hirdetés

Poco M3 Pro 5G

Szupergyors internet fillérekért

hír
Poco M3 Pro 5G 1
írta: Don Kartács
2021-05-20

Újabb ütős Poco telefont harangozhatunk be nektek, aminek a nevéből már kitalálhatjátok a legfontosabb funkcióját, ez egy 5G képes készülék. Persze minden újat belepakoltak, amit az alsó-közép kategória árazása megengedett. Dimensity 700-as SoC, 6,5 colos, FHD+ DotDisplay kijelző, ami már ennél a telefonnál is 90 Hertzes. Az akksija sem lett kicsi, 5000 milliamperórát lehet a 18 W-os gyorstöltéssel visszapumpálni. Mennyi az annyi? A 4/64-es kivitel 159 USD, vagyis 45 700 Ft, míg a 6/128-as variáns 51 600 Ft a 10M3PRO kuponnal. Én ezt az utóbbit venném a Poco hivatalos alis boltjából. EU raktárból is rendelhető, így áfa- és vámmentes.

Az akkumulátor 5000 milliamperórás, Type-C porton keresztül tölthető 18 W-os gyorstöltéssel – amihez egy 22,5 W-os töltőt is adnak az alapfelszereltség részeként -, óvatosabb használat mellett szerintem simán meglesz a 2-3 nap. Ráadásul nem egy ormótlan hegyomlás, 190 gramm a tömege, ami a saját 242 grammos Poco X3 NFC-m mellett pillekönnyűnek tűnik.

Az igazi aduász a kijelző, a Corning Gorilla Glass védelemmel ellátott panel 6,5 inch-es DotDisplay LCD, amelyik képes 90 Hz-es képfrissítésre. Ettől sokkal élvezhetőbb lesz a tartalomfogyasztás, jobban scrollozhatók a weboldalak, a technika nekem a gyakorlatban is kifejezetten bevált. Az 1080*2400 pixeles megjelenítő dinamikusan képes váltani 30/50/60/90 Hz között, vagyis amikor alacsony fogyasztásra van szükség, automatikusan visszaszabályoz. A maximális fényereje 500 nit, ami kb. az átlag, ez még éppen elég, hogy napsütésben is használható legyen a készülék. Ez is tudja a „Reading Mode 3.0” technológiát, amitől kevés fény mellett sem olvasztja ki a kijelző szemgolyótokat, akár órákon át lehet rajta például könyveket olvasni PDF formátumban.

A kamerákról még csak műszaki adatok állnak rendelkezésre, valós fotók nem. Kiindulva a háromelemű felhozatalból, olyan nagyon nagy tűzijátékra nem számítok, de azért egy jó kis all-rounder készüléknek nem lesz ez rossz:

  • 48 MP-es főkamera
  • 2 MP-es makró lencse
  • 2 MP-es mélységélességért felelős egység
  • 8 MP-es front kamera szelfizéshez

Természetesen mint minden Xiaomi és Poco telefon, ez is megkapott számtalan képkészítési lehetőséget, van éjszakai, time-lapse, sorozatfotó és lassított felvétel mód is. A gyártó a videós képességek terén egyelőre titkolózik, meglátjuk, élőben mit villant a kamera. Szerintem a Redmi 9-nél jobb lesz, pedig kellő mennyiségű fény mellett már az is egész jó képeket csinált.

A telefon háromféle színben – Power Black, Cool Blue, Poco Yellow – kapható, szerintem mindegy, hogy a feketét, a kéket vagy a sárgát választjátok, az összes jól néz ki, és valahogy előkelőbb hatást keltenek, mint a sima Poco M3. A 4/64-es kivitel 45 700, míg a 6/128-as variáns 51 600 FtAz árak a webshopok átváltási rátái miatt eltérőek lehetnek különböző pénznemek esetén (pl. ha Ft-ra állítjátok a webshopot, az árak rendszerint magasabbak, mint USD-re állítva). A cikkben feltüntetett árak tájékoztató jellegűek, és minden esetben a webshop felületén USD-ben (vagy EUR-ban, ha nincs USD lehetőség) kijelzett ár forintosított megfelelői (a cikk írásakor érvényes bankközi árfolyam szerint).-ba kerül a 10M3PRO kuponnal. Az akciós ár csak két napig (május 22. 9:00-ig) marad érvényben, így érdemes rá gyorsan lecsapni. Én a nagyobb modellt vinném haza a Poco hivatalos alis boltjából, ahol EU raktárból is rendelhető, így garantáltan áfa- és vámmentes lesz a csomag.

hirdetés