hirdetés

Xiaomi Mi 10 a láthatáron

Délután öttől érdemes figyelni

hír
Xiaomi Mi 10 a láthatáron 1
írta: Don Kartács
2020-03-27

Pár óra és megjelenik a Xiaomi Mi 10 a Gearbest kínálatában, ami a cég aktuális zászlóshajója. Snapdragon 865 X55 csúcsprocesszor, 108 megapixeles fő kamera, ami akár 8K videókat is képes készíteni és a világ összes DDR5 RAM-ja és háttértárja – na jó, maximálisan „csak” 12/256 – áll majd rendelkezésetekre. És ezekkel az adatokkal még csak a felszínt karcolgattam, hiszen a repertoár az általam említett finomságokkal még közel sem teljes. Olvassátok el a cikket, és megtudjátok, milyen egyéb technikai innovációkkal hódít a telefon.

Természetesen a legmodernebb gyorstöltés sem maradhatott ki a repertoárból, a 4780 mAh-s telepet 30 W-os teljesítménnyel tölthetitek, és ezt nemcsak kábelen, hanem vezetéknélkül is tudja. Ráadásul szintén új funkció, hogy más eszközöket 10 W teljesítménnyel – ez a reverse charge -, képes az éteren keresztül megtáplálni. Rendkívül előremutató, hogy 5G-s szolgáltatásokat és a WiFi 6 szabványt is ismeri, jöhet a szupergyors internet, ha már szolgáltatói oldalon is lesz erre kapacitás. Természetesen ezen a szinten ciki lenne kihagyni az olyan szenzorokat, mint a GPS vagy az NFC, és talán ez az utóbbi az egyik legfontosabb a rohamosan terjedő elektronikus fizetési szolgáltatások miatt.

Mint minden alkalommal, amikor megjelenik egy csúcstelefon, megdőlnek a DxOMark rekordok, vagyis az új kameraszett még többet tud, mint az elődje. A 108 Mp-s főszenzort egy 13 megapixeles ultraszéles látószögű, egy 2 MP-s makró és egy további 2 MP-s mélységélességért felelős egység támogatja, természetesen optikai és elektronikus stabilizálás mellett. Eye candy funkció a 8K-s videó, bár nem hiszem, hogy túl sok felhasználónak van otthon olyan eszköze, ahol ezt megfelelő minőségben visszanézhetné.

A Gearbest a készüléket 2020. március 27-én 17:00-tól kezdi el forgalmazni, a hivatalos ára egyelőre titok, de gyanítom, hogy 700 USD körül indul a buli, ami bő 220 000 Ft-nak felel meg. Nem lesz olcsó, de telefont nem is 3 hónapra vesztek, sokkal inkább 3 évre.

hirdetés