 wattnyi energia érkezik, az Androidos termékek 10 wattos táplálása sem a világbajnok érték, de legalább nem degradálja annyira az akksit. A derék mérnökurak még arra is gondoltak, hogy a töltéskor fellépő hőterhelést eliminálják, így beépítettek egy ventilátort, ami halk zümmögéssel tartja hűvösen a készüléket.

Összegzés

A mágnes jól tart, a töltő pedig jól tölt, a termék kifogástalan, nincs okom panaszra. Mindenkinek ajánlanám a Pitaka ökoszisztémáját, de sajnos limitált a támogatott készülékek listája: mindössze az iPhone-ok, a csúcs Samsungok, a Google 4/4XL, a Huawei P40/P40 Pro, illetve a OnePlus 8/8Pro rendelkezik tokkal, ami ugye nagyjából az összes kapcsolódó termék alapja. Ha benne vagy a körben, szerintem nézz szét a Pitaka boltjában, mert nagyon gusztusos a portéka, ha pedig nem, akkor a következő telefonodnál akár ezt is számításba veheted, de a borsos, 30 000 Ft-os árral számolnotok kell.

Pro

 • Extrém jó minőségű aramid anyagok
 • Qi töltés
 • Aktív hűtés
 • Kényelmes használni

Kontra

 • Pokoli drága
 • Tölthetne nagyobb teljesítménnyel is

hirdetés