hirdetés

Háromportos szivargyújtós USB töltő

Kimarad, aki lemarad

teszt
Háromportos szivargyújtós USB töltő 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-03-08

Mit tud 2020-ban egy 3 portos, 12 V-os szivargyújtóba dugható töltő, ezt a kérdést tettem fel a mai tesztalany kapcsán. Általában ebben a kérdéskörben mindig a Blitzwolf termékeit ajánlom, hiszen a paletta széles az eszközeik pedig megbízhatóak. Viszont azok legalább kétszer ennyibe kerülnek, 1200 Ft-ért ugyanis semmilyen BW eszköz nem kapható, ami QC 3.0 képes. Reméljük, a termék nem esik az olcsó eszközök csapdájába, és hozza a tőle elvárható szintet.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 7
 • design és anyagminőség: 8
 • felszereltség, funkciók: 8
 • ergonómia: 9
 • ár/érték arány: 10

8.4

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Összesen három porton keresztül képes tölteni, a színezés azonban megtévesztő, a zöld és a kék nem, a sárga viszont tényleg tudja a QC 3.0 szabványt, vagyis képes gyorstöltésre. Teherautós kollégáknak jó hír, hogy a bemeneti feszültség 12-32 V között bármi lehet, így nemcsak a hagyományos 12 V-os rendszerekhez illeszthető. A Blitzwolf cuccok kapcsán szoktam emlegetni, hogy a legtöbb modelljük formai kialakítása nagyon széles. Jelenleg a BW-C10 típust használom, és eléggé idegesít, hogy állandóan beletakar az autó apró tartó nyílásába, beleakadok stb. Ehhez képest a noname-nél sikerült körben elrendezni a portokat, szerintem ez a kialakítás sokkal praktikusabb.

Ami a teljesítményleadását illeti, a gyári értékek az alábbiak:

 • a 3 USB port összesen 5 V-on 7 A leadására képes
 • a QC 3.0-s port 9-12 V-on 1,8 A leadására képes
 • a hagyományos USB-s portok 5 V-on 2.1 A-t adnak le maximum

A fent említett adatokat nagyjából hozza is az eszköz, bár kimaxolni nem tudtam sehogy, egyszerűen autóban sosincs ekkora teljesítményre szükségem. A QC 3.0 szépen működött, egyszerre több eszköznél sem szakadt be jelentősen a leadott árammennyiség. Kis LED-ekkel jelzi, melyik portot használjuk, ami jó ötlet, mint ahogyan az akkumulátor feszültségkijelzése is. Sárgától pirosig jelöli a különböző feszültségértékeket, 12 V alatt „benarancsul”, itt kell elkezdeni aggódni.

A beépített védelmekről viszont nem áll rendelkezésre megfelelő információ, ami lehet, hogy elrettentene a vásárlástól. Az egy ezressel többe kerülő a Blitzwolf termékeknél például képesek ezeket feltüntetni. Ígéretet itt is kaptok – „mindent tud, ingyen, tegnapra” -, és nekem hiba nélkül működött az eszköz, de azért nyugodtabb lennék, ha ezt írásba is foglalta volna a gyártó.

Összegzés

A nevét még mindig nem tudom, a képességeit viszont már ismerem, és szerencsére teljesen rendben van a háromportos készülék. Jól működik, anyaghasználatra hozza az elvárhatót, a legtöbb autóval kompatibilis a hosszú szár miatt és a QC 3.0 töltés is rendben funkcionál. Egyetlen bajom vele az, hogy a beépített védelmeket nem taglalja a gyártó, ami némi gyanakvásra ad okot.

A konkurens termékek leginkább a Blitzwolf kínálatából érkeznek, viszont jóval drágábbak, a legolcsóbb kétportos BW-SD2 és BW-SD5 2200 Ft, a Type-C-vel szerelt BW-SD4 pedig 2400 fronyóért érhető el, és ez az ársáv alja. Akinek csak az ár számít, illetve a portok száma, az jó barátságban lesz a háromportos noname töltővel, akinek pedig a név és a biztonság a fontos, az vegye a Blitzwolf eszközeit.

Pro

 • Olcsó
 • Elég sok áramot tud leadni
 • QC 3.0
 • Remek forma, nem akad bele semmibe

Kontra

 • Egy leírást elviseltem volna, ami felsorolja a beépített védelmeket
 • Miért nem lehet elnevezni egy terméket?

hirdetés