hirdetés

Okosórákra is beköltözött a Curve

Itt a Garmin, a Fitbit és a Sony Wena támogatás

hír
Okosórákra is beköltözött a Curve 1
írta: Don Kartács
2019-12-15

A Curve az egyik legmenőbb ingyenes fintech szolgáltatás mostanában, és most újabb platformokkal bővült a felhasználás köre: végre 3 jelentős okosóragyártót is felvettek a palettájukra. Így akinek a fenti eszközökre esett a választása, az a továbbiakban telefon nélkül, a csuklóján viselt okoseszközökkel is tud fizetni. Mivel a Curve egy kártyaaggregátor szolgáltatás, ezért teljesen mindegy, milyen bankkártyátok van, a Curve az összest kezeli.

A Fitbit Amerika egyik legnagyobb okosóra gyártója – ők vásárolták fel régebben a Pebble-t is – és egyes eszközeikben már ott a Fitbit Pay szolgáltatás. Hazánkban eddig is támogatták a Revolut és a Transferwise szolgáltatásait, ez egészült most ki most a Curve kártyával. Jelenleg az alábbi eszközeikkel használhatjátok a Fitbit Pay-t: Versa 2, Versa Special Edition, Ionic és a Charge 3 Special Edition.

A Garmin esetében is hasonlóan szellemes néven nevezik a szolgáltatást, ez a Garmin Pay, és már 33 eszközük támogatja, amelynek a listáját itt találhatjátok. Szerintem ez érinti a legtöbb hazai felhasználót, hiszen itthon meglehetősen elterjedt a márka.

Okosórákra is beköltözött a Curve 2

A legkülönlegesebb mind közül a Sony Wena megoldása, ami tulajdonképpen egy okosszíjat jelent, amelyhez különböző óratesteket lehet társítani. Az ára brutális, a szíj 100 000 Ft körül kezdődik, és van benne NFC chip is, vagyis a támogatott rendszerekkel elektronikusan is lehet fizetni, a WenaPay segítségével.

Mivel eddig csak Írországban és az Egyesült Királyságban regnáló pénzügyi szervezetekkel működött, a magyar felhasználóknak nem volt elérhető a lehetőség, ám a Curve megjelenésével valószínűleg ez az akadály is elhárult.

A szolgáltatások egyelőre még tesztelés alatt állnak, vagyis frissítsétek az appokat és az okoseszközöket, és próbálgassátok a funkciókat. A tapasztalataitokat pedig írjátok meg a Fintech csoportunkban.

hirdetés