hirdetés

Xiaomi Amazfit Verge Lite

Az ár-érték arány új bajnoka

hír
Xiaomi Amazfit Verge Lite 1
írta: Don Kartács
2019-06-28

A Xiaomi okosórái óriási sikernek örvendenek, ez nem véletlen, hiszen remek áron kínálnak kiváló minőséget. A Stratos után lépnie kellett a gyártónak, így született meg a Verge, melyről a tesztet megtaláljátok nálunk. Sok, de sajnos jogos kritika fogalmazódott meg a termékkel szemben, ezért úgy döntöttek, hogy kibővítik a palettát két újdonsággal.

Kedden töltik fel a készleteket, addig viszont érdemes előrendelni, mert ennyiért szinte biztos, hogy baromi hamar el fog fogyni. Nézzük, hogy mit tud a Verge Lite az elődhöz képest: a Bluetooth hívásoknak vége, tehát úgy néz ki eltűnt belőle a mikrofon, a barométert is kivették belőle, így növekedhetett az üzemidő, ami az 5.0-s Bluetooth szabványnak is köszönhető. A szenzorok csökkenésével egyidőben kevesebb sportot képes monitorozni a Lite – ez mondjuk egyértelmű -, az alábbiak maradtak: futás, beltéri futás, terepfutás, séta, elliptikus tréner, kerékpározás, szobakerékpározás.

Jól látható, hogy minden lényeges dolog maradt, ezért kiváló választásnak tartom a Verge Lite-ot, talán még a Xiaomi Amazfit Bip-nél is jobb az ár-érték aránya. Jó hír, hogy a GPS és a GLONASS támogatott, így szinte biztos a Strava kompatibilitás. A full extrás AMOLED kijelző nem változott, ami a Verge óriási előnye volt a Stratoshoz képest. Ha hinni lehet a leírásnak, akkor az optimalizációnak hála az 5-7 napos üzemidőt 20 napra sikerült feltornászni. Bár én reálisnak a felét tartom, de várjuk meg a tesztet, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Ha pedig minőségi előrelépés a cél egy Stratos vagy egy Verge után, akkor a Verge 2 megjelenését érdemes megvárni.

hirdetés