hirdetés

Xiaomi Coclean FV2 autósporszívó fejlesztett verzió teszt

Happy Meal menü extra

teszt
Xiaomi Coclean FV2 autósporszívó fejlesztett verzió teszt 1
írta: Don Kartács
2021-01-08

A Xiaomi Coclean FV2-t pár hónapja teszteltem, és nagyon tetszett, végre egy használható kütyü, elfogadható áron. Már abban a cikkben is írtam, hogy van egy kiegészítőkkel teletömött variáns, ami csak annyiban tér el a simától, hogy az extra cuccokat is adják hozzá. Hogy valóban kiderüljön az igazság, megszereztem a „fejlesztett” verziót is, és kipróbáltam, hogy eljön-e az autós tisztítás kánaánja a BGCNHCFV2  kuponkód felhasználásával 23 000 Ft-ért. Eljött.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 10
 • design és anyagminőség: 9
 • felszereltség, funkciók: 10
 • ergonómia: 10
 • ár/érték arány: 9

9.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

Szintén vicces, hogy a fekete FV2 doboza is azonos a fehér FV2-ével, a plusz toldatokat és a hajlékony csövet csak ráragasztják kívülről egy tartóban a dobozra. Erről az jutott eszembe, hogy lehet, hogy ők is csak később jöttek rá, hogy ezek mennyire hasznosak autótakarítás közben. A trükk ugyanis ott van, hogy a járművek – leszámítva a dobozos és platós teherautókat – a legritkább esetben hasonlítanak egy kocka belsejére. Helyette mindenféle zeg-zugos, egyenetlen, műanyag akasztókkal és pöckökkel teli terek alkotják, ahol egy olyan merev tárggyal, mint amilyen a Xiaomi Coclean FV2 csőre, még véletlenül sem lehet egyszerűen takarítani.

A megoldáshoz nem kell atomfizikusnak lenni, kell egy olyan szett, amiben van egy hajlékony cső, egy kefés fej, amivel váltószoknyát, könyöklőt, ajtókárpitot és hasonlókat lehet kipucolni, illetve egy hosszú szűkítő cső, amivel be lehet nyúlni a pohár- és aprótartó nyílásokba, meg egyéb helyekre, és onnan kiszippantani a koszt. Ez az új szettel maximálisan adott, indulhat a takarítás.

 

Xiaomi Coclean FV2 – A kutya a kiegészítőkben lett elásva

Autóm kipucolása pontosan ugyanolyan metódus alapján zajlott, mint a korábbi teszt során, azzal a különbséggel, hogy most már ténylegesen elértem minden macerás lukat. A két teljesítményfokozat között folyamatosan váltogattam, annak függvényében, hogy a lerakódott retek mekkora szívóerőt kívánt meg, de a kisebbel is azért elég hatékonyan lehet porszívózni. Direkt rámentem a nehezen elérhető helyekre, és itt tényleg jól jön a flexibilis cső. Egyet bántam, hogy nem hosszabb, de nyilván akkor a cuccok együttes tömege sem állna meg 600 grammnál, és a csomagolást is újra kellene tervezni.

Annyira belejöttem a használatba, hogy a lakásban folytattam a takarítást, ugyanis a sörtefej például kiválóan alkalmas billentyűzet pucolására is. Morzsaporszívó? Miért ne, ezzel a feladattal is tökéletesen megbirkózik az FV2, amit gyerekes családok fognak nagyra értékelni. Ráadásul ahová a Roidmi F8-cal nem tudok benyúlni – például szekrény és a fal közötti vájat -, oda befér a Coclean FV2, de ha nem, akkor a flexibilis cső és a hosszú szűkítő segít ki. Szóval igazi „multifunkciós” eszközt kaptok kevesebb, mint 30 000 Ft-ért.

A tartály még mindig csak 0,2 liter, viszont ennek semmi jelentősége, hiszen a kavicsokat meg a leveleket akár az autó mellé is kiönthetitek, a fáról is oda hullik, szóval ez nem akkora para, mint egy lakás és egy robotporszívó esetében. Ha meg éppen a morzsaporszívó feladatát tölti be, akkor meg elsétáltok a szemetesig, egymozdulatos a feladat a tartályürítés. Kipucolni a szűrőt viszonylag egyszerű, elég jól szétszedhető, a HEPA filter pedig igény szerint sűrített levegővel kifújható vagy pedig vízzel öblíthető. Van benne egy kosz visszatartó lamella, ami nagyon hasznos, így semmi nem tud kihullani a szívónyílásból, viszont a rugó itt is gyenge, erre azért figyelni kell.

Az alapfelszereltség részeként kapott hordzsákot nem használtam, ellenben az atkaeltávolító fejjel. Egészen jól kihozza a szövetbútorokból a finom porszemcséket, viszont itt azért már érezhető, hogy a nagyobb teljesítményű állóporszívók motoros fejei hatékonyabban dolgoznak. Nyilván nem mindegy, hogy 25 000 vagy 16 800 pascallal dolgoztok, meg az sem, hogy egy elektromechanikus kefe is ütlegeli-e a bútor felületét. Nem használhatatlan, de nem is váltja meg a világot.

Összegzés

A kocka el volt vetve, az előző teszt alapján már tudtam, hogy a Xiaomi Coclean FV2 nagyon jó kis kütyü, de a kiegészítő fejekkel az igazi. Éppen ezért a fekete verziót kell vennetek, ami gyakorlatilag csak ebben tér el a fehértől. Remek minőség, kellően nagy szíverő, a toldalékokkal nagyon könnyen és jól takarítható az autó, és a HEPA filter mindent megfog, amit meg lehet. Ráadásul a Type-C port miatt egy hosszabb út alatt újra is lehet tölteni akár egy szivargyújtós adapterrel is.

Nekem már van egy az autómban, és mindenkinek nagyon ajánlom, aki az egyszerűbb takarításokat maga végezné el, utál várni a benzinkúton egy órát a takarító brigádra, és a 100 Ft-osok dobálást sem különösebben kedveli. Nyilván ha a somogybabodi krosszpályára jártok veretni, akkor az agyagos földet nem ezzel fogjátok kiszedni a lábtérből, de a mindennapi feladatokra tökéletesen alkalmas.

Ráadásul a Banggood különösen jó kedvében volt, mikor kupont kértem, így az első 20 db-ot a BGCNHCFV2 kóddal 23 500 Ft-ért el lehet hozni, de érdemes EU Priority Line áfa- és vámmentes szállítással rendelni. Bónusz track: a BGCZUWHCV kóddal, cseh raktárból 30 db fehér porszívó is várja gazdáját 23 000 Ft-ért, ha szeretnétek gyorsabban hozzájutni a kütyühöz.

Pro

 • Jó minőség, szép dizájn
 • Egyszerűen tölthető autóban és lakásban is
 • A bővített szettben minden benne van, ami kell
 • Normálisan kiszedi az átlagos szennyeződéseket a kárpitból
 • Vállalható üzemidő
 • Kicsi, könnyű vele dolgozni
 • Kosz visszatartó lamella a fejben
 • HEPA filteres

Kontra

 • A lamella rugója gyenge

hirdetés