hirdetés

Xiaomi Roidmi NEX

Ez lesz a következő porszívód

hír
Xiaomi Roidmi NEX 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2020-02-22

Az első igazán jó kínai állóporszívó a Xiaomi Roidmi F8 volt, 2018 elején. Azóta is hiába próbált a Jimmy, a Dreame és a többi Xiaomival kooperáló gyártó egy ennél jobb terméket a piacra dobni, nem igazán sikerült nekik. A Roidmi viszont szereti duplán besöpörni a babérokat, így kiadták a Bluetooth-os csoda utódját, a NEX-et. Jelenleg ez az egyetlen olyan porszívó, ami duális HEPA filterrel szerelt, képes feltörölni és fotoszenzitív LED sor van az elején, ez a csúcsok csúcsa. Igaz, árban is, 117 000 Ft-ot kérnek érte az 4I3YX7KL kuponnal, viszont ennél nincsen feljebb jelenleg. Szerencsére EU raktárból érkezik, vagyis nincs áfa/vám és gyorsan ide is ér.

Természetesen ez a legerősebb porszívó a piacon a maga 23 500 Pa-os szívóerejével,

ami kifejezetten jól jön majd, ha ki akarjátok ganézni a kocsi kárpitját. Nyilván a poszteren is jól mutató üzemidő 60/38/10 percre nőtt – a legalacsonyabb fokozatban ez 380 nm-re elegendő -, a zajszint pedig 72 dB-re esett, kötelező letudva. És most jönnek a finomságok, amitől ez a vezetéknélküli porszívó különleges a többiekhez képest:

  • mágneses fejjel felcsatolható felmosópárna
  • a forgókeféje vízálló, így elmosható, ahogyan a HEPA filter is
  • a fejen elhelyezkedő fotoszenzitív LED csík a fényváltozásra automatikusan felkapcsol, ha sötétebb helyre – pl. ágy alá – toljátok be
  • a falra szerelhető töltővel vezetéknélkül tölthetitek
  • applikációban követhetitek az akku életkorát, a szűrők csereidejét, a takarítási időt, az eszköz teljesítményét stb.
  • a képek alapján az akkumulátorok cserélhetőek, de azért ezt megnézném élőben is

Ebben az árszegmensben már a kiegészítők is bőségesek, és bár ezt sokan elbagatellizálják, de a gyakorlati tapasztalatom az, hogy egyáltalán nem lényegtelenek. Szerintem a legfontosabb a flexibilis cső, ami mindenhova befér, például az autó rejtett zugaiba is. Itt mindig elakad a motoros fej, szóval az előbbi a jó megoldás. Jár hozzá atkaeltávolító fej, amivel az ágyat és a kanapét lehet kitisztítani. Van egy szélesfejű sörte, amivel az egyébként kipucolhatatlan billentyűzeten végezhettek nagy hatékonyságú takarító műveleteket. Természetesen más asszeszoárok is járnak, szűkítő, töltő, stb., de ez nem meglepő egy közel 109 000 Ft-os eszköz esetében. Ne felejtsétek használni az 4I3YX7KL kupont az ár eléréshez. Most ennél a porszívónál nincsen jobb a piacon, veri a Dysonokat is, csak azoknak még borsosabb az árképzésük és sokkal rondábbak.

hirdetés