hirdetés

Tablet, amit nyugodt szívvel leejthetünk 1,5 m magasból

Strapatablet a FOSSiBOT DT1

hír
Tablet, amit nyugodt szívvel leejthetünk 1,5 m magasból 1

Forrás: Banggood

írta: SonkaMod
2023-08-24

Ismét olyan márkanevet találtak ki a kínaiak, ami magyar nyelven kissé áthallásos és nem hangzik jól, de ezen túllépve elég ígéretes eszköznek tűnik a FOSSiBOT DT1. A szerkezet egy elég jó hardverrel szerelt táblagép, amit strapabíró köntösbe bújtattak, így elég nehéz és nagy lett, cserébe ellenálló, például bírja a vizet és az ütéseket.

A kijelzője 10,4 inch-es és 1200×2000 pixel felbontású, 400 nit fényerővel. Mediatek MT8788-as processzor hajtja és kapott 8 GB-nyi rendszermemóriát. Ez utóbbi virtuálisan bővíthető további 8 GB-tal. A háttértárral azt hiszem, hogy elégedettek lehetünk, mert a 256 GB-os egység bőven elegendő, ráadásul még memóriakártya is tehető bele. Két SIM kártyát tud kezelni, 4G-n lehet internetezni, de természetesen a duális WiFi is adott, ahogy a GPS-t is használhatjuk rajta.

Extraként fogható fel a négy hangszórós hangrendszer, valamint a 48 MP-es hátlapi és 16 MP-es front kamera. Ám sokkal fontosabbak a strapa adottságok, miszerint -40 és 70 celsius fok között vígan elmegy, és nem árt neki a vízbemerítés 1,5 méter mélyen, fél órán keresztül. A leejtés sem lehet gond, mert 1,5 méter magasból azt is bírja.

Kissé meglepő, de nagyon friss Android 13 fut rajta, pedig a konkurencia nem arról híres, hogy szorosan tartanák az ütemet a verziószámokkal.

Szűk a strapatabletek piaca, de a FOSSiBOT DT1 talán még akkor is megállná a helyét, ha egy zsúfolt szegmensben kéne „verekednie”. Kifejezetten jó specifikációval rendelkezik, legalábbis a vételárát tekintve mindenképp. Banggoodon rendelhető a készülék és a BG466fc5  kuponkóddal 74 500 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ért meg lehet vásárolni, ingyenes házhozszállítással, csehországi raktárból.

hirdetés