hirdetés

Revolut magyar gyűjtőszámla

Egyenleg feltöltés átutalással is

hír
Revolut magyar gyűjtőszámla 1
írta: Don Kartács
2020-06-18

Végre aktivizálta magát a Revolut, és most már a magyarországi ügyfelei számára is elérhető a hazai gyűjtőszámla, így a kártyátok egyenlegét már belföldi forint utalással is feltölthetitek. Azért vannak a dolognak hátulütői, ezt tisztázzuk a lenti cikkben.

  • A bankkártyás top-up ingyenes – kivéve, ha hitelkártyáról teszitek ezt meg -, míg a belföldi, forint alapú banki átutalásnak lehetnek költségei – az utaló bank oldaláról -, viszont nincs devizakonverziós költség.
  • A Revolut nem teljesértékű számlát, csak egy Raiffeisenes gyűjtőszámlát ad, vagyis a számlaszám mindenhol ugyanaz: 12001008-01644328-00400008. Ez egyben azt is jelenti, hogy az átutalás közlemény rovatában fel kell tüntetni a Revolut wallet 8 jegyű, egyedi referenciaszámát, amit a számla adatai/forint számla menüpontban találhattok. Ez azonosítja, hogy kinek a Revolut fiókjába kell jóváírni a beérkezett összeget. A közlemény rovatban más információkat is fel lehet tüntetni, igény szerint, nemcsak a referencia számot.
  • A külföldi devizában jegyzett átutalásokat továbbra is IBAN számra kell utalni, ezért még mindig sokkal egyszerűbb bankkártyával feltölteni ezeket, amennyiben a bankkártyához egy devizaalapú számla tartozik.
  • A banki átutalást értelemszerűen nem a Revolut appból kell kedvezményezni, hanem a bankotok netbank felületéről.
  • Az átutalás ideje elvileg 3 perc, a gyakorlatban azonban ez nem mindig ilyen gyors, míg a bankkártyás feltöltés azonnali.

Összegezve a fentieket, a banki átutalás még mindig bonyolultabb és költségesebb megoldás, mint a bankkártyás feltöltés, de a lehetőség legalább adott, hogy ilyen módon is pénzt juttassatok a számlátokra.

Néhány gondolat még eszünkbe jutott az újítással kapcsolatban. Elméletileg innentől kezdve nem kell, hogy rendelkezzetek hazai bankszámlával, és a munkáltatók is utalhatják a fizetéseteket a gyűjtőszámlára, már amennyiben hajlandóak mindig beirkálni a közlemény rovatba a fenti referenciaszámot.

A másik, hogy megkérdeztük a Revolut ügyfélszolgálatát, hogy magánvállalkozóként – freelancer – lehet-e használni a standard számlát, tiltja-e ezt valamilyen módon a cég szabályzata. A választ a fenti képen láthatjátok, elvileg nem, de a szokásos adatbekérésre azért lehet néha számítani. A közlemény rovatban más információkat is fel lehet tüntetni, igény szerint, nemcsak a referencia számot.

hirdetés