hirdetés

Szivargyújtós kompresszor teszt

Nyári mulatság

teszt
Szivargyújtós kompresszor teszt 1
írta: Toobee
2019-08-16

A Banggoodon kapható szivargyújtós kompresszor jó alternatíva lehet bárkinek, aki nem szeretne elájulni a strandon vagy félti az életét, és az autópálya leállósávja helyett rápumpálással begurul az első pihenőhelyig. Az ára mindössze 8700 Ft, tehát áfamentesen vásárolhatjátok meg, és szinte mindent tud. Labdát, matracot, autógumit, kerékpárt, tényleg csak a képzelet, meg az átalakítók szabnak határt annak, hogy mit fújunk fel vele. A külön kapcsolható LED lámpa baromi jó dolog, éjszaka, illetve kevés fényben is megtaláljátok így a szelepet.

A rendeljkínait szerint

 • megbízhatóság: 8
 • design és anyagminőség: 5
 • felszereltség, funkciók: 9
 • ergonómia: 8
 • ár/érték arány: 8

7.6

Népítélet

n/a

Ehhez a termékhez még nem érkezett olvasói értékelés.

Légy te az első

A tömege 1 kg alatti, ezért könnyen hordozható, de úgyis az autó valamelyik rekeszében vagy az ülés alatt fogja tölteni az ideje jó részét, azonban amikor kell, akkor marha jó szolgálatot fog tenni. 120 wattot vesz fel, a gyakorlat is ezt mutatja, ugyanis a 10 amperes biztosítékomat nem verte le a kocsiban.

Arra figyeljetek azért oda, hogy csak DC 12 volt felel meg neki, tehát kamionban nem használható (azokhoz a gumikhoz amúgy is kevés lenne), valamint érdemes járatni a használata közben a gépkocsit, nehogy egy rossz állapotban lévő akkumulátort indításképtelenre merítsen.

Amikor kibontottam, a Transformerses Űrdongó jutott eszembe a sárga betét miatt. Pofás eszköz, de irtó gagyi hatása van, ha közelebbről megnézem. A fő funkciója nem az, hogy szép legyen, így én ezt nem rónám fel neki negatívumként. Két bekapcsológomb van rajta, az előlapon lévővel a kompresszor funkciót lehet indítani, az oldalán lévővel pedig a LED lámpát. Nincs benne akkumulátor, ezért csak akkor működik, ha áramforráshoz csatlakoztatjátok. Ekkor a kijelző is életre kel kék háttérvilágítással, ami alatt 3 gomb van, ezek funkciójáról kicsit később.

Mennyibe kerül pontosan egy termék?

Az egyszerűség kedvéért cikkeinkben mindig átváltjuk az USD árakat forintra, általában az adott oldal kalkulátora szerint. A valóság azonban az, hogy a bankotok 4-5 forinttal rosszabbul váltja a devizát, mint a bankközi árfolyam, vagyis mindig egy kicsit többe kerül a termék, mint a leírt ár.

Ezen teljesen ingyenes bankkártyák rendelésével segíthettek,  a Revolut, a Monese és a Curve is ad ilyet – utóbbira 5 GBP-t ingyen kaptok, appban a D4WGX4ZE  kuponkódot használjátok –, illetve felül a menüsáv #fintech címkéjére nyomva olvassátok el a témában írt bejegyzéseinket.

Szivargyújtós kompresszor – használat közben

Teszteltünk egy akkus, hordozható Xiaomi pumpát is, ami nagyon bevált, de néhány esetben kevésnek bizonyult. A Banggoodon kapható szivargyújtós kompresszor pont azoknak lesz jó választás, akiknek a Xiaomi nem felelt meg, ugyanis sokkal nagyobb a levegőhozama: 35 liter/perc, szóval egy normál abroncsot, mondjuk legyen az 195/55 R16, 4-5 perc alatt tud felfújni 35 psi-re (2,4 bar) 0-ról.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy defektre rápumpálva szinte azonnal tovább tudunk menni az első pihenőig. A kérdés nem az, hogy balesetet szenvedsz-e a leállósávban, hanem az, hogy mikor (a legveszélyesebb útszakaszokon ez mindössze átlagosan 20 percen belül történik meg).

Egy picike kijelző segít eligazodni a bar/psi/kPa világában, amit az „R” gombbal tudtok kapcsolgatni, így legyen bármiben megadva a célérték, biztosan nem tévesztitek el azt.

Roppant elmés, ugyanis beállítható célérték a „+” és „-„ gombokkal, szóval nem kell a kijelzőt kémlelni. Biztonságos helyre lehet vonulni, még fel nem fújja a kereket. Amint végez, lekapcsol. Természetesen vidámabb dolgokra is alkalmas, a matrac vagy labdafújás is hasonlóan könnyű feladat vele.

A hordtáska praktikus, minden kiegészítő elfér benne, nem kell attól tartani, hogy a kis mütyűröket elhagyjátok. Érdemes megjegyezni, hogy milyen módon hajtogatták be a szorgos kínai kezek a kábeleket a helyükre, így az első használat végeztével gyári méretre csomagolható össze újfent, ami nem hátrány, ha kis helyre kell eltenni. A méretei: 155x173x66 mm, ezért még az is elképzelhető, hogy egy szellősebben hagyott pótkerékben el fog férni.

El tudok képzelni olyan helyzetet is, amikor csak a lámpára van szükség, ezért én lehet, hogy építettem volna bele egy picike akkumulátort, de annyi baj legyen, ez már csak szőrszálhasogatás. A fénye pont elég ahhoz, hogy a szelepet meg lehessen világítani, így éjszaka sem kell szabadulószobásat játszani.

Összegzés

Amennyiben szeretnétek mindenre kiterjedő megoldást találni a légszállítási problémáitokra az autó közelében, a Banggoodon kapható szivargyújtós kompresszor tökéletes megoldás lesz. Nem a hordozhatóság bajnoka, de aki ilyesmit keres, az nézze meg a másik tesztünket. Ellenben olcsó, mindössze 8700 Ft, ezért cserébe kaptok egy frankó hordtáskát, mindenféle fejet, hogy matracot vagy akár labdát is fel tudjatok vele fújni, valamint egy tök jól használható LED lámpát az előlapba integrálva. A beállított célértéknél lekapcsol, ezért kellemetlen, veszélyes szituációban nem szükséges az autó mellett tartózkodni – például autópálya leállósáv -, mégis felfújja a gumit, ami mindenképp óriási pozitívum. Ajánlom!

Pro

 • 35 liter/perc levegőhozam
 • Átalakító fejek
 • 3 méteres kábel
 • LED lámpa

Kontra

 • Picit gagyi külső
 • Hangos, de aki hallott már kompresszort, az tudja miről beszélek

hirdetés