hirdetés

Redmi Note 8 és 8 Pro

Pörögnek a gyártósorok

hír
Redmi Note 8 és 8 Pro 1
Don Kartács
írta: Don Kartács
2019-09-02

Még alig száradt meg a virtuális festék az előző Redmi Note 7 tesztünkön, máris itt a jobb, gyorsabb utód. Fejlesztett SoC, több memória, profibb kamera, szebb kijelző, de a repertoár része maradt a Type-C port és a gyorstöltés is. A Pro verziónál pedig teljes architektúraváltás történt, a mobil alapját már nem a Qualcomm, hanem a Mediatek adja.

B20-as LTE sáv egyelőre nincsen, de a global ROM-os verzióba szinte biztosan bekerül, ahogy az előző generációk mindegyikébe, szóval nem kell már sokat aludnunk, hogy ténylegesen használható legyen a Redmi Note 8, addigra a 72 500 Ft-os ár is jó eséllyel mérséklődik majd.

A Pro verzió izompólóban feszít

Láttunk már gyökeres változásokat a Redmi szériában, ilyen volt a Redmi 6-Redmi 7 közötti MTK-Qualcomm SoC csere, most azonban a labda visszafele pattogott. A Note 8 Pro a Helio G90T platformra épül, amit a gyártó játékos chipnek titulál, és a PUBG-vel, illetve a Fortnite-tal reklámoz. A bőven 250 000 Antutu pont fölötti eredmény a Snapdragon 730G trónjára tör, nagyjából ide kell elhelyeznünk az újdonsült jövevényt.

A sima Redmi Note 8-hoz képest megnőtt a ház, különben nem férne bele a 6,53 colos Full HD+ kijelző. Nagyobb méret, nagyobb akku, 4500 mAh-s kapacitás, amiből szerintem simán kihozható 2 nap üzemidő. Természetesen maradt a gyorstöltés, a kamera viszont még brutálisabb lett, már 4 lencse biztosítja a megfelelő mélységélességet, a makro és a nagylátószögű módokat. Mindezt állítólag 64 Megapixellel, az éles teszteken majd kiderül, ez hogyan is jött össze.

Ha már gaming, nem maradhatott el a folyadékhűtés sem, gondolom itt a melegedés hatására valamilyen folyékony halmazállapotú gáz fog a megfelelő méretre tágulni. A többlettudásért sajnos többet is kell fizetnetek, 98 600 Ft szerepel az árcédulán, de még ebben a variánsban sincs ott a B20, szóval még aludnotok kell néhány napot, amíg az európai piacra szánt verzió is megjelenik.

hirdetés